Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac

de Lau in Prajituri, 6 Mai 2019 | 4300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuiti
  • 500 g dovleac
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit ghimbir
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 100 g zahar brun
  • Umplutura de branza
  • 500 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 100 g zahar
  • blat
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac:

Dovleacul curata de coaja il dam prin razatoare, il calim cu zaharul si condimente dupa gust.

Branza o amestecam cu ingredientele, daca este prea uscata se mai adauga 1 lingura de smantana sau un ou.

Biscuitii ii maruntim.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt adaugam biscuitii, dovleacul racit, deasupra crema de branza.

Dam tava la cuptorul incalzit 10 min.

Intre timp pregatim blatul, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Compozitia o turnam peste branza si dam tava la cuptorul incalzit la 160 grade  C, cca 30 min, sa treaca testul cu scobitoarea .

Prajitura o rasturnam pe un platou si lasam sa se raceasca inainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu branza si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]