Aperitiv clatite cu branza si dovlecel

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2017 | 4113 vizualizari

 

Am văzut această rețetă delicioasă la Adi și am trecut-o la favorite, iar acum i-a venit rândul. Tare bune au fost! Mulțumesc de rețetă Adi! 

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel ras
  • 2 ouă medii
  • 200 g brânză dulce
  • 100 g telemea
  • 30 ml ulei
  • 200 g iaurt
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • piper
  • busuioc
  • sare
  • mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu branza si dovlecel:

Mixezi ouăle până când devin spumoase, apoi adaugi pe rând uleiul, iaurtul, dovlecelul ras, dar nescurs si brânzeturile mărunțite.
Adaugi, treptat, făina cernută cu praful de copt, urmărind să iasă o compoziție puțin mai groasă decât la clătitele clasice.
Adaugi condimentele si verdeața, omogenizezi totul și lași la odihnit 15-20 de minute.
Ungi tigaia cu puțin ulei, o pui la încins și torni câte un polonic din compoziție, înclinând tigaia să se dispună compoziția uniform.
Rumenești clătitele pe ambele părți la foc mediu, intorcându-le cu o spatulă.
Le servești cu diverse salate sau cremă de brânză.

 

 

TIPS-URI

1

Mixezi brânza de vaci pentru a nu rămâne bucăți mari care să se vadă în compoziția clătitei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu branza si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Anghinare cu garnitura de vinete umplute