Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 21 Mai 2020 | 2706 vizualizari

 

O mancare usoara, de vara.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 catei usturoi
  • 6 cartofi mari
  • 290 g conserva ciuperci taiate champinion
  • 400 g rosii pasate
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva crengute cimbru
  • cateva frunze salvie
  • rozmarin uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor:

Am curatat cateii de usturoi. I-am taiat.
Am scos si frunzulitele de pe crengute si am maruntit frunzele de salvie.
Le-am pus toate intr-un castron impreuna cu condimentele si ulei de masline.
Am curatat cartofi, i-am spalat si i-am taiat cuburi.
I-am pus intr-un bol incapator si am adaugat ciupercile si amestecul de ierburi si usturoi. Am amestecat bine totul.
Intr-o tava am pus rosiile cu sosul de rosii.
Am adaugat deasupra si cartofi si celelalte din bol.
Am presarat pe deasupra rozmarin uscat.
Am dat tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana cand s-au rumenit frumos.
Se scot din cuptor si se servesc.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am servit cu castraveti murati si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ciuperci si ierburi aromate in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor