Desert cozonac cu dovleac

de Lau in Dulciuri, 6 Mai 2019 | 3856 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul lui Laura Adamache
 "retete pentru mese in familie".

 

INGREDIENTE

  • Maia
  • 25 g drojdie
  • 50 g faina
  • 50 ml lapte
  • 25 g zahar
  • Aluat
  • 200 g pulpe de dovleac calita sau coapta in cuptor
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 1 varf cutit
  • esenta de portocala
  • coaja de portocala
  • 50 ml iaurt
  • uns
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • susan
  • mac
  • Umpltura
  • 100 ml lapte
  • 300 g nuca
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom
  • 100 g zahar
  • rahat
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu dovleac:

Cernem faina intr-un lighean, facem o adancitura in mijloc.

Intr-un bol amestecam ingredientele pentru maia, le adaugam in mijlocul fainii si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il adaugam intr-o cratita si calim cu 100 g zahar brun si 1 plic de zahar vanilat, lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam dovleacul peste maia, ouale batute, zaharul, esenta, coaja de portocala, sarea si incepem sa framantam pana ce aluatul capata consistenta.

Treptat adaugam untul topit si racit si framantam pana ce rezulta un aluat elastic si care nu se lipeste de maini.

Acoperim cu folie si lasam la dospit 1:30 min.

Umplutura-incalzim laptele amestecat cu zaharul, adaugam nuca si cacao, amestecam bine, lasam sa se raceasca dupa care adaugam esenta dupa gust.

Aluatul il impartim in 2 si ungem cu umplutura, rasucim cele 2 rulouri, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam sa dospeasca cca 40 min, ungem cozonacul cu galbenusul batut cu lapte, adaugam mac-susan si dam la cuptorul incalzit cca 40 min la 180 c.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]