Aripioare de pui la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PuiCuratam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...Citeste continuarea
Aripioare de pui in crusta crocanta
Postat de: ancutsa in PuiSe pârlesc aripioarele bine, pentru a scăpa de fulgi, se spală sub jet de apă rece, apoi se tăvălesc prin oul bătut cu sare, după gust, dar și mirodeniile preferate. Se dau...Citeste continuarea
Aperitiv cheesecake cu branza cu...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPreincalzeste cuptorul la 150 grade C. Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor. Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se spala bine si se fierb in coaja in apa cu sare. Se trec prin apa rece si se curata de coaja. Se rad prin razatoarea mare intr-un castron. Se amesteca cu ouale, cascavalul ras...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu cascaval si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o...Citeste continuarea
Aripioare de pui crocante pregatite...
Postat de: momo121 in PuiCuratam aripioarele de pene, le spalam bine, apoi le taiem in 2. Intr-un bol, punem aripioarele si peste ele adaugam 1 lingura de ulei si condimentele enumerate (sare, piper,...Citeste continuarea
Aperitiv bruschete cu branza de...
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriIncalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline. Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri de casa cu bors,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină...Citeste continuarea
Aperitiv fursecuri cu parmezan si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul fraged se lasă la dezghețat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se întinde pe foaia de pergament, apoi se taie cu cuțitul sau cu o rolă zimțată, în forme...Citeste continuarea
Aperitiv guguluf cu vegetale, pui...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPrazul și ardeiul se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper proaspăt măcinat, neacoperit, la foc iute cca. 5 minute,...Citeste continuarea
Aperitiv ochelari cu mustar, sirop...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, se stropește cu siropul de rodie. Cașcavalul se rade, eu am avut deja ras! :D, apoi se presară peste...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu muștar, apoi se așează feliile de mușchi, pastramă, salam pe toată suprafața foii. Se presară cașcavalul...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ton si masline
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriMixati ouale cu sare si piper. Adaugati uleiul, iaurtul si amestecati bine. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu praful de copt. Maslinele le taiati feliute. Tonul il maruntiti cu o...Citeste continuarea
Aluat foietaj cu unt
Postat de: Constelatialeu in Scoala de gatit BucatarasDe cand am descoperit ca ''La pravalie'' la Sergiana aduce unt la kg, unt de calitate si cu 82% grasime, numai de acolo ma aprovizionez. Acum ca v-am povestit si de unde iau eu untul, zic...Citeste continuarea
Aperitiv inimioare de foietaj cu...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriAm folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu spanac, umplute...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSpanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat....Citeste continuarea
Aperitiv minicroissante cu...
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriLasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele. Batem oul cu sare, piper, boia si...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu cartofi in aluat,...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar...Citeste continuarea
Aperitiv bilute fantezie
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriTelemeaua si cascavalul le dăm pe razatoarea măruntă. Tocam partea alba de la ceapa verde cat mai mărunt. Punem într-un bol fagarasul, telemeaua, cascavalul, piper, ceapa, smantana, sara...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac, crema de...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu pate de ficat si...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriPregatim rulada. Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc. Cernem faina...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu susan
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos. Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri pt mic dejun cu...
Postat de: claudiaO in Aperitive / GarnituriIncepem cu ouale pe care le batem cu furculita si cu sare si piper dupa gust. Continuam cu feliile de paine. Fiecare felie de paine o aplatizam cu sucitorul, asezam deasupra o felie de...Citeste continuarea
Aperitiv oua rusesti cu caviar
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriOuale se fierb tari in apa cu sare si otet. Dupa fierbere se scurge apa fierbinte si se tin in apa rece . Curatati ouale de coaja si le taiati in doua pe lungime ....Citeste continuarea
Aperitive de sarbatoare
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriFeliati salamul .Aceasta dupa ce l-ati curatat de membrana . Taiati marunt jambonuul . Spalati legumele si fructele. Bilutele de mozzarella se scot din saramura si se...Citeste continuarea
Aperitiv briose din cartofi
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă....Citeste continuarea
Aperitiv peperito cu branza si chimen
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe spala ardeii , se curata de varful la codita si se taie in doua pe lungime . Codita nu va fi taiata de tot pentru aspect si colorit. Se amesteca branzica Fagaras cu...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din branza de burduf
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat omogen. Se formeaza bile de marimea unei nuci. Se prajesc in baie de ulei pana devin aurii si plutesc in ulei. Se scot pe un prosop...Citeste continuarea
Aperitiv tort cu crema de branza si...
Postat de: Veronica22 in Aperitive / GarnituriGalbenusurile se freaca cu smantana, uleiul, praful de copt, sare si apoi se adauga ingredientul colorant (maslinele, pasta de tomate sau spanacul). Fiecare blat se coace separat intr-o forma...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu cascaval
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriSe pune foaia de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 12 bucati. Se pune o bucata dreptunghiulara de cascaval pe fiecare bucata. Se unge pe...Citeste continuarea
Aperitiv cornulete cu jambon si...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj il dezghetam de seara la frigider. Intindem putin aluatul il taiem triunghiuri, ungem fiecare triunghi cu crema de branza. Adaugam cate o bucata de jambon, cate o feliuta...Citeste continuarea
Avat cu unt si lamaie
Postat de: mihaelar63 in PesteAvatul se curata, se spala si se portioneaza. Pestele se pune intr-o tava non-aderenta si se maseaza cu ulei de masline zeama de la o lamaie, condimentele date si se sareaza....Citeste continuarea
Aperitiv branza L'ortolan cu jambon...
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriRotita de branza o crestam putin cu cutitul (nu taiem), adaugam bucati de usturoi si crengute de rozmarin. Imbracam rotita cu felii de jambon. Asezam branza in mijlcoul aluatului si...Citeste continuarea
Aperitiv din cartofi
Postat de: AmaliaManta in Aperitive / GarnituriSe pun cartofii in coaja la fiert. Dupa ce au fiert, ii lasam in apa rece pana putem tine cartoful in mana. Dam cartofii pe razatoare si punem peste compozitia rezultata restul ingredientelor....Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu aluat de cartofi...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...Citeste continuarea
Ardei iuti umpluti cu branza la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeIntr-o oala punem apa cu otet si condimente dupa gust. Curatam ardeii de cotoare si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam ardeii si fierbem 3 min. Scoatem ardeii in apa rece cu gheata,...Citeste continuarea
Ardei iuti umpluti cu ton
Postat de: sufletista in PesteIntr-o oala punem apa cu otet, sare, boabe de piper si foaia de dafin la fiert. Intre timp taiem capacelele de la ardei si curatam de cotor si seminte. Din moment ce fierbe apa, adaugam...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi,...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza si chimen
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriPunem drojdia la activat cu un praf de zahar. Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute cu pate de rata
Postat de: lucy2002 in Aperitive / GarnituriOuale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am pus untul taiat cubulete, cascavalul ras, drojdia, o lingurita de sare si smantana. Am omogenizat putin apoi am pus faina si am inceput sa framant cu mana. La inceput veti...Citeste continuarea
Aspic cu carne de porc
Postat de: eumimi in PorcPunem carnea de porc la fiert impreuna cu ceapa taiata in 6, usturoiul taiat in cubulete, sarea si boabele de ienibahar. Lasam pe foc pana cand carnea este fiarta bine. Fierbem morcovii...Citeste continuarea
Aperitiv tort Mozzarella
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriSe spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi cu...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...Citeste continuarea
Apertitiv saleuri de casa (2)
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se...Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu branza, avocado...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriFructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sfecla rosie
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriCurățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare....Citeste continuarea
Aperitiv biscuiti sarati
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina, praful de copt cu untul, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi puneti sare si lapte (daca e prea tare aluatul,mai adaugati lapte) .Se tine la rece, cam 30 minute. Decupati...Citeste continuarea