A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chiftele in sos de rosii cu...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Chiftelute din cod alb

Postat de: violeta30 in Salau

Dăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc

Postat de: violeta30 in Supe/Ciorbe

Legumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de...Citeste continuarea

Costite de vitel marinate in vin rosu

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita ....Citeste continuarea

Cartofi cu unt

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea...Citeste continuarea

Cartofi gratinati, cu smantana si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință....Citeste continuarea

Ciocanele de pui in sos de smantana...

Postat de: vasimur in Pui

Curățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas...Citeste continuarea

Costite si ceafa de porc cu salvie...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Carnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de...Citeste continuarea

Ciorba de varza cu carnati si sorici

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Ceapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se  taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere...Citeste continuarea

Cartofi cu piept de pui la cuptor

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute .  Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il...Citeste continuarea

Castraveti cu aspirina

Postat de: mihaelar63 in Conserve

Castravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai...Citeste continuarea

Carnaciori cu verdeturi si pireu cu...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Carnatiui se pun la prajit in ulei incins . Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina ,...Citeste continuarea

Cartof dulce la cuptor cu branza...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Pregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie. Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece. Incalziti cuptorul...Citeste continuarea

Covridog

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Postat de: vasimur in Ciorbe

Cum se prepara  Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii .  Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci pleurotus

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare....Citeste continuarea

Cotlete de porc cu tomate si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Incalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate...Citeste continuarea

Creveti cu noodles si mazare verde

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Baconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea...Citeste continuarea

Ciorba de curcan cu mazare verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Morcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun...Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

     Se spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare.    In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric....Citeste continuarea

Ciolan afumat aromatizat cu cartofi...

Postat de: rocsi_1612 in Multicooking

Ciolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice,...Citeste continuarea

Creveti cu paste, cu tagliatelle in...

Postat de: mirela0911 in Fructe de mare

Cum se prepara Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se...Citeste continuarea

Cosulete aperitiv, cu file de hering

Postat de: RODIMUR in Peste

Se spală frunzele de salată și se scurg bine de apă. Se spală roșiile cherry și se feliază lămâia. Se taie chiflele  și se golesc de miez. Se feliază fileul de...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu gulioare si iaurt

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Carnea de vacuta se taie cuburi. Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee. Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt . Sotati in ulei...Citeste continuarea

Cartofi evantai cu branzeturi si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de legume

  Se spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns....Citeste continuarea

Cochilii cu lapte si scortisoara

Postat de: claudiaO in Mancare copii

Punem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai...Citeste continuarea

Costita de vacuta marinata in bere...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul ....Citeste continuarea

Cozonac de mamaliga cu patru feluri...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'...Citeste continuarea

Ciorba cu legume si perisoare de...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu gratar de pui...

Postat de: cristina1985 in Pui

Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura...Citeste continuarea

Cartofi cu branza si bacon la cuptor

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Spala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea

Cartofi cu carnati la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea

Ciorba de praz, o varianta usor de...

Postat de: ancutsa in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa: Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă...Citeste continuarea

Creveti cu vin alb si usturoi,...

Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mare

Mod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: sufletista in Muraturi

Castravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de...Citeste continuarea

Ciuperci in stil asiatic

Postat de: Ksenya in Mancaruri de legume

Pregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus  la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit...Citeste continuarea

Chiftelute pufoase cu carne de porc...

Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carne

Ca sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem...Citeste continuarea

Coniglio al forno -iepure la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Iepure

Iepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu leustean

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se...Citeste continuarea

Cartofi wedges

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Curatam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine....Citeste continuarea

Ciuperci la cuptor

Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legume

  Se spala ciupercile si se desprind coditele. Se unge o tava cu ulei sau se foloseste foaie de copt ce se pune in tava. Se aseaza ciupercile. Se taie sunculita taraneasca in...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu broccoli

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă....Citeste continuarea

Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...Citeste continuarea

Crevetii-aia cu ochii mici si...

Postat de: Constelatialeu in Fructe de mare

Mai intai ii achizitionam de la piata cu peste (aia din Athena), apoi ii curatam ca la carte si ii prajim in ulei de masline, nu foarte mult ulei si nu prajiti foarte mult, doar parpaliti pe o...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: antici_gabytza in Sirop / Compot

Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali. Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat...Citeste continuarea

Confit de canard -pulpe de rata...

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la...Citeste continuarea

Chili con carne si orez

Postat de: cristina1985 in Porc

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa,...Citeste continuarea

Creveti pane

Postat de: Criss in Fructe de mare

Crevetii i-am curatat si am scos si ultimul inel si codita. Am scos si vena. (Acest procedeu e obligatoriu!) Se despica putin, cu un cutit subtire si ascutit "burta" crevetilor si...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc invelite...

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul...Citeste continuarea