A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Aripioare de pui la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Pui

Curatam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...Citeste continuarea

Aripioare de pui in crusta crocanta

Postat de: ancutsa in Pui

  Se pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau...Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu branza cu...

Postat de: Bucataras in Aperitive / Garnituri

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu cascaval si...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o...Citeste continuarea

Aripioare de pui crocante pregatite...

Postat de: momo121 in Pui

Curatam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2.      Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...Citeste continuarea

Aperitiv bruschete cu branza de...

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Incalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri de casa cu bors,...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină...Citeste continuarea

Aperitiv fursecuri cu parmezan si...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme...Citeste continuarea

Aperitiv guguluf cu vegetale, pui...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...Citeste continuarea

Aperitiv ochelari cu mustar, sirop...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D,  apoi se presară peste...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ton si masline

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Mixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o...Citeste continuarea

Aluat foietaj cu unt

Postat de: Constelatialeu in Scoala de gatit Bucataras

De cand am descoperit ca  ''La pravalie'' la Sergiana aduce unt la kg, unt de calitate si cu 82% grasime, numai de acolo ma aprovizionez. Acum ca v-am povestit si de unde iau eu untul, zic...Citeste continuarea

Aperitiv inimioare de foietaj cu...

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu spanac, umplute...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat....Citeste continuarea

Aperitiv minicroissante cu...

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele. Batem oul cu sare, piper, boia si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat,...

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar...Citeste continuarea

Aperitiv bilute fantezie

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Telemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu spanac, crema de...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu pate de ficat si...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Pregatim rulada. Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile  cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc. Cernem faina...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu susan

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos. Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si...Citeste continuarea

Aperitiv rulouri pt mic dejun cu...

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Incepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu  feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de...Citeste continuarea

Aperitiv oua rusesti cu caviar

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ouale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua  pe lungime ....Citeste continuarea

Aperitive de sarbatoare

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Feliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana . Taiati marunt jambonuul . Spalati legumele si fructele. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se...Citeste continuarea

Aperitiv briose din cartofi

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă....Citeste continuarea

Aperitiv peperito cu branza si chimen

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

 Se spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime . Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit. Se amesteca branzica Fagaras cu...Citeste continuarea

Aperitiv crochete din branza de burduf

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop...Citeste continuarea

Aperitiv tort cu crema de branza si...

Postat de: Veronica22 in Aperitive / Garnituri

Galbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat intr-o forma...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu cascaval

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Se pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata. Se unge pe...Citeste continuarea

Aperitiv cornulete cu jambon si...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Aluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider. Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza. Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta...Citeste continuarea

Avat cu unt si lamaie

Postat de: mihaelar63 in Peste

 Avatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....Citeste continuarea

Aperitiv branza L'ortolan cu jambon...

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Rotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin. Imbracam rotita cu felii de jambon. Asezam branza in mijlcoul aluatului si...Citeste continuarea

Aperitiv din cartofi

Postat de: AmaliaManta in Aperitive / Garnituri

Se pun cartofii in coaja la fiert. Dupa ce au fiert, ii lasam in apa rece pana putem tine cartoful in mana. Dam cartofii pe razatoare si punem peste compozitia rezultata restul ingredientelor....Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...Citeste continuarea

Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Intr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata,...Citeste continuarea

Ardei iuti umpluti cu ton

Postat de: sufletista in Peste

Intr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi,...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza si chimen

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Punem drojdia la activat cu un praf de zahar. Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de...Citeste continuarea

Aperitiv oua umplute cu pate de rata

Postat de: lucy2002 in Aperitive / Garnituri

Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu branza

Postat de: gaby_d in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...Citeste continuarea

Aspic cu carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Punem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii...Citeste continuarea

Aperitiv tort Mozzarella

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi cu...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...Citeste continuarea

Apertitiv saleuri de casa (2)

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se...Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu branza, avocado...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Aperitiv pasta de jumari cu ceapa...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....Citeste continuarea

Aperitiv biscuiti sarati

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]