Chipsuri de radacinoase

de Bucataras in Mancaruri de legume, 28 Mai 2019 | 5258 vizualizari

 

Azi iti voi prezenta una dintre gustarile mele rapide preferate. Renunta la chipsurile din comert pentru ca astazi te invat sa pregatesti ceva mult mai bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 telina mare,
  • 2 cartofi mai mari,
  • 2 cartofi dulci,
  • 1 pastarnac,
  • 1 ridiche neagra,
  • 1 morcov mare,
  • ½ lingurita de piper cayenne,
  • ½ lingurita boia afumata,
  • 1 lingurita de cimbru uscat,
  • ½ lingurita de usturoi granulat,
  • putin ulei de masline,
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chipsuri de radacinoase:

Taie capetele tuturor legumelor astfel incat sa fie drepte; 
Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit taie fasii subtiri din fiecare leguma in parte; 
Pune-le intr-un castron incapator; 
Amesteca piperul cayenne, boia afumata, cimbru uscat, usturoiul granulat si sarea; 
Pune ulei de masline din abundenta si amesteca totul bine. 
Adauga condimentele si amesteca din nou. 
Pune-le rasfirate in tavi cu hartii de copt; 
Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 200 de grade C, pentru 10-15 minute, pana se rumenesc bine; 
Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca; 

Bucura-te de aceste chipsuri aromate si crocante, facute cu minimum de efort. Le puteti lasa la uscat cateva ore. Exista si varianta de a le pregati mai repede, in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chipsuri de radacinoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci frantuzesc