A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciorba de cartofi cu afumatura si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....Citeste continuarea

Coaste de porc in bere cu cartofi

Postat de: katty in Porc

Punem bucatile de coasta intr-un vas cu capac, adaugam sare, piper, cimbru si boia dulce/iute dupa gust. Masam putin carnea, apoi turnam bere cat sa acopere coastele. Punem capacul si dam vasul la...Citeste continuarea

Ciorba de bob

Postat de: katty in Ciorbe

In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi  ceapa  tocata fin,...Citeste continuarea

Ciorba cu stiuca si peste afumat

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Bucatile de stiuca se spala si se pun la fiert in 2 l  apa sarata impreuna cu otet si foaie de dafin . Fierbeti stiuca  timp 10 minute dupa ce da  apa in clocot ....Citeste continuarea

Ciorba de vacuta a la grec

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Se spala carnea de vacuta, se taie cuburi si se pune la fiert in apa rece. Daca este nevoie se spumeaza zeama. Zarzavatul si ceapa se curata, se spala si se taie cubulete...Citeste continuarea

Creveti cu noodles de orez,...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Lamaia se spala si se taie mai marunt impreuna cu tot cu coaja . Ceapaverde -partea alba  si usturoiul se feliaza . Infierbantati apa pana ajunge la punctul de clocotire...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare de vitel

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie  . Sotati legumele maruntite in...Citeste continuarea

Crap copt cu mujdei verde

Postat de: mihaelar63 in Crap / Caras

Crapul curatat si spalat se unge interior si exterior cu un  amestec de mustar , smantana , ketchup, zeama si coaja de la o lamaie ,sare si piper Eu am lasat pestelele la rece...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu branza topita cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Ciorbe

       Pentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete....Citeste continuarea

Chiftelute de ciuperci de padure

Postat de: andaoana in Mancaruri de legume

Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic....Citeste continuarea

Cartofi cu ceapa, usturoi si boia...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare. Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de...Citeste continuarea

Ciorba cu varza acra cu cartofi si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra. Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul . Legumele  se curata si taie marunt .Cartofii se...Citeste continuarea

Crema de branza cu avocado

Postat de: katty in Salate

Nimic mai simplu decat pregatirea acestei creme delicioase. Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stropim cu putina zeama de lamaie....Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu piept de pui si...

Postat de: katty in Ciorbe

Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati  si le spalam in mai multe ape. Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam...Citeste continuarea

Crema cu sprot afumat si iaurt grecesc

Postat de: mihaelar63 in Peste

Ardeiul rosu s etaie marunt. Usturoiul se piseaza. Coditele de ceapa verde se taie rondele. Amestecati iaurtul cu sprotul din conserva impreuna cu legumele tocate....Citeste continuarea

Carne de vacuta cu cartofi si sos...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Curatati legumele si le spalati. Carnea de vacuta se pune la fiert bucata intreaga impreuna cu morcovii , sarea boabe de piper si foaie de dafin . Cand toate aceste sunt...Citeste continuarea

Ciorba de primavara cu zarzavat

Postat de: ancutsa in Ciorbe

  Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt,...Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi in sos...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți. Se...Citeste continuarea

Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite . Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate . Ardeii si prazul se taie cubulete...Citeste continuarea

Ciorba de caprioara cu tarhon si...

Postat de: katty in Ciorbe

Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune. Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede. In uleiul incins...Citeste continuarea

Chiftelute de salau 2

Postat de: violeta30 in Salau

Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Intr-o tigaie incintam uleiul si untul. Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste...Citeste continuarea

Ciuperci champignon pane

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa. Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le...Citeste continuarea

Chicken nuggets

Postat de: Meea in Pui

 Punem feliile de pâine într-un blender și le mărunțim. După ce am terminat de mărunțit pâinea, tăiem bucăți pieptul de pui și îl mărunțim în...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu mazare, galuste...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele se curata si  se spala  .Ceapa se toaca marunt . Morcovul fiind mai mare se taie jumatati de rondele . Restul legumelor se taie cubulete. Sotati usor...Citeste continuarea

Chifle cu iaurt grecesc si lapte

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru inceput se amesteca laptele cu drojdia, zaharul si doua linguri din faina alba. Iaurtul trebuie scos din frigider si lasat sa fie la temperatura camerei. Laptele...Citeste continuarea

Ciorba de conopida, broccoli si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când...Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută. Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate. Se montează cârligul de...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zeama de varza

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar...Citeste continuarea

Copanele de pui in sos de vin

Postat de: mirela0911 in Pui

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...Citeste continuarea

Ceafa de porc la cuptor cu sos de...

Postat de: lucy2002 in Porc

Condimentam feliile de carne cu sare si piper. Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica. Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam...Citeste continuarea

Cremes delicios - Reteta cu aluat...

Postat de: trifadalia in Prajituri

Cum se prepara Cremes delicios - Reteta cu aluat de casa Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se...Citeste continuarea

Clatite aperitiv, cu cartofi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele...Citeste continuarea

Crochete de ton

Postat de: xana in Peste

Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...Citeste continuarea

Ciorba de peste cu dovlecel

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper . Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: Meea in Mancaruri de legume

Nu am scris gramajele, pentru că depind de mărimea conopidei. Spălăm conopida și o tăiem în două. Punem într-o oală încăpătoare apă la fiert. Când fierbe...Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

Postat de: oanapl in Pui

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se...Citeste continuarea

Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Preparati o pasta din carnea tocata [ materialul pentru carnati ] in care amestecati ou , pesmet , boia si pudra de chilli . Covrigeii se inmoaie in lapte .Nu trebuie lasati prea...Citeste continuarea

Chiftelute de porc, cu piure de...

Postat de: RODIMUR in Porc

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic, în ulei suficient. Se curăță usturoiul, se spală și se răzuiește pe răzătoarea mică. Se...Citeste continuarea

Caltabos

Postat de: katty in Porc

Taiem in bucati potrivite ficatul, plamanul, gusa si spata si le pastram in apa rece pana le fierbem. Punem la foc o oala cu apa si putina sare in care vom fierbe pe rand gusa, carnea de porc,...Citeste continuarea

Ciorba de legume dreasa cu iaurt

Postat de: katty in Ciorbe

Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu ou, jambon si...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece . Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite . Jambonul se curata de partea...Citeste continuarea

Coaste de porc in sos...

Postat de: violeta30 in Porc

Coastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada...Citeste continuarea

Ciorba de rosii si cartofi dulci

Postat de: caroline in Ciorbe

Ceapa o curatam de coaja si o tocam marunt. Usturoiul il curatam de coaja.Tija de telina o taiem cat mai marunt . Intr-o oala punem o lingura de ulei si calim ceapa,usturoiul si telina . ...Citeste continuarea

Covrigei opariti, cu susan

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face...Citeste continuarea

Crema de lichior de portocale

Postat de: katty in Bauturi

Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba. Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10)....Citeste continuarea

Coaste si spata de batal in foi de...

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Costitele de batal si spata se freaca bine cu sare si cu condimentele date mai sus . Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza . Distribuiti pe deasupra la carne felii de...Citeste continuarea

City Chicken

Postat de: RODIMUR in Porc

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în...Citeste continuarea

Cocktail de pere

Postat de: antici_gabytza in Bauturi

Spalam bine perele. Le taiem in bucati cu tot cu coaja. Pregatim o oala mai micuta adaugam bucatile de pere si coaja de portocala spalata bine. Punem apa peste ele si dam la fiert. Din...Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si zeama de varza

Postat de: lucy2002 in Ciorbe

Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita...Citeste continuarea