Pentru a fierbe supa am folosit un Crock Pot Express. Gatite sub presiune, ingredientele si-au pastrat toate vitaminele si gustul intact.
"retete pentru mese in familie"
In vasul aparatului se pun tacamul de pui, cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi, apio taiat felii si morcovii taiati rondele. Se adauga 1,5 litri de apa, se pune capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul Soup (supa), timp de 20 minute.
Intre timp ne ocupam de ceapa si usturoi. Se pune uleiul de masline la incins in oala in care vom finaliza supa. Se adauga ceapa taiata pestisor si se caleste la foc mic 5 minute. Se adauga 50 ml apa fierbinte, se pune capac pe oala si se lasa la foc mic sa se caleasca ceapa. Dupa ce apa se evapora, se adauga din nou 50 ml apa sau vin alb, se adauga usturoiul taiat feliute si se continua calirea pana apa se evapora.
Dupa ce Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune a finalizat procesul de gatire, se elibereaza valva de aburi si se lasa pana tot aburul este eliberat. Se deschide capacul cu grija cu o manusa de bucatarie. Se strecoara supa, se adauga cantitatea necesara de supa in oala cu ceapa si usturoi plus cartofii si apio. Morcovii nu i-am pus pentru ca am vrut o supa alba. Se blenduieste supa cu un mixer vertical pana capata consistenta cremoasa. Se adauga branzeturile si se mixeaza pana la consistenta dorita. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Se pune oala cu supa pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Se garniseste cu mix de seminte, pesto si putin ulei infuzat cu ardei iute. Este o supa absolut delicioasa, usor dulce de la ceapa calita, cu aroma de usturoi si branza. De cremozitate nu mai zic…J))
1
mixerul vertical NU se foloseste in vasul aparatului Crock Pot Express(riscati sa zgariati vasul)