A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de fasole verde, cu rosii

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă....Citeste continuarea

Ciorba de inimi si pipote

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam pipotele, inimile si spinarile de pui si le punem la fiert. Intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cartofii, ardeii si dovlecelul cubulete, radem morcovii, telina si...Citeste continuarea

Cartofi aromatizati

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Se porneste cuptorul la 200 °C. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele de marime potrivita, nu foarte groase. Se pregateste o tava. Eu am acoperit-o cu hartie de copt....Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de bere cu...

Postat de: licurici_lra in Porc

Carnea se spala bine, se usuca, apoi se da cu sare si piper si se baga 30 min in frigider. Intr-un vas termorezistent, se pun 2 linguri de ulei, se adauga carnea, boiaua afumata, chimionul si...Citeste continuarea

Conopida cu branza albastra si fistic

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe...Citeste continuarea

Ciuperci pleurotus cu trei feluri...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Cepele se curata si se maruntesc, apoi se pun la gatit intr-un vas wok, sau o tigaie non aderenta mai inalta, cu putina apa (cca. 100 ml) si uleiul de masline, la foc mediu cca. 10 minute...Citeste continuarea

Cus cus cu amestec de legume uscate

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa...Citeste continuarea

Costita de porc marinata in cidru...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Costita se spala si se portioneaza in bucati potrivite ca sa intre in vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot .  Se pun bucatile de costita in vasul de ceramica si se pun...Citeste continuarea

Cascaval pane, cu pesmet

Postat de: vasimur in Aperitive / Garnituri

Se porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie...Citeste continuarea

Cod cu cartofi si smantana la cuptor

Postat de: cristeena20 in Peste

Alegem pestele cod-care se cumpara sarat sau gata inmuiat ; il spalam si il fierbem in apa. Nu mai punem sare .Se fierbe cca 10-15 minute-il scoatem si il desfacem marunt, inlaturand...Citeste continuarea

Chiftele din carne si legume,...

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carne

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata....Citeste continuarea

Ciorba de gulie si cartofi

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata si se toaca ceapa, morcovul, albitura si se caleste 2-3 minute in ulei. Se toarna apa, se adauga ardeiul, sare, piper si se fierbe 10 minute.   Se curata guliile, se taie...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu orez si turmeric

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri.  Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune...Citeste continuarea

Chiftele de post cu cartofi si urzici

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Fierbem cartofii curatati de coaja si taiati cuburi mici. Separat fierbem urzicile alese frunza cu frunza si spalate bine. Pasam cartofii fierti, iar urzicile le blenduim. Amestecam cartofii cu...Citeste continuarea

Chifle Laugenbrot

Postat de: momo121 in Piine

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si...Citeste continuarea

Caras la grill cu ardei rosu sotat

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

 Carasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] . Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie....Citeste continuarea

Ciorba cu verzisoare de Bruxelles

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de post

 Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles . Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute ....Citeste continuarea

Ciorba de crap

Postat de: stefy_a in Crap / Caras

Se curata crapul de solzi, de intestine, se spala si se portioneaza. Bucatile de peste se pun intr-un vas, se acopera cu apa si se adauga si o lingura cu otet si se lasa circa 10 minute in...Citeste continuarea

Cosulete cu carne

Postat de: antici_gabytza in Pui

Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat....Citeste continuarea

Chiftele de post

Postat de: MutuFlorian in Mancaruri de post

Se curata cartofii de coaja, se spala si se dau prin razatoare. Cartofii rasi se pun intr-o strecuratoare mare sa se scurga de apa si apasam usor pe ei cu palma deschisa. Eu am o strecuratoare cu...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu sos picant

Postat de: cristeena20 in Porc

Carnea se lasa intreaga (eu am ales o bucata de cca 300-500 gr) o spalam si o stergem cu prosop de hartie; il stropim cu putin ulei de masline si il condimentam cu sare, piper, sos picant, praf de...Citeste continuarea

Chiftele cu mazare si orez

Postat de: sufletista in Mancaruri de post

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...Citeste continuarea

Ciuperci brune cu tofu si cus-cus

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Ciupercile le cureti de picioruse și de pielita, apoi le stropesti cu zeamă de lămâie. După 5 minute le scurgi de sucul pe care îl lasă și le ungi bine cu ulei....Citeste continuarea

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm...Citeste continuarea

Chiftelute din orez si cartofi cu...

Postat de: nico_nico in Mancaruri de post

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa...Citeste continuarea

Cascaval pana cu garnitura de legume

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se taie cașcavalul în felii mai grosuțe. Se dă fiecare felie prin făină, prin oul bătut bine și prin pesmet, apoi iar prin făină, ou, pesmet. Se prăjesc feliile de...Citeste continuarea

Chifelute de legume

Postat de: ravanna in Mancare copii

Se curata legumele de coaja. Incepem si dam cartoful pe razatoare si il stoarcem de amidon. Peste dam morcovul pe razatoare, stoarcem usturoiul si adaugam ceapa taiata solzisori, iar apoi taiata...Citeste continuarea

Chiftele de post cu naut si conopida

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Punem conopida la fiert in apa cu sare, dupa care o lasam la scurs pana se racoreste putin. Separat blenduim nautul scurs cu ceapa si usturoiul. Blenduim si conopida. Peste ingredientele...Citeste continuarea

Chutney de mere si pere

Postat de: Xandrinne in Sosuri

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa...Citeste continuarea

Copanele de pui invelite in bacon,...

Postat de: vasimur in Pui

Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.  Spălăm bine...Citeste continuarea

Ciuperci cu omleta

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata, se spala, si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita cu apa si se fierb 2 ore (sau cat considerati). Apoi se scurg. Se bat ouale cu furculita, se adauga sare si se...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu tarhon

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si se spala . Pieptul de pui se spala . Se  pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi . Tot acum...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu pudra de...

Postat de: merisor67 in Vegan / Raw vegan

Punem în vasul unui robot, sau chopper, curmalele și caju-ul și le tocăm mărunt, mărunt, până ajung la consistența unei paste. Adăugăm și uleiul de cocos, un praf...Citeste continuarea

Ciorba de pipote cu orez

Postat de: Reli_B in Ciorbe

Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar...Citeste continuarea

Cartofi dulci copti, cu sote de...

Postat de: mimmi in Mancaruri de post

Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime. Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor. Condimentam cu sare si piper,...Citeste continuarea

Chiftele din ovaz si quinoa

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

1.  Tocati ceapa marunt si caliti-o in ulei de masline cu putina sare, adaugati apoi morcovul si pastarnacul maruntite si lasati pana se inmoaie.  2. Curatati o vanata de coaja,...Citeste continuarea

Crochete cu cartofi si spanac /...

Postat de: ctlina in Mancaruri de post

Spalati bine spanacul. Curatati usturoiul. Curatati si fierbeti 200 g de cartofi in apa cu sare. Scurgeti si presati-i in piure. Dati pe razatoare 600 g de cartofi curatati. Scurgeti-i...Citeste continuarea

Cartofi Duchesse

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii au fiert ( incercam sa ii intepam cu o furculita. Daca aceasta intra usor, inseamna ca...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de: caroline in Ton

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.  Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii...Citeste continuarea

Chicken pesto roll-up

Postat de: caroline in Pui

Rosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie. Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa. Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu legume la cuptor

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Curatati si spalati legumele. Intr-un vas pentru cuptor puneti cartofii taiati cuburi. Amestecati-i cu 2 linguri de ulei, sare, piper si presarati cimbru uscat peste ei.  Acoperiti...Citeste continuarea

Clătite cu bere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Punem faina si sarea într-un castron mare sau in bolul robotului. Adăugați treptat ouăle și apoi diluati cu laptele si cu berea. Punet zaharul, romul si uleiul si amestecati....Citeste continuarea

Ciuperci Champignon, pane

Postat de: vasimur in Mancaruri de legume

Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă....Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se...Citeste continuarea

Ciocolata calda cu scortisoara

Postat de: cristina1985 in Bauturi

Se toaca marunt ciocolata si se pune la fiert cu laptele, zaharul si scortisoara. Cand da in clocot, se stinge focul. Se lasa la racit, pana devine calda sau rece si se strecoara (cu o sita...Citeste continuarea

Ciorba din aripi de curcan la slow...

Postat de: GABRIELAGH in Slow Cooker

 Punem la fiert aripile de curcan spalate in prealabil si le fierbem doar pentru a le lua spuma. In timp ce fierb aripile, spalam si tocam morcovul, ceapa, telina si usturoiul si le punem...Citeste continuarea

Capsuni cu sirop

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

Se lasa capsunile sa se dezghete. Sirop: se pun intr-o oala 350 g capsuni cu zahar si se fierb, pana se topeste zaharul. Apoi se zdrobesc, se dau prin sita fina (cu care cerneti faina sau...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: momo121 in Ciorbe

 Carnea o spalam si o taiem fasii lungi, iar legumele le curatam si le taiem marunt (mie imi place ca morcovul si pastarnacul sa le tai cubulete mici, dar se pot da si pe razatoare).  ...Citeste continuarea

Copanele si piept de pui in sos...

Postat de: merisor67 in Pui

Porționăm pieptul de pui în bucăți mai mici și le amestecăm cu copănelele de pui, apoi presărăm sare, piper și boia de ardei peste ele. Le pudrăm bine cu condimentele, pe toate...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]