Ciorba de fasole verde, cu rosii
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea
Ciorba de inimi si pipote
Postat de: ladydi in CiorbeSpalam pipotele, inimile si spinarile de pui si le punem la fiert. Intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cartofii, ardeii si dovlecelul cubulete, radem morcovii, telina si...Citeste continuarea
Cartofi aromatizati
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postSe porneste cuptorul la 200 °C. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele de marime potrivita, nu foarte groase. Se pregateste o tava. Eu am acoperit-o cu hartie de copt....Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de bere cu...
Postat de: licurici_lra in PorcCarnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si...Citeste continuarea
Conopida cu branza albastra si fistic
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeConopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe...Citeste continuarea
Ciuperci pleurotus cu trei feluri...
Postat de: panacris in Mancaruri de postCepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute...Citeste continuarea
Cus cus cu amestec de legume uscate
Postat de: panacris in Mancaruri de postApa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa...Citeste continuarea
Costita de porc marinata in cidru...
Postat de: mihaelar63 in Slow CookerCostita se spala si se portioneaza in bucati potrivite ca sa intre in vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot . Se pun bucatile de costita in vasul de ceramica si se pun...Citeste continuarea
Cascaval pane, cu pesmet
Postat de: vasimur in Aperitive / GarnituriSe porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie...Citeste continuarea
Cod cu cartofi si smantana la cuptor
Postat de: cristeena20 in PesteAlegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand...Citeste continuarea
Chiftele din carne si legume,...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carnePornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata....Citeste continuarea
Ciorba de gulie si cartofi
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute. Se curata guliile, se taie...Citeste continuarea
Ciuperci brune cu orez si turmeric
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri. Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune...Citeste continuarea
Chiftele de post cu cartofi si urzici
Postat de: eumimi in Mancaruri de postFierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine. Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu...Citeste continuarea
Chifle Laugenbrot
Postat de: momo121 in PiineIntr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si...Citeste continuarea
Caras la grill cu ardei rosu sotat
Postat de: mihaelar63 in Crap / CarasCarasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] . Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie....Citeste continuarea
Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postSpalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles . Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute ....Citeste continuarea
Ciorba de crap
Postat de: stefy_a in Crap / CarasSe curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza. Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in...Citeste continuarea
Cosulete cu carne
Postat de: antici_gabytza in PuiIntr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat....Citeste continuarea
Chiftele de post
Postat de: MutuFlorian in Mancaruri de postSe curata cartofii de coaja, se spala si se dau prin razatoare. Cartofii rasi se pun intr-o strecuratoare mare sa se scurga de apa si apasam usor pe ei cu palma deschisa. Eu am o strecuratoare cu...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu sos picant
Postat de: cristeena20 in PorcCarnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de...Citeste continuarea
Chiftele cu mazare si orez
Postat de: sufletista in Mancaruri de postMazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...Citeste continuarea
Ciuperci brune cu tofu si cus-cus
Postat de: amalia01 in Mancaruri de postCiupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei....Citeste continuarea
Cuscus cu fasole rosie si muraturi
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPunem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm...Citeste continuarea
Chiftelute din orez si cartofi cu...
Postat de: nico_nico in Mancaruri de postPentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa...Citeste continuarea
Cascaval pana cu garnitura de legume
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe taie cașcavalul în felii mai grosuțe. Se dă fiecare felie prin făină, prin oul bătut bine și prin pesmet, apoi iar prin făină, ou, pesmet. Se prăjesc feliile de...Citeste continuarea
Chifelute de legume
Postat de: ravanna in Mancare copiiSe curata legumele de coaja. Incepem si dam cartoful pe razatoare si il stoarcem de amidon. Peste dam morcovul pe razatoare, stoarcem usturoiul si adaugam ceapa taiata solzisori, iar apoi taiata...Citeste continuarea
Chiftele de post cu naut si conopida
Postat de: mimmi in Mancaruri de postPunem conopida la fiert in apa cu sare, dupa care o lasam la scurs pana se racoreste putin. Separat blenduim nautul scurs cu ceapa si usturoiul. Blenduim si conopida. Peste ingredientele...Citeste continuarea
Chutney de mere si pere
Postat de: Xandrinne in SosuriPregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa...Citeste continuarea
Copanele de pui invelite in bacon,...
Postat de: vasimur in PuiPreparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui. Spălăm bine...Citeste continuarea
Ciuperci cu omleta
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg. Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu tarhon
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala . Pieptul de pui se spala . Se pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi . Tot acum...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu pudra de...
Postat de: merisor67 in Vegan / Raw veganPunem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele și caju-ul și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste. Adăugăm și uleiul de cocos, un praf...Citeste continuarea
Ciorba de pipote cu orez
Postat de: Reli_B in CiorbeSpalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar...Citeste continuarea
Cartofi dulci copti, cu sote de...
Postat de: mimmi in Mancaruri de postPentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime. Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor. Condimentam cu sare si piper,...Citeste continuarea
Chiftele din ovaz si quinoa
Postat de: Ela68 in Mancaruri de post1. Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie. 2. Curatati o vanata de coaja,...Citeste continuarea
Crochete cu cartofi si spanac /...
Postat de: ctlina in Mancaruri de postSpalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i...Citeste continuarea
Cartofi Duchesse
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCuratam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu bere, ghimbir si...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...Citeste continuarea
Chiftele de ton
Postat de: caroline in TonCuratam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii...Citeste continuarea
Chicken pesto roll-up
Postat de: caroline in PuiRosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie. Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa. Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu legume la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carneCuratati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei. Acoperiti...Citeste continuarea
Clătite cu bere
Postat de: ctlina in DulciuriPunem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati....Citeste continuarea
Ciuperci Champignon, pane
Postat de: vasimur in Mancaruri de legumeSe spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă....Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...Citeste continuarea
Ciocolata calda cu scortisoara
Postat de: cristina1985 in BauturiSe toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul. Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita...Citeste continuarea
Ciorba din aripi de curcan la slow...
Postat de: GABRIELAGH in Slow CookerPunem la fiert aripile de curcan spalate in prealabil si le fierbem doar pentru a le lua spuma. In timp ce fierb aripile, spalam si tocam morcovul, ceapa, telina si usturoiul si le punem...Citeste continuarea
Capsuni cu sirop
Postat de: cristina1985 in Sirop / CompotSe lasa capsunile sa se dezghete. Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau...Citeste continuarea
Ciorba de pui cu smantana
Postat de: momo121 in CiorbeCarnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare). ...Citeste continuarea
Copanele si piept de pui in sos...
Postat de: merisor67 in PuiPorționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate...Citeste continuarea