Anghinare cu sos vinaigrette

de Catalina L in Mancaruri de legume, 1 Oct 2017 | 5214 vizualizari

 

Iata un antreu clasic frantuzesc.
În popor se mai numeşte şi angină, anghină, carcioafă, amăreală sau darul Sfintei Marii şi este o plantă mare iubitoare de soare şi de căldură,.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/anghinare-cu-sos-vinaigrette.html

 

INGREDIENTE

  • 1 anghinare mare de Bretagne
  • 1 lingura de sare mare

Pentru sosul Vinaigrette :

  • 2 linguri de otet alb
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 ceapa esalota mica
  • arpagic
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare cu sos vinaigrette:

Se spala anghinarea.

Se taie coada la baza, astfel incat anghinarea sa stea dreapta.

Indepartati foile groase externe.

O puteti fierbe in apa: umpleti o oala adanca cu 2 litri de apa.

Adaugati sare groasa si lasati sa fiarba 30-40 de minute (in functie de grosimea ei).

Sunt gata cand frunzele se indeparteaza cu usurinta. Puneti la scurs.

 Eu am gatit-o la abur la oala minune:

Puneti 500 ml de apa pe fundul oalei, adaugati sare.

Plasati suportul de aburi si asezati anghinarea pe el. Inchideti oala si lasati sa fiarba 20 de minute maximum cand oala suiera.

Preparati sosul vinaigrette :

Amestecati uleiul cu mustarul, adaugati oteturile si apoi ceapa taiata marunt.

Puneti sare, piper si adaugati arpagic taiat marunt.

Consumati anghinarea. Se desprind solzii/ foile si se pune baza foii in sos.

Partea comestibila este la baza de unde s-a desprins. Cand ati terminat foile, curatati inima, o taiati bucatele mici si o degustati cu sosul ramas.

Pofta Buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu sos vinaigrette" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]