Chiftele in sos de rosii cu...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-un bol amestecam carnea cu usturoiul pisat, ceapa data prin razatoare si stoarsa bine, painea impuiata in lapte, impreuna cu restul de ingrediente dupa gust. Lasam 30 min la rece, dupa...Citeste continuarea
Ciorba de fasole verde, cu afumaturi
Postat de: RODIMUR in CiorbeSe curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea
Chiftelute din cod alb
Postat de: violeta30 in SalauDăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc
Postat de: violeta30 in Supe/CiorbeLegumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de...Citeste continuarea
Costite de vitel marinate in vin rosu
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita ....Citeste continuarea
Cartofi cu unt
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea...Citeste continuarea
Cartofi gratinati, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeCartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință....Citeste continuarea
Ciocanele de pui in sos de smantana...
Postat de: vasimur in PuiCurățăm și spălăm bine pulpele și le punem la scurs într-o strecurătoare. Le condimentăm apoi cu sare, piper, boia și cimbru, după gust și le așezăm într-un vas...Citeste continuarea
Costite si ceafa de porc cu salvie...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc portionata se pune in tava . Se sareaza .se pipareaza si se pune deasupra pasta de ardei si dulceata de ardei iute . Caciuliile de usturoi se curata de...Citeste continuarea
Ciorba de varza cu carnati si sorici
Postat de: mihaelar63 in CiorbeCeapa se curata si se toaca marunt . Morcovii se curata , se spala si se taie cuburi. Carnatul se taie rondele . Soricul de porc se feliaza . Dupa feliere...Citeste continuarea
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCuratam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute . Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il...Citeste continuarea
Castraveti cu aspirina
Postat de: mihaelar63 in ConserveCastravetii se spala si se curata usor la capete . Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai...Citeste continuarea
Carnaciori cu verdeturi si pireu cu...
Postat de: mihaelar63 in PorcCartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare . Carnatiui se pun la prajit in ulei incins . Cand carnatii s-au rumenit usor pe ambele parti se pune feliuta de slanina ,...Citeste continuarea
Cartof dulce la cuptor cu branza...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumePregatiti smantana acra daca nu aveti. Este suficient sa amestecati smantana proaspata cu 2 linguri de zeama de lamaie. Amestecati, puneti sare si piper si dati la rece. Incalziti cuptorul...Citeste continuarea
Covridog
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriDin ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa...Citeste continuarea
Ciorba taraneasca, cu carne de porc
Postat de: vasimur in CiorbeCum se prepara Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii . Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci pleurotus
Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legumeCiupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare....Citeste continuarea
Cotlete de porc cu tomate si...
Postat de: mihaelar63 in PorcIncalziti o tigaie cu ulei in ea . Curatati spalati si taiati rondele cartofii . Spalati si taiati rondele rosiile . Cotletele de porc se sareaza si se prajesc usor cate...Citeste continuarea
Creveti cu noodles si mazare verde
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareBaconul se taie cubulete . Crevetii si mazarea verde se pune la dezghetat . Taiteii noodles se fierb in apa cu sare , respectand instructiunile de pe ambalaj . Fierbeti usor mazarea...Citeste continuarea
Ciorba de curcan cu mazare verde si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeMorcovii se curata, se taie rondele si se pun la fiert in oala cu apa . Adaugati pieptul de curcan taiat cuburi. Decongelati mazarea verde . Dupa 15 minute se pun...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe spala cartofii si se pun in apa rece la fiert intr-o cratita suficient de mare. In acelasi timp se pun si ouale la fiert intr- un ibric....Citeste continuarea
Ciolan afumat aromatizat cu cartofi...
Postat de: rocsi_1612 in MulticookingCiolanul il parliti de flacara aragazului, apoi il spalati. Il taiati bucati mai mari. Intr-un bol amestecati pasata, crema de otet balsamic, sare, piper, boia iute si dulce, ierburile aromatice,...Citeste continuarea
Creveti cu paste, cu tagliatelle in...
Postat de: mirela0911 in Fructe de mareCum se prepara Creveti cu paste, cu tagliatelle in sos de rosii - reteta simpla Se pun pastele fainoase la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se strecoara si se...Citeste continuarea
Cosulete aperitiv, cu file de hering
Postat de: RODIMUR in PesteSe spală frunzele de salată și se scurg bine de apă. Se spală roșiile cherry și se feliază lămâia. Se taie chiflele și se golesc de miez. Se feliază fileul de...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu gulioare si iaurt
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCarnea de vacuta se taie cuburi. Guliile se curata, se spala si se taie cubuletee. Ardeii , ceapa si morcovi se curata, se spala si se toaca mai marunt . Sotati in ulei...Citeste continuarea
Cartofi evantai cu branzeturi si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de legumeSe spală cartofii și se fierb în coajă, într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare, pentru aprox 30 de minute sau până când s-au pătruns....Citeste continuarea
Cochilii cu lapte si scortisoara
Postat de: claudiaO in Mancare copiiPunem la fiert laptele, iar cand e pe punctul de a fierbe, punem cochiliile. Fierbem pana se patrund, amestecand mai mereu ca sa nu se lipeasca de cratita. Punem zaharul si zaharul vanilat si mai...Citeste continuarea
Costita de vacuta marinata in bere...
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati . Curatati ceapa si usturoiul . Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul ....Citeste continuarea
Cozonac de mamaliga cu patru feluri...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe prepara o mamaliga moale din 500 gr malai grisat . Nu uitati sa sarati apa in care fierbeti malaiul . Taiati slaninuta feliute sau daca doriti ,, soldatei "'...Citeste continuarea
Ciorba cu legume si perisoare de...
Postat de: RODIMUR in CiorbeCum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu gratar de pui...
Postat de: cristina1985 in PuiCartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun intr-o tava. Se face un amestec din ulei, cu rozmarin,sare,piper,usturoi tocat marunt si se toarna peste cartofi. Se amesteca cu lingura...Citeste continuarea
Cartofi cu branza si bacon la cuptor
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carneSpala, curata si fierbe cartofii. Cat fierb cartofii, taie feliile de bacon si sunca in bucatele. Rade parmezanul. Eu am avut branza de capra proaspata. Amesteca branza cu ouale,...Citeste continuarea
Cartofi cu carnati la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana ce intra furculita in ei, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja. Intr-o tava unsa cu unt...Citeste continuarea
Ciorba de praz, o varianta usor de...
Postat de: ancutsa in CiorbeCum se prepara Ciorba de praz, o varianta usor de preparat si delicioasa: Se curăță și se spală ardeii, cepele și morcovul. Se taie ardeii cubulețe, se toacă mărunt cepele și se dă...Citeste continuarea
Creveti cu vin alb si usturoi,...
Postat de: rocsi_1612 in Fructe de mareMod de preparare Creveti cu vin alb si usturoi, reteta gustoasa cu fructe de mare Spalati crevetii, ii puneti intr-un bol pe niste servetele. Curatati usturoiul, il taiati felii. Puneti o...Citeste continuarea
Castraveti in otet
Postat de: sufletista in MuraturiCastravetii ii spalam si le indepartam capetele. Intr-o oala punem apa cu otetul (eu am avut otet de vin) impreuna cu sare, zahar si boabele de mustar si piper (eu am avut mix de boabe de...Citeste continuarea
Ciuperci in stil asiatic
Postat de: Ksenya in Mancaruri de legumePregatim sosul. Intr-un bol preparam sosul din ingredientele mentionate mai sus la sos. Intr-un wok sau tigaie incapatoare adaugam uleiul, adaugam ciupercile cand uleiul este incalzit...Citeste continuarea
Chiftelute pufoase cu carne de porc...
Postat de: claudiaO in Mancaruri cu carneCa sa imi usurez munca, am ales sa mi se toace carnita direct de la macelarie. Ceapa o curatam si o tocam marunt; morcovul si telina le curatam si pe dam pe razatoarea mare; dovlecelul il taiem...Citeste continuarea
Coniglio al forno -iepure la cuptor
Postat de: mihaelar63 in IepureIepurele se spala foarte bine , se portioneaza bucati si se usuca de excesul de umiditate .Sarati. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare , tip Wok , si se arunca inea cateii de...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare cu leustean
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePentru inceput se prepara compozitia pentru perisoare amestecand toate ingredientele date pana la omogenizare . Carnea pregatita pentru perisoare se pune la rece . Legumele se...Citeste continuarea
Cartofi wedges
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeCuratam cartofii de coaja ( alegem cartofi medii, care sa nu fie foarte mari) si ii taiem in 4 pe lungime. Punem toate condimentele intr-un bol si adaugam cartofii. Amestecam bine....Citeste continuarea
Ciuperci la cuptor
Postat de: UrsanMihaela in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se desprind coditele. Se unge o tava cu ulei sau se foloseste foaie de copt ce se pune in tava. Se aseaza ciupercile. Se taie sunculita taraneasca in...Citeste continuarea
Ciorba de legume, cu broccoli
Postat de: RODIMUR in CiorbeRădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă....Citeste continuarea
Ciorba de vitel cu trufandale
Postat de: Constelatialeu in CiorbeAm scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...Citeste continuarea
Crevetii-aia cu ochii mici si...
Postat de: Constelatialeu in Fructe de mareMai intai ii achizitionam de la piata cu peste (aia din Athena), apoi ii curatam ca la carte si ii prajim in ulei de masline, nu foarte mult ulei si nu prajiti foarte mult, doar parpaliti pe o...Citeste continuarea
Compot de struguri
Postat de: antici_gabytza in Sirop / CompotEu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali. Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat...Citeste continuarea
Confit de canard -pulpe de rata...
Postat de: mihaelar63 in RataPulpele de rata se curata si se spala bine. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la...Citeste continuarea
Chili con carne si orez
Postat de: cristina1985 in PorcCeapa se toaca marunt si se caleste in ulei,apoi se adauga usturoiul,ardeiul tocat.In alt vas ,se caleste carnea ,iar cand devine alba si nu se mai vede sangele, se adauga legumele calite (ceapa,...Citeste continuarea
Creveti pane
Postat de: Criss in Fructe de mareCrevetii i-am curatat si am scos si ultimul inel si codita. Am scos si vena. (Acest procedeu e obligatoriu!) Se despica putin, cu un cutit subtire si ascutit "burta" crevetilor si...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc invelite...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul...Citeste continuarea