Musaca de conopida cu carne de porc

de katty in Mancaruri de legume, 23 Ian 2021 | 6618 vizualizari

 

O mancarica usoara si delicioasa. Puteti inlocui parmezanul cu cascaval.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 400 gr carne de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 70 gr parmezan ras
  • unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet+ptr tapetat forma
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de conopida cu carne de porc:

Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam constant cu o lingura de lemn pana carnea se albeste bine. Stingem cu un pahar de apa, adaugam rosiile, sare, piper, cimbru si foile de dafin. Acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana sosul se leaga. Ungem o forma cu unt si presaram pesmet. Punem jumatate din cantitatea de conopida, deasupra turnam carnea tocata cu sosul si presaram jumatate din parmezan.Continuam cu restul de conopida, presaram pesmetul si restul de parmezan. Dam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor. Servim musacaua calda.

TIPS-URI

1

puteti inlocuui parmezanul cu cascal sau cu un ou care veti lega carnea cu sos

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de conopida cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida frantuzeasca