Budinca de orez cu sofran
Postat de: mitinita in DulciuriSe fierbe orezul in apa, pana bobul de orez se inmoaie foarte mult. Se incepe cu o cantitate dubla de apa fata de cea de orez si mai adaugam pe parcurs, daca e nevoie. Amestecam des ca sa nu se...Citeste continuarea
Bors de cartofi
Postat de: pity19 in Supe/CiorbeCuratam cartofii de coaja , clatim ; Taiem fiecare cartof in doua dupa care in patru ; Punem cartofii la fiert in apa cu sare ; Adaugam peste cartofi ardeii tocati si morcovii...Citeste continuarea
Bors cu spanac
Postat de: Alina26 in Ciorbe1. Am spalat spanacul si l-am lasat la scurs. 2. Am pus uleiul la incins, tocam ceapa spalata si o punem la calit. 3. Taiem si spanacul potrivit si punem peste ceapa. Adaugam apa cat...Citeste continuarea
Briose cu smochine si migdale
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC. In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu...Citeste continuarea
Briose cu musli
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca untul topit cu iaurtul de ananas, ouale si zaharul. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza cu ingredientele umede de mai sus. La sfarsit se adauga musli...Citeste continuarea
Briose cu iaurt de capsuni
Postat de: retetele_tinei in PrajituriSe amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, iar separat se amesteca iaurtul cu untul topit, zaharul si ouale. Se incorporeaza ingredientele uscate cu ingredientele umede, apoi se pun...Citeste continuarea
Briose cu cafea si ciocolata alba
Postat de: retetele_tinei in PrajituriCiocolata se taie bucatele, faina se amesteca cu praful de copt, iar separat, ingredientele umede se amesteca. Apoi se incorporeaza ingredientele umede cu ingredientele uscate si cu ciocolata...Citeste continuarea
Broccoli la cuptor
Postat de: retetele_tinei in Mancaruri de legumeIntr-o oala se pune apa la fiert, iar cand a dat in clocot, se pune sare si se baga buchetelele de broccoli. Se lasa, broccoli pe foc, pt 5 minute, dupa care se scurg de apa si se aseaza in tava,...Citeste continuarea
Bilute de cacao cu cocos
Postat de: gurita_ta2005 in DulciuriBiscuitii se dau prin masina de tocat,se amesteca cu margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei. Adaugam romul,zaharul pudra si cacaoa. Se formeaza niste bilute care se dau prin nuca de...Citeste continuarea
Broccoli cu ardei si ceapa rosie la...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Ceapa se taie rondele groase si se pune la sotat in tigaie in 2 linguri de ulei. Ardeiul se taie fasii, apoi se adauga in tigaie peste ceapa si le calim impreuna...Citeste continuarea
Balmos cu praz si branza -la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carnePuneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie sa aiba in final o consistenta...Citeste continuarea
Burek
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriTrecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare....Citeste continuarea
Bulete de cascaval cu cartofi si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriSpalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere. Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin. Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: andreea_nagy in PrajituriVarza se taie marunt si se pune la calit cu uleiul si sare . Cand este gata se adauga piper dupa gust si se pune la racit . Urda se amesteca bine cu ouale , zaharul , zaharul...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza dulce
Postat de: Larisel in PastePastele se fierb dupa instructiunile de pe pachet. Branzica se scurge, adaugand peste ea zaharul, grisul, coaja de portocala si patru oua, amestecam pana obtinem o pasta omogena. Intre timp,...Citeste continuarea
Budinca de gris cu cirese —...
Postat de: Irinukaaa in PrajituriSe pune laptele la fiert selectand functia Boil a aparatului. Atunci cand incepe sa fiarba se adauga grisul „in ploaie“, amestecand din cand in cand. Dupa cateva minute adaugam untul,...Citeste continuarea
Bomboloni
Postat de: Adele in DulciuriSe pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina,...Citeste continuarea
Briose cu Mere si Scortisoara...
Postat de: Ina75 in PrajituriPregatim un bol si o sita in care punem praful de copt. Adaugam faina si le cernem impreuna. Punem un praf de sare si cernem si praful de ghimbir, in cazul in care folositi. Adaugam...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: cristina1985 in PrajituriSe freaca untul cu zaharul pudra, se adauga esenta vanilie(2 picaturi), zahar vanilinat, apoi lapte praf. Se fac bilute cu migdale sau alune si se dau prin nuca de cocos. Citeste continuarea
Betisoare cu nuca si ciocolata
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIntr-un castron cernem faina si adaugam praful de copt si plicul de zahar vanilat. Separat amestecam untul cu margarina (puteti sa folositi numai unt sau numai margarina ), dupa ce a fost lasat de...Citeste continuarea
Briose cu malai si capsuni
Postat de: Valclaudia in PrajituriIn vase separate amestecam intai ingredientele uscate (malai, zahar,faina alba, praf de copt), apoi pe cele umede (iaurt, oua,ulei). Mixam 5 minute ingredientele umede, apoi adaugam amestecul...Citeste continuarea
Briose cu Malai si Afine (Reteta...
Postat de: Ina75 in PrajituriPunem malaiul peste faina. Adaugam zaharul si praful de copt si amestecam bine toate ingredientele uscate. Punem laptele batut (sau iaurtul de baut) peste ulei. Adaugam ouale si amestecam bine...Citeste continuarea
Bagheta feliata si prajita cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFeliem bagheta si prajim feliutele la prajitorul de paine. Ungem feliutele prajite cu branza topita cu verdeata. Presaram sare dupa gust si fulgi de chili. Decoram cu verdeata proaspat...Citeste continuarea
Budinca de pepene rosu
Postat de: JulyCris in DulciuriTaiem pepenele cubulete si-l curatam de samburi.Punem in blender,il mixam cateva secunde,apoi trecem printr-o sita si separam pulpa de suc.Intr-o craticioara,punem amidonul,zaharul si cateva...Citeste continuarea
Bezele cu nuca
Postat de: JulyCris in DulciuriIntr-un bol perfect curat si uscat,batem albusurile cu un praf de sare.Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Cand au devenit spuma adaugam cate doua linguri cu zahar si mixam pana se...Citeste continuarea
Briose cu nectarine si lavanda
Postat de: vio_dreams in PrajituriIngredientele le-am masurat cu o cana de 200 ml. Batem oul cu zaharul si adaugam laptele si untul topit. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Faina o adagati putin cate...Citeste continuarea
Briose cu afine
Postat de: vio_dreams in PrajituriAmestecam intru-n bol laptele, uleiul, zaharul si esenta. Adaugam oul, apoi faina si praful de copt. Omogenizam si adagam afinele. Pastram cateva deoparte. Umplem hartitele de briose cam...Citeste continuarea
Budinca de chia cu lapte de cocos...
Postat de: vio_dreams in Vegan / Raw veganTurnam laptele de cocos intr-un bol. Adaugam semintele de chia, fulgii de cocos si mierea de albine. Puteti folosi sirop de artar sau orice alt indulcitor preferati. Amestecam energic sa se...Citeste continuarea
Bulz dacic
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare. O...Citeste continuarea
Bulete din cartofi cu telemea si...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Trecem cartofii fierti sub jet de apa rece, ii curatam de coaja, apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Telemeaua si cascavalul se trec pe...Citeste continuarea
Brownie cu nuci
Postat de: andra001 in PrajituriSe bat ouale cu zaharul pana devine o crema. Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca binepana se topeste in totalitate. Toata...Citeste continuarea
Branza feta coapta
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriPuneti feliile de branza feta pe cate o foaie de copt (mototolita usor inainte). Taiati legumele rondele si asezati-le deasupra. Stropiti cu ulei de masline si presarati oregano. Strangeti bine...Citeste continuarea
Briose Roxana
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCartofii fierti ii dam prin razatoare,radem si cascavalul,ciupercile,crenvusti,pastrama si ardeiul le taiem feliute si cubulete subtiri.Punem toate ingredientele intr-un castron si le...Citeste continuarea
Bruschete cu crema de branza
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAmestecam branza telemea cu crema de branza, apoi ungem feliile de paine taiate dupa preferinta cu acest amestec de branza. Asezam feliile unse in tava tapetata cu hartie de copt, preincalzim...Citeste continuarea
Bautura de iaurt de dieta
Postat de: mitinita in BauturiAveti nevoie de o sticluta cu capac sau chiar un borcanel. Puneti in borcan fulgii de ovaz, iaurtul, fructele taiate marunt si mierea. Scuturati bine si puneti recipientul la frigider, peste...Citeste continuarea
Briose rapide la microunde
Postat de: Valclaudia in PrajituriBatem ouale cu zaharul, adaugam laptele condensat, uleiul, praful de copt, praful de sare, iar la final faina in ploaie si pudra de roscove. Mixam totul foarte bine cca 5 minute, apoi punem...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii si busuioc
Postat de: robert_badica in Reteta de vedetaRosiile se spala, se taie in jumatati si se scoate miezul. Apoi se taie cubulete. Intr-un castron se pun rosiile, busuiocul taiat marunt, sarea si piperul. Painea se prajeste si se unge...Citeste continuarea
Barcute cu branza si mac
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul. Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina. Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte,...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii
Postat de: adellyna in Mancaruri de postPrajim painea, o ungem cu usturoi Tocam rosiile si le condimentam Punem rosiile pe painea prajita si turnam putin ulei de masline Citeste continuarea
Budinca de dovlecel
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata de coaja si semintele din interior si se taie fasii subtiri, Amestecam ouale cu telemeaua, laptele. untul. sare, piper , ptraunjelul tocat maruntsi , faina si praful de...Citeste continuarea
Blat de tort pandişpan
Postat de: diaconta in DulciuriPe fundul tavilor am pus hârtie de copt,iar lateralele le-am uns cu unt si am presarat faina. Ingredientele trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei. Am mixat ouale...Citeste continuarea
Baghete umplute la cuptor
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriBaghetele le crestam pe fata si le taiem in jumate.Crestaturile de pe fata le umplem cu crema facuta din unt si...Citeste continuarea
Bezele cu aroma de capsuni
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe bat albusurile separate bine de galbenus cu sare si lingurita de otet pana se face o spuma alba mata.Eu am folosit mixerul la viteza mare intai si apoi cand incepem sa aduagam zaharul pudra...Citeste continuarea
Bastonase de pui crocante si aromate
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneTaiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat...Citeste continuarea
Bundas Kenyer (paine cu ou)
Postat de: bianca92 in Aperitive / GarnituriOula se bat foarte bine cu furculita si se adauga sarea. Se pune uleiul la incins. Pe rand, inmuiem o felie de paine in ou si o punem in tigaie. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti pana...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si mascarpone
Postat de: ela in PrajituriPreincalziti cuptorul la 180grade. Amestecam faina,praful de copt,cacaoa si zaharul.Taiem ciocolata alba bucati cat mai mici si o adaugam in compozitia de mai sus impreuna cu fulgii de...Citeste continuarea
Bors cu radacinoase si rasol de vita
Postat de: Dya in CiorbeTaiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata. Curatam legumele si le...Citeste continuarea
Bucheuri cu branza pufoasa si somon...
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm amestecat branza, pentru a putea umple mai usor bucheurile. Am pus-o intr-un posh, am ales un dui, dupa care, am umplut bucheurile, pe rand. Puteti umple cam 8-10 bucheuri dintr-o...Citeste continuarea
Bruschete cu vinete a la Bucătăraș
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriVânăta spălată și tăiată cubulețe se pune la prăjit, împreună cu baconul, în vasul aparatului Multicooker, setat pe programul FRY, la 15 minute. Între timp se...Citeste continuarea
Biscuiti curcubeu
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul sau margarina (la temperatura camerei ) se mixeaza cu ouale, untura, zaharul, coaja de portocala confiata,nuca de cocos si praful de copt. Adaugam faina si framantam un aluat gras pe...Citeste continuarea