Branza aromata
Postat de: jolygina in Aperitive / GarnituriIncep prin a spune ca este o nebunie aceasta branza la salate, are un gust deosebit. Nu am scris cantitatile pentru ca nu este nevoie, fiecare pune cat are Incepem prin a taia branza de capra...Citeste continuarea
Buturugă din biscuiţi
Postat de: diaconta in DulciuriBiscuitii i-am pus în vasul robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari. Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus...Citeste continuarea
Baigli cu nuca si mac
Postat de: papabundetot in DulciuriAm pus laptele la incalzit,pana atunci,intr-un castron mare am pus faina,untul,smantana,ouale,drojdia,coaja de lamaie si cea de portocala,scortisoara,anasonul macinat si la urma laptele caldut.Am...Citeste continuarea
Banane la cuptor cu fulgi de cocos...
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriBananele se taie transversat in 2, apoi longitudinal in doua. Se aseaza intr-un vas uns cu unt si se stropesc cu suc de portocala si lamaie. Se presara zahar brun si fulgi de cocos si se introduce...Citeste continuarea
Bircher-Benner Müesli
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriCerealele se inmoaie peste noapte in 4 linguri de apa, la frigider. A doua zi se amesteca cu restul ingredientelor si se consuma. Citeste continuarea
Bomboane "Raffaello"
Postat de: robert_badica in DulciuriIntr-o cratita se pun zaharul si untul si se lasa pana ce zaharul s-a topit complet. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de la lamaie. Dupa care punem nuca de cocos. Amestecam bine....Citeste continuarea
Bauernfrühstück (Mic dejun german)
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe calesc ceapa si ardeiul. Se imping catre margine si se adauga cartofii fierti si o lingura de ulei. Se rumenesc cateva minute. Se adauga sunca presata, sare si piper, paprika si se calesc...Citeste continuarea
Branza frantuzeasca Cabecou cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in SandvisuriSe aseaza smochinele pe felia de paine. Deasupra se aseaza branza si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pe raftul superior unde va sta 1 minut. Se stropeste cu sirop de agave...Citeste continuarea
Buturuga din biscuiti
Postat de: sufletista in PrajituriCrema -intr-o cratita adaugam laptele,zaharul si punem pe foc pana se dizolva zaharul.Separat intr-un bol amestecam amidonul cu cacao si dizolvam cu putin lapte,adaugam laptele fierbinte...Citeste continuarea
Bruschete cu Branza pufoasa Delaco
Postat de: Valclaudia in SandvisuriPreincalzim cuptorul la 160 grade. Taiem chiflele in doua pe orizontala, le ungem cu crema de branza. Spalam si curatam legumele. Le taiem apoi rondele, asezam peste feliile unse rondele...Citeste continuarea
Biscuiti aromati cu faina integrala
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Margarina la temperatura camerei se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana ce acesta se topeste si rezulta o crema spumoasa. Adaugam sarea si oul si batem in continuare cu mixerul pana la...Citeste continuarea
Bautura cu lapte si baton rom
Postat de: robert_badica in BauturiMai intai pregatim ingredientele.Apoi,punem laptele la incalzit pe foc.Separat intr-o cana amesteca cacaoa,zaharul si sarea,pana ce se omogenizeaza.Dupa ce laptele s-a incalzit,nu foarte mult,il...Citeste continuarea
Bame cu sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postIn caz ca aveti bame proaspete, ele se curata de codite, se spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa rece peste care se adauga ~ 50 ml otet de vin si apa cat sa le acopere. Se dau in...Citeste continuarea
Bruschete de post
Postat de: babi5 in Mancaruri de postFeliile de pine se decupeaza cu formele de la fursecuri, apoi le punem la prajit in aparatul de senvisuri. Le frecam cu catelul de usturoi pe fiecare in parte apoi cu o pensula de silicon le...Citeste continuarea
Biscuiti cu Nutella
Postat de: nadea68 in DulciuriAluatul Intr-un castron punem faina zaharul si untul taiat cubulete.Adaugam si in pic de sare. Amestecam pana aluatul devine faramicios.Adugam ouale si framantam. Cand totul este bine...Citeste continuarea
Biscuiti cu scortisoara
Postat de: merisor67 in DulciuriIncepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru. Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu...Citeste continuarea
Biscuiti de casa cu cacao
Postat de: Papalapap in PrajituriScoate ingredientele din frigider cu cel puțin o oră înainte, să ajungă la temperatura camerei. Într-un vas adânc sparge oul, adaugă zahărul, zahărul-vanilat și un...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de cirese
Postat de: momo121 in PrajituriBatem bine ouale cu praful de sare si zaharul pana capata o culoare albicioasa, adaugam iaurtul, uleiul, esentele (dupa bunul plac) si la final incorporam usor faina amestecata cu bicarbonatul de...Citeste continuarea
Budinca de cozonac
Postat de: MotanLaOale in DulciuriSe unge o forma termorezistenta cu unt. Se aseaza feliile de cozonac in forma uniform. Se presara stafidele. Se taie ciocolata bucatele si se presara deasupra. Se mixeaza ouale cu...Citeste continuarea
Briose cu portocale
Postat de: simona72 in PrajituriMixam untul cu praful de sare si zaharul pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare ou pana se incorporeaza bine cu untul. La ultimul ou se adauga si coaja rasa de...Citeste continuarea
Batata Bi Kezbera
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCuratam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ii clatim in mai multe ape, ii prajim apoi in baie de ulei si cand sunt rimeni ii scoatem intr-o strecuratoare din plastic. Curatam usturoiul,...Citeste continuarea
Balık ekmek - Peste in paine a la...
Postat de: Ksenya in SandvisuriPestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul rosu ,dam la frigider pentru a 2-a zi. Incingem tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile...Citeste continuarea
Briose cu nuca de cocos (fara...
Postat de: Maria24 in PrajituriIn cazul in care nu aveti faina de migdale si de cocos, se maruntesc migdalele (sau alte nuci) si fulgii de cocos in robotul de bucatarie. Se amesteca ingredientele uscate. Laptele se amesteca cu...Citeste continuarea
Biscuiti de ciocolata
Postat de: Giana in DulciuriSe freaca margarina cu zaharul. Cand compozitia devine spumoasa, se adauga oul, sarea, bicarbonatul dizolvat in cateva picaturi de otet, scortisoara, laptele si ciocolata topita intai pe aburi....Citeste continuarea
Bomboane cu Nutella si alune de padure
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Macinam separat alunele si biscuitii in robot si le punem intr-un castron. 2. Adaugam Nutella, praful de sare, untul topit si lichiorul, amestecand pana se omogenizeaza...Citeste continuarea
Biscuiti diamante
Postat de: comanligia in DulciuriIntr-un bol se amesteca untul,zaharul pudra,faina si cacaoa. Trebuie sa fie o compozitie omogena. Se ruleaza compozitia in forma de salam de cca 3 cm diametru.(eu l-am ambalat intr-o folie...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: cristina1985 in DulciuriUmplutura :Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara. Baclava :se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca. Urmeaza alte...Citeste continuarea
Barcute cu branza - Pide - Pizza...
Postat de: Corina33 in PizzaPentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul,...Citeste continuarea
Budinca de taitei cu branza sau...
Postat de: simona72 in DulciuriPastele sunt niste tagliatele, adica un fel de taitei mai lati. Se fierb in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana se deschid la...Citeste continuarea
Baghetă franţuzească cu seminţe
Postat de: diaconta in PiineNu este o reteta complicata doar trebuie respectati câţiva pasi obligatorii. Am amestecat ingredientele uscate(faina,drojdie,seminte si sare) apoi am adaugat apa calduta si am...Citeste continuarea
Bors de pasare
Postat de: momo121 in Supe/CiorbeIn primul rand, puiul il curatam si il desfacem pe bucati, il spalam cu apa rece si il punem la fiert intr-o oala. Cand fierbe luam spuma care se formeaza deasupra si peste adaugam legumele (fara...Citeste continuarea
Budinca de cornuri
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriTaiem cornurile in felii potrivite pe care le stropim cu lapte,separat taiem feliute sunca,cascavalul si rosile.Batem cu sare si piper ouale,amestecam toate ingredientele la un loc impreuna cu...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si nuci
Postat de: deyutzky in DulciuriAmestecam intr-un bol faina, nuca, cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de...Citeste continuarea
Busuioc conservat in ulei de masline
Postat de: katty in ConserveFolositi numai frunze sanatoase , nepatate . Rupeti frunzele , le spalati trecandu-le printr-un jet de apa , apoi le puneti pe un prosop sau hartie absorbanta . Tamponati cu alt servet fiecare...Citeste continuarea
Briose - gogosi
Postat de: katty in DulciuriSe încinge cuptorul la 190° C . Se unge uşor cu unt o tavă de brioşe cu 12 găuri (sau se foloseşte una din silicon). Se pun 140g de zahăr, făina şi bicarbonatul într-un...Citeste continuarea
Briose cu lamaie
Postat de: robert_badica in PrajituriSe amesteca faina,coaja de la lamaie,si praful de copt intr-un bol.Separat se amesteca ouale,zaharul si untul topit,apoi se pune laptele,zeama de la lamaie,esenta de lamaie,si nucile.Se amesteca...Citeste continuarea
Batoane cu glazura
Postat de: ralu_ca in PrajituriIntr-un vas mixam ouale cu zaharul, laptele, margarina, praf copt, faina si mierea, apoi turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem la cuptor pana ce se coace ( test cu...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si nuca de cocos
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriOul il mixam cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt, laptele, cacaoa si faina amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza toate...Citeste continuarea
Budinca cu sunca si legume
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriLegumele se curata de coaja, urmand a fi taiate, asa cum va place. Eu am taiat cartofii cubulete, dovlecelul rondele, iar ceapa, gogosarul si mararul le-am tocat marunt. Am pregatit un vas de...Citeste continuarea
Briose cu mac si capsuni
Postat de: katty in PrajituriIntr-un castron punem crema de branza, zaharul, ouale, sarea, untul topit, laptele si 30 gr mac. Mixam bine compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si le punem peste compozitia mixata....Citeste continuarea
Briose cu cirese si ciocolata
Postat de: katty in PrajituriFrecam spuma untul cu zaharul . Adaugam iaurtul , esenta de cafea si ouale . Omogenizam compozitia . Amestecam faina cu praful de copt . Adaugam faina peste compozitia cu oua si amestecam...Citeste continuarea
Briose cu visine si ciocolata
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem untul intr-un bol la topit, apoi il lasam sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul, untul topit. Iaurtul il amestecam cu frisca lichida si le...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: reisnaor_2006 in DulciuriOrezul il punem la fiert in apa cu putina sare,cand a fiert il lasam la scurs.Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.Galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat,orezul si 2 lg. de...Citeste continuarea
Briose cu orez,pateu si branza
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriOrezul il fierbem in apa cu sare,il lasam la scurs,adaugam sare,piper dupa gust,ouale,pateul si branza rasa,le amestecam pana se omogenizeaza compozitia si da-m la cuptor in forme de briose 10...Citeste continuarea
Baigli cu varză călită
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriMaricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi,...Citeste continuarea
Budinca de paste cu carne si ciuperci
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPunem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA. Intre timp preparam...Citeste continuarea
Betivul Izodor
Postat de: andaoana in DulciuriUmplutura Nucile macinate le amestecam cu zaharul,romul si cu apa , amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara . Lasam sa traga nuca toate lichidele . Blat Untul la...Citeste continuarea
Briose de post cu bobite de rodie
Postat de: Valclaudia in PrajituriPunem intr-un bol o jumatate cana de ulei si doua cani cu apa la temperatura camerei. Intr-o cana stingem bicarbonatul si praful de copt in 2 lingurite otet de mere,punem un praf de...Citeste continuarea
Budinca cu cartofi si carne afumata
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai curatam cartofii si ii taiem in cubulete mici.Ii punem la fiert cu apa si sare.Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca putin.150 g cascaval il taiem in cubulete si impreuna cu cartofii...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si curmale
Postat de: papabundetot in PrajituriCurmalele si ciocolata le-am taiat marunt,am pus in robot ouale intregi,am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.Am adaugat apoi...Citeste continuarea