A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Turnulete de pui, vinete si dovlecei

Postat de: ladydi in Pui

Taiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde,...Citeste continuarea

Desert negresa cu cirese si cocos

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos). Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de...Citeste continuarea

Desert Tiramisu

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza....Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Cojile: intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza, apoi se toarna uleiul. Se mixeaza la viteza mica, apoi se toarna faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: simona72 in

Pentru cartofi: se spala cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. Avand in vedere ca sunt cartofi noi, de vara, nu este necesar sa fie curatati de coaja cu cutitul. Se tamponeaza cu servetele...Citeste continuarea

Desert prajitura Mirela

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi,...Citeste continuarea

Chiftele la cuptor cu cartofi

Postat de: cristina1985 in

Chiftele: Se toaca ceapa marunt, se caleste pana se inmoaie. Se amesteca carnea cu sare, piper, pesmet, ou, patrunjel tocat si ceapa calita. La sfarsit se pune si condimentul de chiftele Delikat,...Citeste continuarea

Paine cu telemea, marar si ierburi...

Postat de: eumimi in

Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si...Citeste continuarea

Piept de curcan la grill

Postat de: xana in Curcan

Condimentam carnea cu paprika, 1 catel de usturoi zdrobit, sosul Worcestershire, sare, piper si 2 linguri din cantitatea de ulei apoi o dam la frigider pentru 30 de minute. Incingem...Citeste continuarea

Dovlecei crocanti, in pesmet...

Postat de: privatelaura in

Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Dovleceii se spala si se sterg. Se taie bastonase potrivite. Se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline....Citeste continuarea

Peste in crusta de sare aromata

Postat de: xana in

Curatam pestele de intestine, dar nu indepartam solzii, apoi il spalam si il uscam bine. Inauntru punem putin piper, un praf de maghiran si 2 felii de lamaie. Batem putin albusurile cu cele 2...Citeste continuarea

Ciuperci marinate

Postat de: xana in

Stergem ciupercile de eventualele impuritati si le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Le stropim cu doua linguri din cantitatea de ulei de masline si putina sare, apoi le dam la cuptorul pre...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza si usturoi

Postat de: trifadalia in Salate

Se rup frunzele de la conopida, taiem buchetelele de conopida si le spalam bine. Intre timp pregatim o oala in care punem apa, sare si 2 linguri de lapte, apa in care punem conopida sa fiarba...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda....Citeste continuarea

Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

Postat de: mirela0911 in

Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici, apoi se scurge. La fel se procedeaza si cu cartoful. Ceapa se taie marunt. Usturoiul se piseaza. Se pun legumele peste carnea tocata. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul. Se adauga mai intai uleiul, se mixeaza bine, apoi iaurtul, iar la final faina si praful de copt....Citeste continuarea

Ficatei in stil grecesc cu lamaie...

Postat de: rocsi_1612 in Ficat

Ficateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita.  Pe o farfurie...Citeste continuarea

Orez cu ciuperci de padure si pui...

Postat de: simona72 in

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devine sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii, nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam...Citeste continuarea

Paste cu dovlecei si piept de pui

Postat de: eumimi in

Taiem pieptul de pui si il punem la calit in 2-3 linguri de ulei. Lasam pe foc doar pana cand se patrunde pieptul de pui si devine albicios ( nu prajim). Adaugam ceapa taiata julienne si mai lasam...Citeste continuarea

Tocanita de galbiori cu sos de...

Postat de: privatelaura in Mancaruri de legume

Se spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: licurici_lra in Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...Citeste continuarea

Foccacia cu rozmarin si parmezan

Postat de: licurici_lra in

Se cerne faina si se amesteca cu sare. Drojdia se amesteca cu laptele caldut, un varf de lingura cu zahar si o lingura de faina, apoi se lasa sa se umfle. Se amesteca faina cu drojdia, 2...Citeste continuarea

Salata cu calamar si loboda de gradina

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa. Taiati loboda fasii. Spalati ridichile si le taiati rondele. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au...Citeste continuarea

Chiftele din carne de porc

Postat de: merisor67 in

Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul. Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă. Pătrunjelul verde îl...Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita de vie pe...

Postat de: ladydi in

  Spalam foile de vita de vie si le oparim cateva minute, apoi le punem la scurs. Amestecam carnea tocata cu dovlecelul ras, cu morcovul ras, cu ceapa verde tocata marunt, loboda si...Citeste continuarea

Supa-crema de ardei copti

Postat de: RODIMUR in Supe/Ciorbe

Se scot din timp ardeii copți de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Se păstrează lichidul pe care-l lasă, pentru a-l adăuga în supa-cremă. Se curăță...Citeste continuarea

Aperitiv invartita cu branza sarata

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Foile de placinta trebuie sa fie la temperatura camerei, adica dezghetate complet. Telemeaua se mixeaza impreuna cu branza de burduf si iaurtul. Ungem...Citeste continuarea

Crochete din cartofi cu soia

Postat de: Valclaudia in

Am fiert cartofii, i-am curatat de coaja si i-am lasat la racit. Granulele de soia le-am pus la fiert pentru 5 minute in apa cu 1/4 plic condiment pentru preparate din cartofi. Dupa ce au...Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu maghiran

Postat de: Valclaudia in

Spalam rosiile, le taiem in sferturi si le indepartam coditele si partea lemnoasa. Punem rosiile la fiert intr-un litru de apa plata impreuna cu zarzavatul pentru ciorbe. Lasam la fiert 15...Citeste continuarea

Ciulama picanta de ciuperci

Postat de: Valclaudia in

Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se pun la sotat pentru cinci minute in 3 linguri de ulei impreuna cu boabele de mustar. Punem ciupercile...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pestrita cu cimbrisor

Postat de: Valclaudia in

Fasolea se pune de seara la hidratat in apa calda. Dimineata scurgem apa si o clatim boabele de fasole. Punem fasolea la fiert in apa cu sare, o lasam sa clocoteasca 15 minute. Scurgem...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de lapte...

Postat de: sufletista in Torturi

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam esenta si zeama de lime....Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu capsune

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si un praf de sare pana ce se obtin frimituri. Batem ouale si adaugam peste faina, framantam putin pana ce rezulta un aluat omogen si...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu coacaze rosie

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul moale cu mierea pana ce se omogenizeaza, adaugam ouale, mixand bine dupa fiecare. Adaugam smantana si mixam pana ce se omogenizeaza. coaja de lime, praful de copt,...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu branza sarata

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si amestecam, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa calduta si zaharul, amestecam usor cu putina faina, dupa care adaugam ouale...Citeste continuarea

Costite aromate cu visine si...

Postat de: amalia01 in

Pentru inceput speli bine costitele si le tai bucata cu bucata, apoi le freci bine cu sare. Pui uleiul in wok si, cand este bine incins, arunci acolo costitele si le coci bine, cate 3-4 minute...Citeste continuarea

Pasta de fasole pestrita cu ceapa...

Postat de: Valclaudia in

Ceapa se curata, se spala si se trece prin razatoarea fina. Stoarcem bine ceapa si o punem in recipientul robotului impreuna cu fasolea fiarta, uleiul de masline, sarea, lingurita de boia dulce...Citeste continuarea

Tigaie de cartofi noi cu ardei kapia

Postat de: Valclaudia in

Curatam cartofii de coaja, ii taiem si ii clatim bine in apa rece, apoi ii punem intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam 3 linguri de ulei de masline, ardeiul spalat si taiat bucatele, presaram...Citeste continuarea

Ficatei picanti cu ierburi si marar...

Postat de: Valclaudia in

Curatam ficatul de pielite si grasime, il taiem bucatele, il clatim in apa rece. Punem o tigaie cu 3 linguri de ulei pe foc, adaugam ficatul, presaram dupa gust piper macinat, punem boabele de...Citeste continuarea

Cartofi noi cu cimbrisor la cuptor

Postat de: Valclaudia in

Cartofii noi se curata de coaja si se spala in mai multe ape. Se taie bucati groase, apoi se toarna deasupra uleiul, se presara continutul plicului de condimente pentru cartofi de la Delikat,...Citeste continuarea

Ghiveci de legume, cu pui, la...

Postat de: ladydi in

Spalam si portionam pieptul de pui in bucatele, pe care le condimentam cu condimente pentru pui de la Delikat. Le dam la frigider si intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cubulete...Citeste continuarea

Chiftele delicate

Postat de: MotanLaOale in

Painea se imoaie in apa si se stoarce bine, bine. Ceapa se curata, se da pe razatoarea mica si se lasa la scurs pe o farfurie.  Intr-un castron se amesteca carnea, painea cu cele 2 oua....Citeste continuarea

Desert tort cu visine si ciocolata

Postat de: diaconta in Torturi

Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat...Citeste continuarea

Piept de pui cu ierburi aromatice,...

Postat de: diaconta in

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri. Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus...Citeste continuarea

Tocanita din carne de vitel si...

Postat de: diaconta in

Carnea de viţel am taiat-o cubulete si am presarat pe ea ierburi cu boia. Am curatat si spalat ciupercile. Am taiat ceapa si am calit-o în ulei. Când aceasta a devenit...Citeste continuarea

Burger de somon cu pasta de avocado

Postat de: rocsi_1612 in

Burgerii: Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele. Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta. Ceapa...Citeste continuarea

Desert prajitura ora 12 cu visine

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ghimbir

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt. Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se...Citeste continuarea

Pui cu rosii si usturoi

Postat de: privatelaura in

Mai intai, se portioneaza puiul. Se poate folosi si carne cruda. Eu am fiert intai carnea cu legume, pentru o supa. Se curata usturoiul, se preseaza cu un cutit. Rosiile se curata de pielite...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: AdrianUdrea in Ciorbe

Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza. Adaugam si foile de dafin si boabe de piper. Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]