Biscuiti cu unt si ovaz
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam ouale. Amestecam in continuare si adaugam coaja rasa de portocala, cuisoarele macinate si...Citeste continuarea
Budinca de orez cu piept de pui
Postat de: merisor67 in PuiMai intai preparam orezul pe care il fierbem impreuna cu un praf de sare, un praf de cimbru, un praf de piper si doua foi de dafin. Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE....Citeste continuarea
Budinca scotiana de scones cu unt...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe pun stafidele la inmuiat in lapte caldut sau in coniac ori rom, sau orice altceva preferati. Se unge cu unt o tava mare ceramica sau doua mai mici(eu 2 am avut de data asta). Biscuitii se taie...Citeste continuarea
Biscuiti cu susan si mac
Postat de: madab in DulciuriIntr-un bol se pune faina. In mijloc se face o gaura unde se pun: zaharul, ouale, putina sare si untul moale taiat bucatele. Se framanta foarte bine si se pune la frigider cel putin o ora....Citeste continuarea
Biscuți cu Nutella și topping de...
Postat de: panacris in DulciuriSe amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină, amestecându-se până ce se înglobează...Citeste continuarea
Briose din aluat dospit cu branza...
Postat de: simona72 in DulciuriAluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Aluatul trebuie sa fie unul mai moale, dar elastic, asa ca daca observati...Citeste continuarea
Budinca delicioasa cu branza,...
Postat de: reisnaor_2006 in PastePunem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba...Citeste continuarea
Budinca de mere cu mei si karob
Postat de: Steffy in Mancare copiiPunem curmalele in apa si le hidratam pentru 30-40 minute. Tot in aceasta perioada lasam si meiul in apa (cana completata cu apa). Cand a trecut timpul, golim apa de la mei, punem alta. Punem...Citeste continuarea
Biscuiti cu fructe pentru bebelusi
Postat de: Steffy in Mancare copiiPunem stafidele si merisoarele la hidratat in apa, eu le-am tinut 40 de minute. Cand s-au hidratat, le punem in robot sau in blender impreuna cu banana, marul, sucul de portocale. Pregatim...Citeste continuarea
Bors de curcan
Postat de: violeta30 in CiorbePunem apa la fiert si cand a fiert adaugam legumele taiate cubulete, mai putin rosiile si sucul de rosii. Intr-un vas separat oparim carnea (asa iese toata spuma), cand a dat in clocot varsam apa...Citeste continuarea
Bulete de cartofi
Postat de: timea in Mancaruri de legumeCartofii in coaja si spalati bine inainte, ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii scoatem din apa si lasam sa se raceasca atat cat sa putem pune mana pe ei si sa ii curatam de...Citeste continuarea
Briose cu crema de ananas
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare si zaharul pana ce acesta se topeste. Se pune alternativ cate un pic de ulei si sana, amestecand dupa fiecare. Se adauga coaja rasa de lamaie iar la...Citeste continuarea
Bomba de ciocolata
Postat de: ianculubita in TorturiPentru blat se pun toate ingredientele in robot iar dupa ce a rezultat o pasta omogena se imparte compozitia in doua forme de semisfera (eu am pus in doua castroane din inox unse cu unt si...Citeste continuarea
Briose cu ton si varza de bruxelles
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriPunem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles. Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs. Punem ouale intr-un vas, le amestecam cu un praf de sare...Citeste continuarea
Budinci cu afine
Postat de: ianculubita in PrajituriIn primul rand se pregateste sosul care de fapt este o dulceata putin mai subtire;se pun toate ingredientele intr-un vas pe foc amestecand sa nu se lipeasca iar cand dulceata este gata,se scoate...Citeste continuarea
Brownie de iarna
Postat de: Sylvia in PrajituriPrepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta...Citeste continuarea
Bors din carne de porc dres cu ou...
Postat de: madab in Supe/CiorbeAm pus carnea la fiert iar intre timp am spalat , curatat si taiat legumele. Cand carnea a fiert am lasat-o la racit si dupa am taiat-o . Ceapa ,morcovii, pastanacul le-am calit, am...Citeste continuarea
Budinca de cous cous
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai punem la caramelizat 70 g zahar tos intr-un vas de yena cu diametrul de 17 cm,dupa ce s-a topit zaharul il intindem pe toata suprafata vasului si lasam sa se raceasca.Apoi punem la fiert...Citeste continuarea
Briose aperitiv, cu carne tocata si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriIncepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele cuburi. Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte....Citeste continuarea
Biscuiti spritati
Postat de: mirela0911 in PrajituriPentru acesti biscuiti avem nevoie de o forma speciala (are 4 modele) care se foloseste impreuna cu masina de tocat. Intr-un vas amestecam toate ingredientele uscate, apoi punem ouale, untura,...Citeste continuarea
Budinca din cozonac
Postat de: raluca95 in DulciuriEu am inceput prin a pune stafidele la inmuiat intr-un pahar cu putina apa calda si esenta de rom ( eu am folosit rom) dupa care am taiat cozonacul felii. Intr-un bol batem ouale cu praful de sare...Citeste continuarea
Biscuiti fragezi cu gem
Postat de: papabundetot in DulciuriAm cernut faina si bicarbonatul intr-un castron,apoi am adaugat untul inca rece,taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos,am adaugat apoi galbenusurile de...Citeste continuarea
Briose din carne tocata
Postat de: violeta30 in Mancare copiiSe caleste ceapa in unt sau in ulei. Se lasa la racit. Se pune carnea tocata in robot pana se face pasta, se adauga feliile de paine care au fost inmuiate in apa minerala sau lapte, dar nu se...Citeste continuarea
Briose-aperitiv cu legume congelate
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriSe bat ouale, se adauga o lingura de ulei, se pune faina amestecata cu praful de copt, condimentele pentru pizza mezelurile tocate cubulete, ciupercile, cascavalul si se amesteca bine. Se pune...Citeste continuarea
Branza cu merisoare si nuci
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriNuca se fierbe un clocot , se scurge si se raceste . Prin fierbere nuca isi pierde eventualul gust amarui . Miezul ramane curat si palacut dulceag . Se amesteca bine toate...Citeste continuarea
Bavareze cu ciocolata si alune
Postat de: aliliana in PrajituriPentru inceput incalzim laptele ( eu chiar l-am fiert) si punem cicolata la topit. Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se albesc, intr-o craticioara, apoi se adauga cacaoua si se...Citeste continuarea
Basbousa
Postat de: DanaModog in PrajituriSe amesteca grisul, cocosul, zaharul, faina si praful de copt cu iaurtul, vanilia si untul topit. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se pune intr- tava dreptunghiulara mica, unsa cu unt si...Citeste continuarea
Biscuiti Super Rapizi Reteta Nr 150
Postat de: gatiticuspor in DulciuriDupa cum va ziceam cuvantul care descrie acasta reteta este "simpla" asa ca pentru amii prepara trebuie doar sa amestecati toate ingredientele pana ce obtineti un aluat moale. Inveliti...Citeste continuarea
Bruschette Cu Ciuperci Si Otet...
Postat de: gatiticuspor in Aperitive / GarnituriTaiati ciupercile in cuburi si tocati usturoiul si chiliul marunt. Caliti in putin ulei pana ce ciupercile se aburesc putin. Apoi adaugati otetul balsamic si sosul se soia si lasati pe foc mic...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: bylaura in PrajituriSe bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste. Se adauga putin colotant alimentar si se amesteca usor pana prinde o culoare uniforma....Citeste continuarea
Bilute din biscuiti
Postat de: manuela22 in DulciuriMaruntesti biscuitii prin masina de tocat Freci margarina/untul cu zaharul, cacao, esenta de rom, nucile si biscuitii macinati. Formezi mai apoi bilute din compozitia obtinuta si le...Citeste continuarea
Bombonele din biscuiti
Postat de: robert_badica in DulciuriMai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem laptele,zaharul,si margarina,la fiert. Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam...Citeste continuarea
Briose de legume cu cascaval
Postat de: amalia01 in Aperitive / Garnituri- Legumele congelate le pui la fiert in apa si adaugi 2 linguri de baza pentru mancaruri. Lasi cat sa dea un clocot, apoi le strecori. - Tai cascavalul cubulete. - Pui gelatina la umflat in...Citeste continuarea
Braduti din biscuiti
Postat de: timea in DulciuriZdrobim biscuitii in robot si ii punem intr-un bol. Adaugam nuca macinata si cacao si amestecam. Turnam peste compozitia uscata laptele caldut in care am topit zaharul. Adaugam esenta, cele 2...Citeste continuarea
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca...
Postat de: Corina33 in DulciuriSe amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se...Citeste continuarea
Bavareza cu capsuni
Postat de: bettyC in DulciuriIntr-un cratita se pun capsunele spalate si taiate cubulete impreuna cu zaharul si se fierb cca 5/6 minute. Se da cratita deoparte de pe foc si se mixeaza. Se adauga gelatina preparata...Citeste continuarea
Bilute cu nuca si lavanda
Postat de: Angelica in Dulciuri1.Punem la prajit nucile intr-o tigaie fara grasime. 2.Cand sunt placut prajite, le rasturnam pe un tocator si le tocam grosier cu un cutit.Le punem deoparte. 3.Biscuitii ii punem intr-un...Citeste continuarea
Biscotti cu nuci si portocale
Postat de: katty in DulciuriCerneti intr-un vas faina ,praful de copt,scortisoara si ghimbiul pudra. Bateti ouale bine cu zaharul si un praf de sare ,adaugati coaja si zeama de portocale ,apoi nucile si fulgii de...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: Xandrinne in DulciuriMixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam. Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si...Citeste continuarea
Biscuiti cu suc de rosii
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol amestecam uleiul cu sucul de rosii, adaugam zaharul si bicarbonatul si amestecam cu o lingura. Turnam treptat faina ( nu turnati toata faina odata pentru ca este posibil sa nu va...Citeste continuarea
Biscuiti duo cu aroma de vanilie
Postat de: gaby_d in DulciuriSimplu de tot! Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea. Amesteci cu mana pana obtii un aluat...Citeste continuarea
Bruschete cu ricotta,vinete si rosii
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriTaiem vanata in felii subtiri ,presaram sare si le lasam la scurs 15 minute .Le tamponam cu servete absorbante , le stropim cu ulei de masline si piper macinat...Citeste continuarea
Bruschete cu dovleac si ceapa...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPentru ceapa caramelizata curatam ceapa , o spalam , apoi o taiem in semirondele . Intr-o tigaie punem 1-2 linguri ulei de masline ,apoi , cand acesta este infierbantat , ceapa taiata si zaharul...Citeste continuarea
Briose ''inecate-n ''glazura
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Ouale cu zaharul le mixam bine ,adaugam uleiul ca la maioneza,apoi laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie.La final adaugam faina,obtinem un aluat mai moale,il punem in forme cu...Citeste continuarea
Briose de post cu mac si gust de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPreincalzim cuptorul la 175 grade. Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot. Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul,...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: geoline in DulciuriUntul se amesteca cu zaharul pudra si vanilina si se freaca spuma. Apoi se adauga laptele praf, nuca de cocos, foaia de napolitana si se amesteca. Daca compozitia este prea moale o dam la frigider...Citeste continuarea
Briose cu aroma de portocale si...
Postat de: gaby_d in DulciuriIntr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute. Adauga apoi Rama mit Butter si mixeaza compozitia pana la omogenizare. Adauga faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Buturuga de Craciun
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCrema: Incepem cu pregatirea ei pentru ca trebuie sa stea la frigider. Amestecam frisca cu ciocolata rupta bucatele, o punem pe baie de aburi, amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Luam...Citeste continuarea
Biscuiti pentru Craciun
Postat de: BucatariaS in DulciuriPuteti adauga scortisoara, cuisoare atat in aluatul de biscuiti cat si la sfarsit pe biscuiti. Rama mit butter este de 250g asa ca un pachet va fi de ajuns. Acestea fiind spuse, sa trecem la...Citeste continuarea
Brownie
Postat de: andrra in PrajituriUntul si cele doua ciocolate cu alune se topesc la foc mic, apoi se pun intr-un bol. Se adauga treptat ouale, amestecand bine dupa fiecare, zaharul, zaharul vanilat, cacaoa, iar la sfasit faina...Citeste continuarea