Carnea de iepure, pe langa faptul ca e sanatoasa e si delicioasa si trebuie mereu gatita cu mult suflet. Mie imi place stufatul cu multe arome si vin rosu.
Am cumparat un iepure de casa-foarte fraged -deci nu a trebuit gatit prea mult. L-am marinat mai intai cu o zi inainte-taiat in bucati potrivite se amesteca cu sare, piper, dafin, usturoi verde tocat marunt,cimbru si rozmarin, putin ulei de masline si vin alb. Acoperim si lasma peste noapte in frigider.
Intr-o cratita punem ulei de masline si aduagam ceapa tocata marunt sa se caleasca-adaugam usturoi pisat, dafin si rozmarin; apoi se toaca marunt o rosie (puteit folosi si din conserva)-apoi pasta de rosii-aduagam bucatile de iepure si amestecam-lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si turnam marinata in care a stat. Adaugam si un pahar de vin rosu si lasam la foc mare sa scada -punem si 2 cuisoare (nu mai multe ca e ff puternic apoi gustul). Cand scade vinul adaugam putina supa (de carne sau legume). Lasma sa se gateasca la foc mediu, cuc apac-aduagand lichid din cand in cand. Gustam de sare -punem si ardei iute /sau sos picant. Noua ne place mai picant.
Se incearca cu o furculita cand e gata-se desprinde usor de pe os si carnea e moale si frageda.
EU am facut alaturi orez cu mazare si am ales un vin rosu cu o aroma putrnica.