Aperitiv coltunasi ardelenesti

de dantes in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2017 | 3588 vizualizari

 

Reteta Romaneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 250 g faina
  • 50 g branza telemea
  • 1 ceapa
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv coltunasi ardelenesti:

Se fierb cartofii, se lasa la racit. Se curata si se dau prin razatoare.

Impartim cantitatea de cartofi in doua. O parte o amestecam cu faina si putina sare pana obtinem o coca elastica pe care o intindem intr-o foaie, nu prea subtire si o decupam in cercuri cu diametru de 6-8 cm. 

Taiem ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam boia si cand ceapa este calita, oprim focul si o amestecam cu cealalta parte de cartofi si branza data pe razatoare; condimentam dupa gust cu sare si piper.

Din compozitia obtinuta, punem cate o lingura pe fiecare cerc de aluat si formam coltunasii, avand crija sa fie bine lipite marginile. Punem coltunasii la fiert, in apa fierbinte, circa 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii scurgem bine si ii prajim in ulei fierbinte pana devin aurii.

TIPS-URI

1

Daca tineti post, telemeaua se poate inlocui cu tofu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv coltunasi ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galuste din cartofi la cuptor