Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina. Fierbem pana carnea este moale. Scurgem zeama. Scoatem carnea de pe os si o taiem cubulete.
Intr-o oala punem morcovul ramas ras pe razatoarea mare in uleiul incins. Adaugam un praf de sare si acoperim cu un capac. Lasam la foc mic, amestecand ocazional pana morcovul incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa tocata fin. Amestecam ocazional pana ceapa se inmoaie usor, apoi stingem cu zeama oprita. La primul clocot, adaugam orezul si pieptul de pui. Potrivim de sare si piper, fierbem pana orezul este gata si mai adaugam apa sau zeama de carne in functie de cat de groasa dorim sa iasa. Amestecam iaurtul cu galbenusurile intr-un castron, adaugam cate putina zeama fierbinte, amestecand continuu, apoi turnam tot amestecul in ciorba. Punem usturoiul tocat fin, stingem focul si acoperim vasul cu un capac.
Servim ciorba fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.
1
Reduceti timpul de gatire fierband pieptul de gaina intr-o oala sub presiune