Aperitiv cu placinta greceasca
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPlacinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp...Citeste continuarea
Aperitiv gofre cu legume si mozzarella
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriDovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu...Citeste continuarea
Aperitiv placinte din cartofi,...
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert cu tot cu coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa, se lasa sa se raceasca apoi se curata de coaja. Se poate face aceasta...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu spanac si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana. Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriArdeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza sarata
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriIntr-un bol am cernut faina, in mijloc am pus drojdia uscata si zaharul, am presarat sarea pe margini si am adaugat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa amestec cu mana, pana am obtinut...Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri cu cascaval si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriDupă ce se decongelează aluatul îl întinzi și îl ungi cu muștar, apoi așezi feliile de șuncă presată. Tai cașcavalul felii și le așezi deasupra, apoi rulezi aluatul...Citeste continuarea
Aperitiv placinta impletita cu branza
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriMixezi brânza cu oul, apoi adaugi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper și amesteci până când se omogenizează compoziția. Dupa ce aluatul s-a dezghețat complet,...Citeste continuarea
Ardei umpluti cu carne de porc
Postat de: oanapl in PorcCureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un ceaun și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovii apoi îi dai pe răzătoare, iar roșia...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu rosii si branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt. Punem aluatul foietaj si cu ajutorul unui cutit marcam marginile acestuia lasand cam 1 cm distanta ( avem grija doar sa crestam...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu dovlecel
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai spalam dovlecelul si, daca doriti, il puteti curata de coaja. Il feliem cat mai subtire cu un cutit sau cu ajutorul razatoarei. Batem cu ajutorul unui tel ouale cu un praf...Citeste continuarea
Afinata de casa
Postat de: oanapl in BauturiAfinele se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs și zvântat. Afinele se pun într-un recipient încăpător împreună cu zahărul. Se lasă 5-6 zile la...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu sunca de pui si...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎn recipientul mașinii de pâine se pune laptele călduț, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, verdețurile, uleiul și drojdia apoi se pornește la frământat....Citeste continuarea
Aperitiv cornuri cu jumari si ceapa...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriÎn recipientul mașinii de pâine se pun laptele, ouăle bătute, iaurtul, făina cernută, sarea, zahărul, untura și drojdia. Atenție! Păstrați această ordine daca vreți să...Citeste continuarea
Aripioare marinate
Postat de: eumimi in PuiMai intai pregatim aripioarele ( eu le-am taiat si varfurile), le spalam si le dam deoparte. Maioneza o diluam cu 1 lingura de apa si o punem intr-un bol. Adaugam aripioarele si le amestecam...Citeste continuarea
Aperitiv tarta rasturnata cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpălați spanacul și curatati-l. Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare. Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. ...Citeste continuarea
Aperitiv vafe cu mozzarella si ardei
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriTopești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând în continuu. Adaugi făina cernută cu...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu sparanghel si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriAluatul: Într-un vas se pun făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se...Citeste continuarea
Aperitiv cachir - parizer algerian
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou....Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu ciuperci si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol....Citeste continuarea
Aperitiv chec cu pui si ciuperci
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza si spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiÎntr-o tigaie încăpătoare topești untul și adaugi ceapa verde și usuturoiul tăiate rondele și un praf de sare. Lași să se călească pentru 1-2 minute, apoi adaugi spanacul...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu spanac
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMixam 2-3 minute ouale cu un praf de sare. Adaugam uleiul si laptele si mai mixam 1 minut. Adaugam faina si praful se copt si amestecam cu o spatula. Spanacul il spalam si il curatam...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se...Citeste continuarea
Aperitiv canapele cu zbarciogi
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriIntr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul. Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza, spanac...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriSe pun la fiert ouăle de prepeliță și se lasă să fiarbă 3 minute. Se mixează cu ajutorul unui mixer vertical, brânza de vaci cu ouăle (de găină). Se adaugă sare și piper după...Citeste continuarea
Aperitiv oua marmorate cu foi de ceapa
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se degresează, în mod ideal ar fi să la aveți albe, dar de țară. Eu am testat data trecută cu ouă albe de la piață și am cam fost dezamăgită din 20 de bucăți, doar vreo...Citeste continuarea
Aperitiv oua vesele pentru Paste
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am spalat ouale, apoi le-am pus intr-o oala incapatoare, am adaugat apa, un pic de sare si un pic de otet ( sa nu se sparga ). Am pus apa fierbinte in 4 cutii mari de tabla, am adaugat o...Citeste continuarea
Aperitiv soare din foietaj cu sunca...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriLași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari...Citeste continuarea
Aripi de gascan la cuptor
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneAripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu branza,...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriÎntr-un bol încăpător pui toate brânzeturile (le-am ras și pe cele sărate), smântâna și ouăle. Mixezi totul bine și asezonezi cu sare, piper negru proaspăt...Citeste continuarea
Aperitiv trandafiri din zucchini si...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriSpeli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu cartofi si chimen
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriCuratam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert cu apa cat sa ii depaseasca. Cand sunt fierti,ii scurgem bine intr-o sita si ii lasam sa se racoreasca. Ii punem intr-un...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu crema de branza
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se pun câte două gălbenușuri, albușurile se vor pune în vasul mixerului. Cele...Citeste continuarea
Aperitiv placinta cu dovlecel si...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriSpalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini. Ceapa verde o curatati si o...Citeste continuarea
Ardei gras umplut cu quinoa, mango...
Postat de: dantes in Vegan / Raw veganQuinoa se clateste bine in mai multe ape si se scurge bine. Se pune la fiert 10 minute, apoi se opreste focul, se pune un capac peste vas si se lasa la racit inca 10 minute. Se curata...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am...Citeste continuarea
Aperitiv clatite cu spanac si crema...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriPui 500 ml de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugi 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu. Amesteci puțin în apă și...Citeste continuarea
Aperitiv waffle cu cascaval si...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriTopești untul. Bați ouăle, adaugi iaurtul și omogenizezi. Adaugi untul topit și răcorit peste amestecul de ouă, amestecând încontinuu. Adaugi făina cernută cu...Citeste continuarea
Aperitiv palmieri cu ciuperci
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAluatul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Ciupercile curatate si spalate le pui la fiert pentru 20 minute. Le stingi focul,le scoti si le tai in bucati mici. Ceapa se...Citeste continuarea
Aperitiv tarta sarata cu spanac si...
Postat de: Adele in Aperitive / GarnituriSe incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit. Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se...Citeste continuarea
Aperitiv cu pipote, inimi si ficat...
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am pus la fiert ficatul, inimile si pipotele, ficatul l-am fiert separat pentru ca se fierbe mai repede.Dupa ce au fiert maruntaiele le-am taiat cubulete mici. Ciupercile le-am curatat,...Citeste continuarea
Aperitiv placintele cu branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem apa, sare, oul, untura(100 gr), apoi adaugam cate putina faina si framantam un aluat nelipicios (450 gr faina) pe care il strangem intr-o bila pe care o invelim in...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu legume si branza...
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriLegumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi...Citeste continuarea
Aperitiv chiftele de pastarnac cu...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSpălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu chimen si boia...
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriBați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine...Citeste continuarea
Aperitiv pachetele de primavara cu...
Postat de: Bunica in Aperitive / GarnituriAm folosit o foaie din aluatul foietaj. L-am lasat la decongelat si l-am intins putin cu sucitorul pentru a avea o foaie mai subtire. Foaia de aluat se imparte in patrate de 5/5 cm. Pe...Citeste continuarea
Aperitiv rulada din pasta de mici...
Postat de: trifadalia in Aperitive / GarnituriSe rade branza telemea intr-un vas, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piper si putina sare daca este cazul si branza nu este foarte sarata. Se amesteca foarte bine sa se omogenizele toate...Citeste continuarea
Aperitiv quiche cu legume
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cubulete, oul si sare. Amestecati usor cu mana, apoi incroporati faina treptat si framantati. La final adaugati si apa rece, framantati pana obtineti...Citeste continuarea
Aperitiv Fatayer sau samsa cu ardei...
Postat de: Criss in Aperitive / GarnituriMod de preparare: Mai intai pregatim aluatul fraged. Intr-un bol, punem faina, sarea, oul batut si cele 50 g unt topit . Adaugam treptat apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat omogen,...Citeste continuarea