Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Chec aperitiv
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCodiţele de ciuperci se fierb în apă rece cu 1 lingură de sare, cca. 10 minute neacoperite, la foc mediu cca. 10 minute, apoi se strecoară şi se taie felii. Într-un vas...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se spală, eventual se curăță de pieliță. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci,în care se pune câte un...Citeste continuarea
Desert prajitura Regina cu nuca de...
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru foi se pun pentru inceput intr-un castron ingredientele uscate ( faina, zahar, cacao, praful de copt) care se amesteca cu untul sau untura si se freaca impreuna pana se omogenizeaza foarte...Citeste continuarea
Aperitiv choux-uri cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriChoux-urile: Intr-o cratia puneti apa, uleiul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, dati focul la mic, adaugati faina cernuta si amestecati pana este bine incorporata. Luati...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de zmeura si...
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, pentru ca altfel riscam ca blatul sa se lase pe mijloc! Separam ouale, albusurile le batem spuma cu...Citeste continuarea
Paste umplute
Postat de: sufletista in PastePastele le fierbem in apa cu sare 5 min, sa fie al dente. Le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, le scoatem pe un servet de bucatarie si le tamponam pentru a elimina surplusul...Citeste continuarea
Desert tort cu banane si biscuiti,...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se...Citeste continuarea
Chiftele de curcan cu sos de mustar
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carnePentru chiftele amestecam ingredientele bine, acoperim compozitia si lasam 10 min la rece. Cu mainele umede formam chiftele si le prajim in uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem pe un...Citeste continuarea
Negresa raw cu fistic, goji si...
Postat de: AdrianaIordan in Vegan / Raw veganIncepeti prin a procesa la un robot de bucatarie nucile. Eu am preferat sa pastrez putina textura si neaparat pastrati putin fistic si goji pentru decor Dupa ce ati procesat bine...Citeste continuarea
Sarmalute in cuib
Postat de: vasimur in PorcSe separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită...Citeste continuarea
Desert Pastel de Nata
Postat de: RuxyRux in DulciuriAluatul: Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, sarea si smantana si se framanta pana ce se obtine un aluat care se infaineaza usor si se pune la rece in folie pentru 30 de...Citeste continuarea
Desert batoane cu seminte
Postat de: RODIMUR in DulciuriÎntr-o crăticioară emailată se pune zahărul, apa și zeama de lămâie. Se amestecă și se caramelizează zahărul, la foc mic. Pentru că s-a adăugat apă și zeamă de...Citeste continuarea
Tarte cu peste
Postat de: cristina1985 in PesteCodul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca...Citeste continuarea
Desert placinta rulata cu mere
Postat de: sufletista in DulciuriUmplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi. Adaugam...Citeste continuarea
Desert cornuri pufoase cu ciocolata
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriPunem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase....Citeste continuarea
Chiftele de vita cu sos
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carnePentru chiftele, carnea tocata se amesteca cu toate condimentele, pesmetul, branza cheddar rasa si oul. Se formeaza, apoi se pun intr-un vas termorezistent. Rosiile in sos si bulionul se...Citeste continuarea
Desert Prajitura cu morcovi si...
Postat de: CameliaComan in PrajituriCum se prepara Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi: Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si mure
Postat de: licurici_lra in TorturiPentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...Citeste continuarea
Burger cu avocado si ou
Postat de: CameliaComan in SandvisuriCuratam ardeiul, ceapa si catravetele. Spalam toate legumele. Taiem ceapa si catravetele in rondele, ardeiul si rosiile in feliute potrivite. Taiem avocado pe jumatate, iar apoi il...Citeste continuarea
Cartofi dulci la cuptor
Postat de: CameliaComan in Mancaruri de legumeCuratam cartofii dulci de coaja, iar apoi ii spalam. Taiem cartofii in felii potrivite, iar apoi in bastonase. Ii punem intr-un bol. Adaugam uleiul, sare si piper dupa gust, 1 lingura...Citeste continuarea
Pizza
Postat de: licurici_lra in PizzaSe cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia si...Citeste continuarea
Aperitiv carnaciori in aluat
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAluatul se decongeleaza, apoi se desface, se lasa pe folia cu care este invelit si se mai intinde putin cu sucitorul, sa nu fie prea gros. Se taie in fasii, se pune branza cheddar rasa pe...Citeste continuarea
Paine rulata, cu mac sau chimen
Postat de: RODIMUR in PiineÎn vasul de frământat se pune făina, amestecată cu sarea, se face o adâncitură la mijloc și acolo se pune: drojdia mărunțită, zahărul și oul. Se toarnă laptele cald,...Citeste continuarea
Desert tarta cu dovleac si lapte...
Postat de: sufletista in DulciuriUmplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul...Citeste continuarea
Desert rulouri cu dovleac si dulceata
Postat de: sufletista in DulciuriAluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust....Citeste continuarea
Aperitiv pasta de jumari
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriJumarile le mixam cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le dam prin masina de tocat. Adaugam ceapa data prin razatoarea mica si stoarsa bine, condimente dupa gust, amestecam bine dupa care...Citeste continuarea
Desert pachetele cu cirese
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriCiresele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare, sa se scurga de zeama. Aluatul trebuie sa fie la temperatura camerei; se decupeaza cu un pahar forme, se umplu cu cirese, se impacheteaza si...Citeste continuarea
Desert tort bogat
Postat de: cristinutanicolita in TorturiCum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu...Citeste continuarea
Tarta cu ceapa si bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul...Citeste continuarea
Prepelita cu unt aromatizat
Postat de: Veronica22 in Mancaruri cu carnePrepelitele curatate, spalate, se sterg cu un servet. Desprindem pielea de pe prepelite cu atentie deoarece se rupe usor. Pregatim untul aromatizat: Amestecam untul cu frunzulitele de cimbru,...Citeste continuarea
Supa crema din legume (zarzavaturi)
Postat de: Veronica22 in Supe/CiorbeCuratam zarzavaturile, le taiem rondele sau cuburi si le punem la fiert in supa de pui. Cand legumele sunt fierte, le punem in blender si le pasam bine.Daca mai este necesar, mai adaugam putina...Citeste continuarea
Supa crema de legume
Postat de: Veronica22 in Supe/CiorbeLegumele se curata, se spala si se pun la fiert in supa de pui mai putin conopida. Cand toate legumele sunt fierte aproape integral, adaugam si conopida care in cateva clocote va fi fiarta....Citeste continuarea
Supa crema de cartofi
Postat de: Veronica22 in Supe/CiorbeAm curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat cuburi. Carnea afumata si toate legumele le-am pus in oala, am adaugat apa,1 lingurita de vegeta si le-am pus la fiert. Cand legumele au fiert...Citeste continuarea
Desert amandine
Postat de: simona72 in PrajituriPentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare pana devine spuma. Se adauga apa rece cate putin in timp ce spumam albusurile. Galbenusurile se amesteca...Citeste continuarea
Desert briose cu fulgi de ciocolata
Postat de: aromearomate1 in PrajituriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Într-un bol puneți zaharul cu untul tăiat cubulețe și mixați 3 min, după care adaugați ouăle pe rand, unul cate unul...Citeste continuarea
Desert placinta rulata cu mere,...
Postat de: merisor67 in PrajituriPreparăm mai întâi umplutura. Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul. Ridicăm vasul de...Citeste continuarea
Desert gris cu lapte si stafide, in...
Postat de: RODIMUR in DulciuriMai întâi se pun stafidele, opărite 1 minut, în esență de rom, ca să se înmoaie puțin și pentru a dobândi o aromă plăcută. Se spală bine o portocală și...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu afumatura
Postat de: Constelatialeu in Supe/CiorbeMai intai ne pregatim ingredientele, curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, ceapa o curatam, o spalam si o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam amestecul de legume...Citeste continuarea
Chifle cu unt
Postat de: mitinita in PiineSe pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute. Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul,...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci si sos de...
Postat de: RODIMUR in PastePastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare. Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul. Ciupercile se...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu dovlecel si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm...Citeste continuarea
Piept de rata cu cartofi la slow...
Postat de: GABRIELAGH in Slow CookerCuratam si taiem rondele (groase cam de 5 mm) cartofii. Punem mai intai in oala untul. Adaugam cartofii si asezam piptul de rata deasupra cu pielea in sus. Presaram sarea si piperul. Pornim...Citeste continuarea
Desert tarta rustica cu prune
Postat de: GABRIELAGH in PrajituriPregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de lamaie,...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu indulcitorul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi sucul si coaja de portocala. Incorporati faina si praful de copt. Albusurile le...Citeste continuarea
Aperitiv pogaci cu jumeri
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriJumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...Citeste continuarea
Desert budinca de cozonac
Postat de: ladydi in DulciuriPunem stafidele la hidratat in apa calduta cu esenta de rom si le tinem circa 30 de minute. Ungem o forma de ceramica sau de yena (sau 2, daca avem o cantitate mai mare de cozonac, cum am avut...Citeste continuarea
Aperitive dragalase cu mozzarella
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriAsezam pe un tocator o felie de cascaval, doua felii de sunca,o felie de cascaval si terminam cu o felie de sunca.Apasam usor si taiem patratele. Spalam castravetele, il taiem felii...Citeste continuarea
Desert tort Tanu-Motanu
Postat de: ancutsa in TorturiBlaturile: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul şi gălbenuşurile. Apoi se adaugă nuca, făina şi praful de copt, amestecând de aici cu...Citeste continuarea
Ciorba de rata cu galuste de gris
Postat de: merisor67 in CiorbePunem carnea la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează pe parcurs și lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 30 de minute, sau până începe...Citeste continuarea