Pulpe de pui in vin

de mirela0911 in Pui, 31 Ian 2021 | 6675 vizualizari

 

O mancare simpla si tare gustoasa pentru masa de pranz!

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe superioare
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 buc morcov
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • piure de cartofi pentru servit
  • muratura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in vin:

Se curata si se spala bine carnea apoi se lasa sa se scurga de apa sau se sterge cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pune carnea si se lasa cateva minute pe fiecare parte pana se albeste bine carnea. Dupa ce s-a albit carnea pe ambele parti, se toarna vinul. Se adauga crenguta de rozmarin si morcovii taiati rondele. Se lasa sa fiarba 2-3 minute la foc mai iute, apoi se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc domol pana este facuta carnea, din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul din cratita. 

Spre final se ia capacul, se adauga usturoiul taiat felii si se mai lasa sa se rumeneasca usor carnea si sa se intrepatrunda cu aroma usturoiului.

Intre timp se prepara si piureul de cartofi.

Se serveste carnea alaturi de cartofii piure si muratura preferata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui sub staniol la cuptor