Cartofi cu pulpe de pui la cuptor

de cristina1985 in Pui, 22 Iun 2019 | 3087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 3-4 pulpe de pui (depinde cat sunt de mari)
  • 500 ml apa
  • 1 lg-ta curcuma
  • 1 lg-ta boia dulce
  • sare (cam 4 lg-te-trebuie gustat sosul)
  • 1/2 lg-ta piper
  • rozmarin
  • oregano
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • 4 lg ulei +la prajit pulpele
  • 4 catei usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pulpe de pui la cuptor:

Se unge o tava de 37 x 25 cm  cu ulei. Se amesteca boiaua, curcuma, sare si piper cu 4 lg ulei.

Se taie pulpele in doua, se pastreaza pielea (pentru a nu se usca prea tare carnea) ,se tin in apa rece si se pun in frigider pana se curata cartofii de coaja. Se scurg,se cresteaza putin , apoi se calesc  pana iese sangele din ele.

Cartofii se taie si se amesteca cu cateva lingurite din uleiul cu condimente, Se presara rozmarin, cimbru,oregano si dafin,Se aseaza pulpele deasupra, se ung cu restul de ulei condimentat si se presara din nou ierburile uscate.

Se toarna apa in colturile tavii  si se introduce in cuptorul preincalzit,timp de 45 minute , foc mic.Se intoarce tava (daca e nevoie) ,se adauga usturoiul tocat si se mai lasa 45 minute.Daca doriti sa tineti preparatul la cuptor mai mult (adica 2 ore), atunci trebuie sa mai adaugati putina apa (cam 1/2 cana).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

Pilaf cu ciuperci - Simplu, rapid și gustos

pe 19.09 la 11:01

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]