Aperitiv mini tarte cu drob de pui,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriAmesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă...Citeste continuarea
Aperitiv covrigei cu susan
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi...Citeste continuarea
Aperitiv mini croissante cu crema...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriDupă ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici....Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu feta,...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriCuratati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat...Citeste continuarea
Aperitiv placinta invartita
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCascavalul si branza se rad. Costita se taie cubulete mici. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele mici. Intr-un castron se amesteca toate cu ouale si piper. Aluatul se taie in...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza, ceapa...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste intai umplutura: pune branza intr-un castron, toaca marunt ceapa si mararul si amesteca toate ingredientele. Adauga si sare in compozitie. Tapeteaza tava pentru placinta cu hartie...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini, bacon,...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branza si carnati
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta sarata, cu ciuperci...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se face aluatul pentru tartă, amestecând untul rece cu oul, sarea și făina. Când aluatul este legat și nelipicios, se pune într-o folie alimentară (sau...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu branzeturi si legume
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-o tava yena punem aluatul de foietaj cu tot cu hartie de copt, sa acopere si marginile, il intepam cu furculita din loc in loc si il dam 4-5 minute la...Citeste continuarea
Aripioare de pui la gratar cu sos...
Postat de: Constelatialeu in PuiAripioarele le-am spalat, apoi le-am asezat intr-un castron, am presarat sare si piper si le-am lasat la odihna pana am pregatit gratarul. Azi a fost randul nostru, al fetelor sa facem gratarul de...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem din recipientul in care au fiert si ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Peste aceasta pasta...Citeste continuarea
Aperitiv branza Brie in crusta de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu muștarul până se omogenizează. Brânza Brie, se taie în două sau în baștonașe mai groase, se trece prin făină, amestecul de ouă,...Citeste continuarea
Aperitiv spring rolls cu pui
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPune fasiile de pui condimentate pe gratar si intoarce-le pe ambele parti pana se rumenesc usor. Lasa-le apoi la racit. Taie legumele pe lungime, sub forma de bastonase subtiri. Pune apa...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele din cartofi,...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii, dovlecelul și morcovul se curăță de coajă apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de unul dintre ajutoarele familia Zmeilor, răzătoarea de la...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: katty in PorcScoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura...Citeste continuarea
Aperitiv oua Benedict
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriChiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust...Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu carnati afumati
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriL-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu legume wok si...
Postat de: panacris in PuiAripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute...Citeste continuarea
Aperitiv oua coapte in avocado
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam avocado si il taiem in doua jumatati pe lungime. Scoatem samburii. Asezam jumatatile de avocado intr-un vas termorezistent. Spargem pe rand ouale si asezam fiecare ou in cate o jumatate...Citeste continuarea
Aperitiv corndog
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se...Citeste continuarea
Ardei kapia copt cu sos alb si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeDaca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il dam la...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu branza de vaci
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de branza
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de burduf cu branza cheddar si cascavalul (rase), se formeaza bile de dimensiunea unei nuci, apoi se baga cel putin 30min in frigider. Se pregatesc 3 boluri...Citeste continuarea
Andive gratinate cu sos cheddar
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumePregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse...Citeste continuarea
Aripioare de pui super crispy
Postat de: Ksenya in PuiAripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele. Spalam si inlaturam varfurile...Citeste continuarea
Aperitiv bruschetti cu mozzarella,...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSe taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de...Citeste continuarea
Aperitiv Quiche Lorraine
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriIntr-o tava mare asezam foaia de foietaj (cu tot cu hartia de copt), intepam din loc in loc cu o furculita si dam deoparte pana ne ocupam de umplutura. Baconul afumat il...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu mozarella, masline...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic într-un bol mai adânc, cu sarea. Apoi se cerne făina și praful de copt, se amestecă ușor până ce se înglobează. Se adaugă uleiul, se...Citeste continuarea
Aperitiv melcisori cu branza si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriAluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider . Sa nu se deformeze se lucreaza cu el rece . Se taie foaia in opt parti egale .Este de folos daca aveti o rola...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din faina de porumb
Postat de: ReteteAlina in Aperitive / GarnituriCeapa, ardeiul rosu si coriandru se taie marunt, se amesteca cu faina de porumb, apoi se pune usturoiul pudra dupa gust, putin colorant alimentar, sare dupa gust si se adauga pe rand apa, pana se...Citeste continuarea
Aperitiv clatite umplute cu branza
Postat de: cristi1980 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se pun faina, oul, sarea si se amesteca impreuna cu zaharul brun si cu apa plata. Punem tigaia la incins cu putin ulei. Cu un polonic, turnam compozitia in tigaie si coacem clatitele...Citeste continuarea
Aripioare picante
Postat de: Bunica in PuiAripioarele le-am parlit, spalat, taiat in doua si le-am pus la marinat cu sare, boia, piper si condimente pentru pui. Cele 2 oua le-am pus intr-un castron cu un praf de sare si le-am batut...Citeste continuarea
Aperitiv oua Faberge
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriOuale se sparg la partea mai lata. Scoate albusul si galbenusul prin scuturare usoara. Spala cojile si pune-le la scurs (cu spartura in jos) si lasa-le sa se usuce....Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza din...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriPentru inceput facem pasta pentru uns: Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale! Pentru...Citeste continuarea
Aluat de foietaj
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriPentru inceput facem pasta pentru uns. Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale! Pentru...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat cu oua de gasca
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriOuale le mixam putin cu un praf de sare,adaugam untul topit si racit,iaurtul si mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam vardeturile tocate,(eu am folosit blenderul)faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Aperitiv chifle cu morcovi, sunca...
Postat de: panacris in PiineÎntr-un vas înalt se pune morcovul curățat și mărunțit, eventual ras pe răzătoarea mare, se adaugă oul și se mărunțește cu mixerul vertical, până ce se obține un...Citeste continuarea
Aperitiv cosulete umplute cu salata...
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriCosulete: Punem faina intr-un bol mai mare si adaugam peste ea restul de ingrediente. Framantam un aluat si in functie de consistenta, mai adaugam sau nu faina pana acesta devine nelipicios....Citeste continuarea
Aperitiv bulete de branza si cartofi
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu verdeturi de...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriPregateste o tava pentru tarta aperitiv. Pune cate o foaie pe rand in tava si unge-o cu unt topit. Ai grija sa ungi bine si marginile fiecarei foi, pentru a le putea aranja usor la final peste...Citeste continuarea
Aperitiv saratele Papucei
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata...Citeste continuarea
Aperitiv oua umplute
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai fierbem ouale timp de 12-14 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Galbenusul oualor trebuie sa fie tare. Dupa ce au fiert, le curatam de coaja si le taiem pe...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: Geanina87 in Aperitive / GarnituriFrământăm brânza, ouăle, untul si o mână de făină amestecată cu praful de copt. Continuăm să frământăm adăugând treptat făină până când...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu cascaval si...
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul. Tava de aragaz se tapetează cu...Citeste continuarea
Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata...Citeste continuarea
Aperitiv foietaj cu cascaval, salam...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriFoietajul se dezgheață la temperatura camerei, apoi se taie cu rola de pizza, pătrate, de 10/10 cm. Pe pătratele de foietaj se aşază câte o felie de cașcaval, una de salam și ceapă...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PuiCuratam aripioarele le taiem si le spalam. Le asezam intr-o tava cu hartie de copt, apoi adaugam cartofii taiati in bucati mai mari, ceapa si ardeiul le taiem in bucati mai mari, adaugam si cateii...Citeste continuarea