Briose cu banane,portocala confiata si crema choco

de claudiaO in Prajituri, 23 Oct 2014 | 2958 vizualizari

 

De mult timp ma tot batea gandul sa fac briose, dar mereu gaseam altceva de facut. Cum aseara am ajuns si eu ceva mai devreme de la servici, am pus de niste briose.
Au iesit pufoase, gustoase si s-au facut si repede.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 75 ml ulei
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 linguri cu coaja de portocala confiata
  • 1 banana taiata cubulete mici mici
  • crema de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane,portocala confiata si crema choco:

Ouale intregi le-am pun in robot ,impreuna cu zaharul; le-am lasat la "batut" vreo 3 minute, apoi am adaugat uleiul in fir subtire. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o si pe ea in compozitia de ou, mixand usor.Am pus esenta de vanilie, coaja de portocala si bananele si am amestecat usor.

Am pus in formele de briose hartiile, apoi cam jumatate compozitie; am pus cate o jumatate de lingurita cu crema de ciocolata, apoi am mai pus compozitie; sa fi sost aproape trei sferturi in forme. Am dat la cuptor pt cca 25 minute .

Le-am pudrat pe ici pe colo cu putin zahar pudra si gata!

 

Poftiti la briose...merg de minune langa cafeaua de dimineata!

TIPS-URI

1

se pot inlocui cojile confiate si banana cu ce va trece prin minte: dulceata, fructe,pepite de ciocolata, alune, nuci, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane,portocala confiata si crema choco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti