A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Carne de vita in stil thailandez cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform...Citeste continuarea

Pastrav crocant la tigaie cu salata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pastrav

Cartofii se taie in jumatati, daca sunt prea mari si se fierb, necuratati de coaja, in apa cu sare 10-12 minute, pana sunt gatiti complet.  Separat se amesteca maioneza cu sucul de lamaie,...Citeste continuarea

Friptura de porc la tigaie cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza se taie julienne, ceapa alba se taie cuburi, iar cea rosie julienne. Cateii se usturoi se piseza si se toaca mararul.  Cartofii...Citeste continuarea

Desert trufe cu lapte condensat

Postat de: eumimi in Prajituri

Sfarmam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam laptele condensat, cacao si esenta si incorporam bine, bine. Intr-o farfurie punem cacao. Ungem mainile cu ulei si formam bilutele pe care...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu branza si jambon

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu smantana,mararul tocat, ardeiul tocat marunt, oul dat prin razatoare. Potrivim de sare si piper dupa gust, adaugam 2 felii de jambon rupte bucati, zeama...Citeste continuarea

Desert batoane din fulgi de orez

Postat de: Reli_B in Dulciuri

Punem intr-o oala untul cu zaharul la topit. Punem si mierea si cacaua. Amestecam. La final punem nuca taiata mai marunt si esenta de rom. Fulgii de orez ii zdrobim un pic apoi ii turnam in...Citeste continuarea

Chiftele in foi de ceapa invelite...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol adaugam carnea, usturoiul pisat, ouale batute, cartofi dati prin razatoarea mica si storsi bine, morcovul dat prin razatoare, patrunjel si condimente dupa gust. Amestecam bine pana...Citeste continuarea

Tocana de vita cu cimbru si mac si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius. Carnea de vita se taie cuburi mari. Ceapa se taie juliene, usturoiul se piseaza, morcovii se taie in batoane mari, iar telina se feliaza....Citeste continuarea

Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot

Postat de: mirela0911 in Slow Cooker

Se spala carnea si se usuca cu servetele absorbante. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins. Carnea se da prin faina, se scutura bine apoi se pune in tiaie. Se lasa sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea

Carnati cu garnitura de cartofi si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Carnati se prajesc intr-o tigaie fara ulei 8-10 minute pana sunt gatiti complet.  Intre timp, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar varza juliene. Baconul se taie cuburi si...Citeste continuarea

Yakatori (frigarui japoneze) din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se taie ceapa verde rondele.  Se indeparteza capetele pastailor de fasole.  Ceapa rosie se taie juliene, usturoiul se toaca marunt si bucatile de pui in cuburi nu foarte...Citeste continuarea

Aperitiv bradut din crema de branza...

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Rosiile, ardeiul si castravetii murati se toaca marut si se amesteca cu pudra de usturoi si cea de ceapa, crema de branza si sare (daca este nevoie). Se asaza o folie de plastic pe un tocator...Citeste continuarea

Spaghetti cu sos si chiftelute

Postat de: madi_marin in Spaghete

Se amestecă bine carnea tocată (amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, pâinea, cimbrul, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic...Citeste continuarea

Gratin de cartofi si pastarnac

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cartofii si pastarnacul se taie felii subtiri. Se amesteca smanatana cu ouale, sare si piper.  Intr-un vas pentru cuptor uns cu unt,...Citeste continuarea

Inghetata pentru copii cu fructe si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancare copii

Pliculetul de ceai se adauga intr-o ceasca, impreuna cu ~400 ml de apa. Eu l-am infuzat la rece. Am adaugat apa rece si l-am lasat la frigider 3-4 ore. Mierea se adauga dupa gust. ...Citeste continuarea

Desert savarine cu nuci caramelizate

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si seminte

Postat de: mihaelar63 in Salate

Vinetele se lasa la decongelat si se toaca. Curatati si spalati ardeii si ceapa. Tocati legumele marunt. Vinetele se sareaza si se freaca cu zeama de lamaie si ulei...Citeste continuarea

Crap crocant-picant cu garam marsala

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Crapul bine spalat se sareaza si se pune 1 ora la marinat cu iaurt, la rece. Dupa doua ore se unge cu amestecul de garam marsala, ghimbir, chilli pudra, granule de usturoi....Citeste continuarea

Desert chec cu visine

Postat de: UrsanMihaela in Prajituri

Am pus visinele fara samburi intr-un vas cu zaharul si am amestecat usor. Am lasat sa stea cam 10 minute si pe urma am pus acest amestec intr-o sita ca sa se scurga lichidul format. Se bat...Citeste continuarea

Desert madlene cu lamaie si coacaze

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un castron mixam ouale intregi cu sarea, zaharul, apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Cernem faina amestecata cu praf de copt si omogenizam. Adaugam coacazele,...Citeste continuarea

Desert cornulete cu branza, nuca si...

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru...Citeste continuarea

Friptura de miel cu tarhon

Postat de: katty in Oaie

Asezam pulpa de miel intr-o tava. Condimentam carnea cu sare, piper, cimbru, tarhon, usturoiul presat si o masam bine. Turnam vinul, acoperim tava cu folie de plastic si dam la rece pentru o zi...Citeste continuarea

Copanele de pui in stil corean

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea mica.  Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga jumatate din cantitatea...Citeste continuarea

Copanele de pui lipicioase cu sos...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.  Copanele de pui se amesteca cu 2/3 din sosul BBQ, mierea, sare, piper si 1/2 din cimbru. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt...Citeste continuarea

Desert gogosi umplute cu gem

Postat de: Satisfyyourcravings in Dulciuri

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte.  Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei.  Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu os afumat

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura. Legumele se curata si se spala. Morcovii se...Citeste continuarea

Briam (Legume de vara la cuptor cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in...Citeste continuarea

Piept de pui cu rosii uscate la...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se dizolva cubul concentrat in 250 ml de apa fierbinte.  Rosiile uscate la soare se toaca marunt. Ceapa si usturoiul se taie in bucati nu foarte mici si se soteaza intr-o lingura de...Citeste continuarea

Supa de ciuperci

Postat de: Satisfyyourcravings in Supe

Ciupercile si usturoiul se taie felii.  Se incalzeste o oala pentru supa, cu fund dublu, la foc mediu si se adauga untul. Cand acesta s-a topit, se adauga ciupercile si usturoiul. ...Citeste continuarea

Chifle cu usturoi si verdeturi

Postat de: panacris in Piine

În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, oul, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!)...Citeste continuarea

Cartofi aromatizati, la cuptor

Postat de: vasimur in Mancaruri de post

Cartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de...Citeste continuarea

Desert bomboane Raffaello

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai am prajit migdalele si le-am decojit, asta mi-a luat cel mai mult. Apoi am pus in vasul robotului nuca de cocos fulgi mai fini, adaugam si napolitanele si mixam 2-3 min pana se sfarama...Citeste continuarea

Desert Tarta Padurea Neagra- Black...

Postat de: Oana in Prajituri

Aluat : Se pun in vasul de la robot faina, sarea si cacaua. Se amesteca usor cu paleta de aluat. Se adauga uleiul si se mixeaza putin pana se fac mici firimituri. Se taie untul rece in cubulete...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Se pregateste mai intai aluatul . In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai...Citeste continuarea

Focaccia integrala cu masline si...

Postat de: mirela0911 in Piine

Se prepara maiaua. Se incalzesc usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, faina si drojdia. Se amesteca bine apoi se lasa sa se activeze. Intr-un bol se pune faina alba, faina integrala, sarea si...Citeste continuarea

Garnitura cu cus-cus

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din...Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt. Kaiserul/costița afumată se taie fâșii late de 3 cm și groase de aproximativ 2-3 mm. Se călește ceapa și kaiserul în...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci si surimi

Postat de: eumimi in Spaghete

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Punem ciupercile taiate felii la calit in ulei incins, impreuna cu ceapa verde tocata marunt si le lasam 2-3 minute, dupa care adaugam surimile taiate...Citeste continuarea

Salata Magnifica

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Pieptul de pui se desface si se bate usor. Condimentati cu condimentul preferat si sarati carnea. Eu am folosit garam marsala. Carnea se taie fasii si se prajeste pana...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat. Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Margarina la temperatura camerei...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sparanghel si...

Postat de: dantes in Pui

Pulpele de pui la condimentam dupa gust cu sare si piper si la prajim pe gril. Cartofii dulci ii punem la fiert in coaja; cand sunt gata, ii curatam de coaja, ii taiem in felii de circa 1 cm....Citeste continuarea

Chiftele mexicane

Postat de: mihaelar63 in Porc

Compozitia de carne se amesteca cu cea de legume. Din amestecul de legume mexicane am scos bucatile mari de porumb tanar. Oul se sparge separat pentru a-i testa prospetimea....Citeste continuarea

Aperitiv rulada Primavara

Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri

Pornesti cuptorul. Tapetezi tava de copt cu hartie pentru copt. Daca vrei, poti sa o ungi cu putina margarina sau ulei. Ouale le speli cu apa calda si detergent de vase, apoi le bati cu...Citeste continuarea

Friptura de porc cu mustar si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Cartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se...Citeste continuarea

Supa crema de mazare, spanac si menta

Postat de: Oana in Supe

Pune la fiert o oala cu 2 l de apa si sare dupa gust. Adauga prazul taiat rondele si mazarea. Lasa sa fiarba 20 de minute. Adauga apoi frunzele de spanac si mai lasa 5 minute sa fiarba....Citeste continuarea

Iepuras aperitiv

Postat de: amalia01 in Mancare copii

Din foaia de aluat realizezi un iepuras pe care il decorezi. Dai la cuptorul preincalzit pentru 15 minute. Cand este rumenit frumos, presari cascavalul ras si stingi focul. Il servesti imediat sau...Citeste continuarea

Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pregătim aluatul. Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul....Citeste continuarea

Salata cu paste si fasole

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Intr-o cratita, puneti apa cu putina sare, o transferati pe foc. Cand apa clocoteste, dati drumul pastelor si le fierbeti cat scrie pe ambalaj. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita si le...Citeste continuarea

Desert semiluna cu nuca si crema

Postat de: trifadalia in Prajituri

Pentru blat:   Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se spumeaza. Peste compozitie se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca si se amesteca bine pentru a sparge toate cocoloasele...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Albușurile se scot din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, pentru a se dezgheța complet. Se scot vișinele conservate cu aspirină pentru iarnă și se pun în...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]