SHAKSUKA

de claudiaO in Mancaruri de legume, 25 Ian 2021 | 2021 vizualizari

SHAKSUKA

 

...sau rasfatul de week end cum ii spun eu.
Cand ti-e dor de vara, de soare..., acest fel de mancare te duce cu gandul la mare...
De cand am descoperit aceasta reteta, m-am indragostit remediabil de ea. Sos gros de rosii, savoare de chimen, oua ochiuri, feta ...tot ce iti trebuie pt un mic dejun sanatos si satios.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe potrivite
  • 3 ardei capia rosii - mari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 curtii rosii tocate in bulion - daca vara folosim rosii proaspete :)
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita chimen
  • sare/piper
  • 1 ardei iute tocat marunt pt cine vrea mai picant
  • patrunjel verde
  • branza feta
  • oua 10 buc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SHAKSUKA :

Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin apoi adaugam rosiile cuburi. Saram, piperam, adaugam chimenul si cimbrul si 1 ceasca de apa si lasam la foc mediu cu capac pana scade sosul si se inmoie bine legumele.

Cand sunt gata, punem ouale in sosul format, saram, piperam usorapoi le tragem capac si tinem pe foc pana se coaguleaza albusul, iar galbenusul ramane moale. Presam patrunjel tocat si brnza feta si servim cu paine proaspata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

noi am servit cu fulgi de chili si cu bacon prajit langa

Daca ti-a placut reteta noastra "SHAKSUKA " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu dovleac