A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Aperitiv clatite cu faina de hrisca...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Topiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti...Citeste continuarea

Ghiveci de legume (ratatouille) cu...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati legumele. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Taiati ardeii, vinetele si dovleceii cuburi. Taiati carnatul rondele. Dati rosiile pe razatoarea cea mare. Incalziti...Citeste continuarea

Paste cu spanac si sos de smantana...

Postat de: RODIMUR in Paste

Cum se prepara reteta Paste cu spanac si sos de smantana si cascaval Mai întâi se răzuiește fin cașcavalul și se pun pastele la fiert, în apă clocotită cu sare,...Citeste continuarea

Aperitiv chec din carne, ciuperci...

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Ceafa de porc se toaca cu masina de tocat carne la care am montat sita cu gauri mici. Ardeiul gras si ciupercile Champignon se taie in cubulete mici. Amestecam carnea cu ciupercile, ardeiul...Citeste continuarea

Legume coapte pe gratar, in ulei de...

Postat de: Bucataras in Conserve

Legumele coapte in ulei se pregatesc foarte simplu pe gratar sau in cuptor.  Pune legumele pe rand pe gratar, ardeii intregi, vinetele si dovleceii taie-le in rondele si rondelele in...Citeste continuarea

Desert tort cu afine si lamaie

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa...Citeste continuarea

Shaorma cu de toate

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-un bol amestecam condimentele impreuna cu uleiul adaugam carnea de porc(care eu am taiat-o felii ca pentru snitele)am amestecat si am lasat la rece 1 ora. Adaugam carnea in tava unsa cu...Citeste continuarea

Kefta tunisienne

Postat de: Criss in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare (ca pentru piure). Cand sunt fierti, se scurge apa, apoi se zdrobesc cu o furculita. Peste piureul de cartofi, se...Citeste continuarea

Fusilli cu kaizer si smantana

Postat de: gaby_d in Fusilli

Pui la fiert pastele in apa cu sare. Nu le vei adauga decat atunci cand apa va da in clocot si le vei fierbe conform indicatiilor de pe cutie. In timp ce fierb ocupa-te de sos. Taie fasii...Citeste continuarea

Garnitura de legume la punga, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Legumele se curăță, se spală și se taie, în bucăți mai mari. Se pun legumele tăiate într-un bol, se condimentează și se stropesc cu uleiul de măsline. Se lasă...Citeste continuarea

Peltea din piersici rosii si gutui

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Intr-un tuci am pus cojile de piersici si gutui, am adaugat apa cat sa treaca de 3 degete peste coji si am lasat sa fiarba la foc mic pana ce cojile au devenit moi. Am strecurat zeama, am...Citeste continuarea

Desert tarta frangipane cu pere

Postat de: ancutsa in Prajituri

   Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi...Citeste continuarea

Desert tarta cu nuci, alune, prune...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă...Citeste continuarea

Desert rulouri cu foietaj de casa...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Pregătirea aluatului: Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci. Între timp, scoți untul, îl bați cu...Citeste continuarea

Desert tort cu caju si crema de...

Postat de: ancutsa in Torturi

   Blatul: Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care...Citeste continuarea

Gem de struguri

Postat de: Constelatialeu in Dulceata / Gem

Mai intai am cules strugurii, apoi am adunat bob cu bob, am cantarit boabele, le-am spalat, apoi m-am apucat sa decojesc. Am pus separat cojile, iar intr-o cratita boabele decojite. Boabele...Citeste continuarea

Desert chec cu mere si fulgi de...

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat ouale cu zaharul, se adauga faina amestecata cu praful de copt. (Eu am facut tot amestecul cu mixerul.) Se adauga untul moale, apoi laptele si se amesteca pana se obtine o crema fina. Se...Citeste continuarea

Sandvis cu friptura de porc, sos...

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Mai mereu cand pregatesti o friptura, iti mai ramane o parte pe care nimeni nu vrea sa o mai consume. O idee buna de a preveni risipa e sa folosesti si resturile ramase, pregatind un sandvis de...Citeste continuarea

Mancare de masline si carne de vitel

Postat de: Bunica in Vita

Se ia o cratita de 3-4 l. se pun 2 l. apa  si se pune pe foc. Carnea se spala,portioneaza si se pune in cartita cu apa cand apa fierbe in clocot. Se  lasa sa clocoteasca apa de 2-3...Citeste continuarea

Desert Preanici sau turtite dulci...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră. Se topește...Citeste continuarea

Desert Portokalopita - placinta...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...Citeste continuarea

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Curatati cartofii, apoi ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, pana sunt patrunsi. Cand sunt fierti, ii scurgeti de apa, ii lasati la racorit pana sunt usor...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de Omleta...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Omleta cu spanac si mozzarella, perfecta pentru un mic dejun copios: Spanacul se spală bine, sub jet de apă și apoi se lasă în...Citeste continuarea

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

Postat de: oanapl in Ton

Se spală vânăta, se șterge cu un șervețel de bucătărie și se îndepărtează capetele. Se taie felii nu foarte subțiri. Se încinge o tigaie grill, se rumenesc feliile...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu cafea espresso

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''Espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de...Citeste continuarea

Desert prajitura de toamna cu...

Postat de: oanapl in Prajituri

Se pregătește mai întâi budinca din laptele, zahărul tos și plicul de budincă. Se lasă apoi la răcit. Se spală fructele. Prunele și perele se taie în felii subțiri....Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si pere

Postat de: ancutsa in Prajituri

    Pentru umplutură: Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile,...Citeste continuarea

Reteta de salata de sfecla rosie la...

Postat de: ancutsa in Muraturi

Preparare Reteta de salata de sfecla rosie la borcan Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de...Citeste continuarea

Desert tort cu alune de padure

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos...Citeste continuarea

Desert inghetata de mure

Postat de: oanapl in Dulciuri

Înainte de a face înghețata, se pune cutia de iaurt în congelator pentru 30-60 de minute. Se scot fructele și iaurtul din congelator. Se pun murele într-un robot și...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen....Citeste continuarea

Scarita de porc/ Ribs la cocota cu...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari. Spalati legumele, curatati si tocati  ceapa. Curatati si taiati lamele ardeii. Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si...Citeste continuarea

Galbiori la tigaie cu patrunjel si...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Spalati rapid ciupercile sub jet de apa rece, taiati baza piciorului si curati-le de pământ. O data curatati galbiorii taiati-i bucati daca sunt prea mari. Mixati usturoiul cu...Citeste continuarea

Ciorba de legume, cu varza acra

Postat de: vasimur in Ciorbe

Varza murată o tăiem fideluțe sau o tocăm mărunt, cum ne place.  Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile...Citeste continuarea

Gem de prune cu nuca

Postat de: gaby_d in Dulceata / Gem

Mod de preparare gem de prune cu nuci Spalati si curatati prunele de codita si sambure. Le rupeti in doua si le puneti intr-o cratita incapatoare, cu fund dublu. Puneti cratita la foc mic,...Citeste continuarea

Pizza Feliciana

Postat de: RODIMUR in Pizza

Pentru aluat, se cerne făina în vasul pentru frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se adaugă drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul....Citeste continuarea

Castraveti picanti pentru burgeri

Postat de: Ksenya in Conserve

  Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie...Citeste continuarea

Desert brownie cu mascarpone si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Piureul de dovleac Se taie dovleacul de copt în felii, se curăță de pulpă și se coace pentru 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Dupa ce s-a copt, se lasă să se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu caise si oreo

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Topiti untul pe baie de aburi. Il amestecati cu pudra de biscuiti. Asezati un inel detasabil de 20-22 cm pe un platou. Rasturnati amestecul cu oreo, il apasati bine, apoi il dati la rece. Caisele...Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

 Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit...Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu arome de toamna

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am curatat legumele, apoi le-am spalat si taiat. Ceapa am taiat-o solzisori, ardeiul l-am taiat cubulete mici, morcovul l-am dat pe razatoarea mica...Citeste continuarea

Orez cu sparanghel si chiftelute

Postat de: cristeena20 in Mancaruri de legume

Carnatii proaspeti se curata de pielite si se formeaza chiftelute mai mici cu mana. Intr-o cratita punem ulei de masline si adaugam perisoarele sa se rumeneasca pe toate partile-le scoatem si...Citeste continuarea

Supa crema de rosii, cu parmezan si...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se curăță rădăcinoasele (morcovul, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, la foc mediu, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se...Citeste continuarea

Desert chec cu pere si ciocolata

Postat de: oanapl in Prajituri

Într-un vas se amestecă foarte bine făina, cacaua, praful de copt și scortisoara. Se spală și se curăță perele, apoi se scoate căsuța semințelor și se taie cubulețe de...Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de: oanapl in Ciorbe

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele...Citeste continuarea

Desert chec cu cacao si banane

Postat de: momo121 in Dulciuri

    Batem ouale cu zaharul, sarea si uleiul pana compozitia capata o culoare albicioasa si creste in volum, pe urma adaugam vanilia, iaurtul si bananele pisate bine cu o furculita. Mixam...Citeste continuarea

Piept de pui cu mustar si...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală și se fasonează. Se condimentează pieptul de pui, pe ambele fețe, cu: sare, piper și condimente pentru pui și se lasă 4-5 minute astfel, ca să se pătrundă....Citeste continuarea

Aperitiv rulada BigMac fara...

Postat de: panacris in Vita

Pentru foaia de ruladă: Într-un vas încăpător se amestecă brânza de vaci, cașcavalul ras și ouăle, până ce se obține o cream omogenă și puțin lichidă. Se...Citeste continuarea

Desert bezele Panda

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.  Se mixează...Citeste continuarea

Desert la pahar cu sos de visine si...

Postat de: sufletista in Dulciuri

Visinele fara samburi le punem cu zaharul si lasam deoparte sa lase sirop (eu le-am lasat cateva ore la frigider in timp ce am pregatit crema de vanilie ) Cand au lasat siropul adaugam amidonul...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]