Ardei surpriza

de oanapl in Mancaruri de legume, 16 Aug 2017 | 3045 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la Rocsi (https://www.bucataras.ro/retete/gogosari-copti-umpluti-cu-cascaval-si-ou-66018.html ) și am reinterpretat rețeta ei. Inițial, am vrut să pregătesc gogoșari umpluți, dar din păcate nu am găsit să cumpăr, astfel încât am achiziționat câțiva ardei grași roșii, care semănau cu niște gogoșari. Eu am adăugat în plus vinete și măsline, am înlocuit ouăle de găină cu cele de prepeliță și am folosit pătrunjel în loc de mărar și busuioc.
Rețeta este delicioasă și îi mulțumesc lui Rocsi pentru idee!

 

INGREDIENTE

  • 5 ardei
  • 10 ouă de prepeliță
  • 50 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • 1 cubuleț de unt
  • 50 g măsline
  • 1 vânătă mică
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei surpriza:

Coci ardeii, ii pui într-o cratiță, presari sare, îi acoperi și ii lași acolo până se răcesc. Nu îi coaceți foarte tare pentru că riscați să se rupă când îi curățați.
După ce s-au răcit, îi cureți ușor de pieliță, le scoți cotorul și semințele.

Între timp, speli vânăta, o ștergi și o tai cubulețe, îndepărtezi cubulețele care conțin semințe multe, și o pui la călit în uleiul încins, pentru câteva minute. Adaugi sare și piper după gust. Lași să se răcească cubulețele de vinete și apoi adaugi măslinele tăiate rondele și cașcavalul dat pe răzătoarea mare.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
În fiecare ardei, pui amestecul de vinete, apoi spargi câte 2 ouă de prepeliță deasupra.
Introduci vasul în cuptorul incins, la 180 de grade C, până când ouăle sunt făcute (pentru aproximativ 25 de minute).
Când sunt gata, scoți ardeii și presari pătrunjelul tocat mărunt.

 

 

TIPS-URI

1

Aveți mare grijă când curățati ardeii, pentru că riscați să se rupă și să curgă umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu branza de vaci