Ardei umpluți, de post

de RODIMUR in Mancaruri de post, 9 Dec 2017 | 12388 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult ardeii umpluți (poate chiar mai mult decât sarmalele) iar aceștia, de post, umpluți cu ciupercuțe champignons și cu legume au ieșit delicioși.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 12 ardei umpluți (mici).

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei grași (mici)
  • Pentru umplutură:
  • 750 grame ciuperci champignons
  • 3 cepe (roșii)
  • 2-3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 200 grame orez
  • ulei pentru călit ceapa și celelalte legume (aproximativ 100 ml)
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de roșii:
  • 500 ml suc de roșii
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 praf de sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 roșii (din care se vor face căpăcele pentru ardei)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluți, de post:

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de vițe și se pregătesc pentru umplut. 

Ciupercuțele se curăță de pielițe și de lamele, se spală în câteva ape și se mărunțesc.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient, la foc mic, până devin transparente. Se pun și ciupercuțele tăiate, la călit, peste ceapă.

Se curăță legumele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală și se răzuie pe răzătoarea mică, după care se pun la călit, peste ceapă și ciupercuțe. 

Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se strecoară și apoi se pune la călit peste toate celelalte legume. Se lasă cratița cu legume la foc mic, ca să scadă puțin și să se lege compoziția. Se condimentează cu sare și piper și se uniformizează.

Se umplu ardeii cu această compoziție, dar nu până la refuz și se acoperă cu rondele de roșii, în loc de căpăcele.

Se amestecă sucul de roșii cu condimentele și se toarnă în cratiță, peste ardeii umpluți. Se dă cratița la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 45 minute. Când este cazul, se completează cu apă, dacă sosul scade prea mult.

Se servesc calzi, cu sosul de roșii în care au fiert.

TIPS-URI

1

Este mai bine să alegeți ardei mici pentru umplut.

2

Nu prăjiți ceapa prea tare, ca să nu se ardă și să aibă un gust amar.

3

După ce ați amestecat compoziția, țineți-o la scăzut, la foc mic, ca să nu fie apoasă.

4

Este mai bine să fierbeți ardeii la cuptor, pentru că altminteri s-ar putea prinde de fundul cratiței.

5

Ardeii trebuie acoperiți cu sos de roșii, în care să fiarbă, pentru că în caz contrar, orezul ar putea să rămână nefiert și să se usuce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluți, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu spanac in sos de rosii