Aperitiv cornuri cu cremwursti
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAluatul de pizza se unge cu ketchup se presară oregano și mozzarella rasă, apoi se așează cremwurșt-ii în mod uniform pe tot blatul dreptunghiular. Apoi se rasucesc uşor...Citeste continuarea
Aperitiv flori sarate sanatoase
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in...Citeste continuarea
Ardei kapia copti cu melasa de rodie
Postat de: katty in SalateEu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti,...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu unt si untura
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriPentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul,...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu untura si unt
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de...Citeste continuarea
Ardei in sos dulce acrisor
Postat de: Adele in Mancaruri de legumeSe pun ardeii spalati si uscati bine intr-o tava cu hartie de copt, la cuptor la 200 de grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se lasa 5/6 minute in cuptor sa se formeze abur ,cu usa deschisa ,se...Citeste continuarea
Aperitiv friganele cu ceapa verde
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol batem ouale cu sare si iaurtul pana ce se omogenizeaza. Adaugam faina,piper dupa gust si amestecam pana ce se omogenizeaza. Adaugam mozzarela data prin razatoarea,ceapa verde...Citeste continuarea
Aripioare crispy
Postat de: Constelatialeu in PuiAm curatat aripioarele si le-am spalat bine. Intr-o cratita am pus piper macinat, boia dulce, boia iute, usturoiul pisat, sare si lapte, apoi am adaugat aripioarele si am pus cratita pe foc, am...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu sos pesto si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie...Citeste continuarea
Aperitiv chec sarat
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriCeapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma...Citeste continuarea
Avat pe pat de citrice
Postat de: panacris in PestePeștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas...Citeste continuarea
Aperitiv saratele
Postat de: Xandrinne in Aperitive / GarnituriAm cernut făina, împreună cu sarea și praful de copt, apoi am amestecat-o cu untul rece, cu ajutorul unui mixer, până am obținut un aluat nisipos. Am adăugat oul și...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară). Între timp se...Citeste continuarea
Aperitiv quiche a la Motan
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCostita se taie cubulete si se caleste pana se rumeneste putin. Se pune la scurs intr-o sita. Cascavalul se taie cuburi jumatate si restul se rade pe razatoarea mare. Intr-un castron se...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriAluatul se intinde o foaie pe suprafata de lucru infainata si se netezeste putin cu sucitorul. Se unge cu ketchup pe toata suprafata. Se pun felii de cascaval pe toata suprafata. Se pun...Citeste continuarea
Aperitiv cu ficatei si bacon
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriFicateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prind cu o scobitoare pentru...Citeste continuarea
Aperitiv crochete din cartofi si...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai topim untura cateva secunde la cuptorul cu microunde, nu o lasam sa fie complet topita. Cam asa trebuie sa arate. A, bineinteles ca untura se poate inlocui cu unt daca il preferati pe...Citeste continuarea
Aperitiv tartine Papion
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari. Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le...Citeste continuarea
Aluat fraged cu untura si cidru...
Postat de: ancutsa in DulciuriAluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale. Pui într-un...Citeste continuarea
Aperitive tartine Mos Craciun
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle se pun la fiert și între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Feliile de pâine se înjumătățesc (iar cine dorește, le poate prăji în prealabil). Se...Citeste continuarea
Aperitiv terina de branza cu masline
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriGelatina o amestecati cu 4-5 linguri de apa rece si o lasati la hidratat. Ardeiul rosu, curatat de seminte, il taiati cubulete mici. Mararul verde il tocati marunt. Intr-un bol puneti branza de...Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu crema de sprot...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriGogosarul se taie cubulete marunte . Patrunjelul se toaca si usturoiul se piseaza . Stoarceti zeama de lamiie . Sprotul afumat impreuna cu uleiul in care este conservat se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si sunca
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriDupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste...Citeste continuarea
Aripioare de pui la cuptor
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePuneti aripioarele spalate si curatate intr-un vas pentru cuptor. Puneti sare, piper si varsati peste ele uleiul si sosul soia. Amestecati, presarati ierburi aromate si boia de ardei. Puneti...Citeste continuarea
Aperitiv batoane de cartofi cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat....Citeste continuarea
Aluat foietaj de casa
Postat de: ancutsa in Scoala de gatit BucatarasAluatul foietaj: Pui într-un vas încăpător jumătate din făina 550 și jumătate din făina 000, adaugi 240 g margarină/unt (la temperatura camerei) și sarea,...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de cartofi, cu...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea. Se amestecă într-un...Citeste continuarea
Aperitiv placinta de varza cu bacon...
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeTocati marunt varza si puneti-o intr-un castron. Adaugati sare si frecati-o cu mana 2-3 minute. Puneti baconul taiat bucatele la prajit intr-o tigaie fara ulei. Dati pe razatoare branza...Citeste continuarea
Antricot de vita ca la Kremlin,...
Postat de: Ksenya in Slow CookerCarnea se spala si se adauga in vas. Ceapa se taie rondele se adauga peste carne. Untul taiat bucati si se adauga peste ceapa, apoi stocul de legume/carne sau apa si se acopera. Se...Citeste continuarea
Aricei cu orez, gatiti la slow...
Postat de: Ksenya in Slow CookerOrezul il blansam timp de 3-4 minute, dupa care il punem la scurs. Adaugam uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , setam pe functia ...Citeste continuarea
Aperitiv gogosele cu ton si masline
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriIntr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde. Separat, se face un aluat....Citeste continuarea
Ardei umpluti cu orez, in sos de...
Postat de: katty in Slow CookerCuratam legumele. Ceapa o tocam fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie in uleiul incins punem morcovul si ceapa si presaram putina sare. Lasam legumele sa se inmoaie...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele cu dovlecel si ton
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDovlecelul il taiati cuburi, apoi il dati in robot, dar nu il faceti pasta. Il presarati cu putina sare, il puneti intr-o sita. Morcovul curatat si ceapa, le tocati tot in robot. Tonul il scurgeti...Citeste continuarea
Aperitiv gogosele de ton cu porumb
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol punem tonul scurs de uleiul din conserva, adaugam ceapa tocata marunt si porumbul scurs de zeama. Separat se bat cele 2 oua, se pun faina, apa minerala si se prepara un aluat ca cel...Citeste continuarea
Ardei umpluti la slow cooker Crock Pot
Postat de: gurita_ta2005 in Slow CookerArdeii se curata de seminte, capacul se pastreaza, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Carnea tocata se amesteca cu condimentele, ceapa tocata marunt si orezul spalat si scurs de apa....Citeste continuarea
Aperitiv rece din piept de pui,...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de...Citeste continuarea
Aperitiv rulada de spanac cu crema...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o...Citeste continuarea
Ardei grasi umpluti cu varza
Postat de: dantes in MuraturiSe aleg ardei grasi proaspeti si nepatati,li se scoate cotorul si semintele si se spala bine. Se toaca varza marunt,se framanta cu putina sare pana lasa zeama,dupa care varza se stoarce,iar...Citeste continuarea
Aperitiv chifla cu branza...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriTai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu faina de hrisca...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTopiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti...Citeste continuarea
Aperitiv chec din carne, ciuperci...
Postat de: dantes in Aperitive / GarnituriCeafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu ton si cartofi
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen....Citeste continuarea
Aperitiv rulada BigMac fara...
Postat de: panacris in VitaPentru foaia de ruladă: Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă. Se...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriPentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pune: drojdia mărunțită, zahărul tos...Citeste continuarea
Avat marinat
Postat de: panacris in Crap / CarasPeștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute. Între timp, ceapa și morcovii se curăță,...Citeste continuarea
Aperitiv briose, cu sunca si rosii...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi se taie mărunt șunca și se lasă în așteptare. Se spală roșiile cherry și se zvântă. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un...Citeste continuarea
Aperitiv gofre sarate
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas înalt, pentru mixer, se pun toate ingredientele și se amestecă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru...Citeste continuarea
Aperitiv budinca sarata, cu ardei...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriArdeii copți se scot de cu seară din congelator și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă bine de lichid și să se zvânte. Se alege mărarul, se spală, se...Citeste continuarea
Anghila in stil grecesc
Postat de: Ksenya in PestePestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul. Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe...Citeste continuarea