Aperitive portofele cu cartofi

de vasimur in Mancaruri de post, 9 Dec 2017 | 6533 vizualizari

 

 
Sunt plăcințele de post, foarte gustoase și ușor de făcut.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 34 “portofele”.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de ulei
  • apă caldă
  • Pentru umplutură:
  • 6 cartofi mari
  • 1 ceapă medie
  • ulei pentru călit ceapa
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit "portofelele"
Portii: 34
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive portofele cu cartofi:

 

Prepararea aluatului:

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură.

Prepararea umpluturii:

În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura.

Se curăță și se spală bine cartofii, se taie bucăți nu prea mari și se pun la fiert, în apa fierbinte, în care am pus și puțină sare. Se curățăceapa, se spală, se taie mărunt și se prăjește în ulei. Când au fiert cartofii, se pasează ca pentru piure și se amestecă cu ceapa călită, cu tot cu ulei. Se pune sare și piper, după gust.

Prepararea „portofelelor”:

Se întinde aluatul și se taie cu o formă rotundă, mai mare, folosită și pentru colțunași. Se pune umplutură după care se strânge suficient ca să nu se desfacă. „Portofelele” astfel rezultate, se pun la prăjit, în baie de ulei, pe ambele părți. Când sunt gata se scot într-un vas în care am pus șervețele, sau prosoape de hârtie, ca să se scurgă uleiul în exces. Se consumă, de preferință, calde dar sunt foarte bune și reci. Cine nu are forma sau dorește, poate să modeleze „portofele” mai mari, cum de altfel am făcut și eu, o bucată.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Prăjiți "portofelele" la foc mic ca să nu se ardă, în uleiul încins în prealabil.

2

Prăjiți "portofelele" până ce devin aurii și ușor crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive portofele cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata Orientala de post reteta traditionala romaneasca