Paine Focaccia cu cimbru si masline

de Catalina L in Piine, 13 Mai 2018 | 2490 vizualizari

 


De mult timp vroiam sa fac aceasta reteta italiana.
Este o paine de forma plata, coapta pe o tava la cuptor.
De origine italiana, aluatul est asemanator celui de pizza.
Poate fi servita cu ulei de masline si asezonata cu condimente diverse, decorata cu ceapa prajita branza rasa, legume etc
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/paine-focaccia-cu-cimbru-si-masline.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de faina +30 g
  • 200 g de cartofi
  • 20 g ulei de masline
  • 200 g de apa de cartofi (+ sau -)
  • 15 g de drojdie proaspata
  • 10 g de sare
  • 2 linguri de imbru uscat
  • 20 masline fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Focaccia cu cimbru si masline:

Curatati cartofii, taiati-i bucati si puneti-i la fiert in apa cu sare.

Cand sunt fierti scurgeti-i, pastrati apa in care au fiert, zdrobiti-i si lasati-i sa se raceasca.

In bolul robotului sau intr-un castron adanc puneti cartofii zdrobiti si raciti.

Adaugati faina, drojdia, cimbrul uscat, sarea si uleiul.

Incepeti sa amestecati si sa framantati adaugand treptat apa racita.

Incorporati 200 g de apa de cartofi  (+ sau -) si framantati 10 minute pana obtineti un aluat moale dar nu foarte lipicios.

L-am pus intr-o punga de congelat mare si l-am lasat la frigider peste noapte.

Aluatul va creste, sacul va se umfla (inchideti-l dar lasati spatiu liber sa poata sa creasca).

A 2a zi scoateti aluatul si lasati-l sa creasca la temperatura camerei 1 ora.

Fainati planul de lucru , degazati aluatul si formati o paine in forma de dreptunghi.

Puneti-o pe tava de cuptor unsa bine sau acoperita cu hartie de copt.

Lasati sa creasca inca 30 minutes -1 ora.

Incalziti cuptorul la 220°C.

Infingeti maslinele, presarati un pic de cimbru si dati la cuptor timp de 25 minute.

Nu trebuie sa fie rumenita tare, numai usor pe margini.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a o taia in portii.

Poate fi servita simpla, cu o supa, cu o mancare in sos, face un sandwich etc.

TIPS-URI

1

Aluatul de focacia este mai moale si mai lipicios decat cel de pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Focaccia cu cimbru si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornbread - Paine cu malai