Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa in , 15 Iul 2018 | 1678 vizualizari

 

Ieri mi-am propus sa pregatesc niste tarte cu branza si am cautat o mirodenie care sa puna in evidenta branza si aromele lor sa se potriveasca, asa ca am tot gustat si testat, apoi am gasit potrivite ierburile cu marar de la Delikat. Tartele au iesit foarte pufoase si gustoase, tocmai bune pentru luat la pachet.
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 750 faina cu totul pt framantat
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml apa calda
  • 250 ml bors
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 unt sau margarina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr branza slab sarata
  • 2 oua
  • 1 lingurita amestec ierburi si marar Delikat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar:

 

Aluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde, se framanta pana devine un aluat moale, dar bun de intins. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se pune si cealalta jumatate de margarina, dupa care se fac 3, 4 impaturiri. Se poate da la rece o jumatate de ora si folosi imediat sau se poate lasa pana a doua zi, cand devine si mai bun aluatul.

 Eu am impartit aluatul in doua: o jumatate am folosit-o ieri si pe cealalta azi.

Din prima jumatate am facut mini tarte si rozete cu branza, ierburi si marar, iar din cealalta jumatate spice de grau cu carnaciori, dar a doua reteta o voi prezenta separat.

 Pentru umplutura: se amesteca branza data pe razatoare cu un ou si ierburile cu marar.

 Pentru tarte: se imparte din nou aluatul in doua parti, pentru a lucra mai usor. Se intinde o bucata de aluat in foaie subtirica, se decupeaza cercuri cu un pahar, se asaza in formele de tarte pudrate cu faina. Se umple cu branza. Din restul de aluat, se decupeaza fasii pentru a le decora.

Pentru rozete: se intinde aluatul ramas, se taie dreptungiuri mai maricele, apoi spre margine se pune branza, se ruleaza o data, se taie fasii grosute partea cealalta din dreptungi, se rasucesc aceste fasii si se trec peste rulou.

Se ung cu ou si se coc la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic si se lasa pana se rumenesc (aprox inca 15 minute).

 

Timp de pregatire: 1h

Timp de coacere: 50min

Portii: 8.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/tarte-si-rozete-cu-branza-ierburi-si.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios