Aperitiv cornuri cu branza si susan

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2018 | 2680 vizualizari

 

Picnicul bucatarasilor

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie
  • 600 gr. faina alba
  • 350 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 gr. unt
  • branza de oaie+branza topita, in total cca300 gr.+1 galbenus
  • pentru uns: 1 albus
  • susan alb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cornuri cu branza si susan:

Branza de oaie se amesteca cu branza topita si cu galbenusul de ou crud.

Drojdia se pune impreuna cu zaharul si sarea in vas mare de plastic, adaugam untul si laptele caldut, apoi faina.

Amestecam si framantam un aluat elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit mai bine de o ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe masa de lucru infainata, il impartim in 6 bucati aproximativ egale, pe care le intindem pe rand cu sucitoarea, apoi impartim fiecare parte in 8 triunghiuri.

asezam cate o lingurita din umplutura la mijlocul fiecarei baze ale triunghiului, rulam cornuletele si le asezam in tavi.

Ungem cu albus batut, apoi presaram susan si coacem cornuletele pana devin aurii.

Se pot servi fierbinti, calde sau reci... sunt grozav de gustoase,oricum!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cornuri cu branza si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv clatite cu sunca si cascaval