Ceafa la tigaie cu sos

de katty in Porc, 15 Mai 2020 | 3802 vizualizari

 

O fripturica simpla si rapida imbunatatita cu un sos delicios dulce acrisor.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati ceafa cu os
  • 1 lingurita ulei
  • ierburi de provence
  • sare dupa gust
  • piper
  • 70 ml vin alb
  • 200 gr rosii pasate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 gr smantana
  • 1/2 lingurita zahar
  • cartofi la cuptor si salata verde pentru garnitura
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tigaie cu sos:

Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare  si piper.

Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi o scoatem intr-o farfurie si o pastram la cald.

In grasimea ramasa de la carne punem vinul si rosiile pasate. Adaugam sare, piper dupa gust, zaharul, ierburi de provence.

Fierbem pana sosul se ingroasa, apoi adaugam smantana. Mai dam cateva clocote, apoi oprim focul.

Servim ceafa cu sos, garnitura de cartofi si salata verde.

TIPS-URI

1

ajustati cantitatea de zahar in functie de cat de dulci sunt rosiile

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tigaie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc - dupa model ardelenesc