Aperitiv clatite cu dovlecei si branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2017 | 6773 vizualizari

 

Nu am prea multe cuvinte sa spun despre aceasta reteta...Este una simpla, dar foarte buna pentru orice moment al zilei!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr dovlecei
  • 2 oua
  • 150 gr iaurt
  • 100 gr cas de oaie
  • 100 gr urda
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • 3 crengute marar verde
  • ulei pentru uns tigaia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv clatite cu dovlecei si branza:

Spalati dovleceii, ii stergeti cu un servetel.
Taiati capetele, apoi ii dati pe razatoarea mare si ii puneti la scurs pe o sita jumatate de ora. Ii stoarceti bine si intre maini dupa acest timp.
Casul si urda le treceti pe razatoarea mare.
Intr-un bol bateti ouale cu putina sare.
Adaugati iaurtul, amestecati bine, apoi puneti faina si praful de copt.
Incorporati branza rasa si mararul verde, tocat marunt.
Lasati 10 minute sa se odihneasca compozitia.

Ungeti o tigaie cu putin ulei si o incingeti.
Puneti compozitie cu o lingura, rumeniti clatitele pe ambele parti, apoi le scoateti pe un platou.

La fel procedati pana terminati toata compozitia.
Tigaia o ungeti de fiecare data cand puneti o noua tura de clatite la rumenit.
Eu am obtinut 12 bucati din aceasta compozitie.
Le serviti simple, cu iaurt sau cu ce va mai place.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv clatite cu dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turnulete de dovlecei pane, rosii, parmezan si crema de usturoi