Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Aperitiv mamaliga prajita
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPunem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit. Punem cubul de ceapa si kaizerul taiat fasii. Lasam cateva minute. Adaugam apoi carnea tocata si o calim pana ce isi schimba culoarea....Citeste continuarea
Desert prajitura cu urda, mere si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, mixezi într-un vas untul moale cu zahărul măcinat, apoi adaugi ouăle și mixezi bine după fiecare, uleiul și un praf de sare. Adaugi făina amestecată cu praful de copt,...Citeste continuarea
Supa de conopida cu iaurt grecesc...
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati conopida, morcovul, gogosarul si ceapa. Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu. Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu...Citeste continuarea
Salata cu oua, spanac si seminte
Postat de: mihaelar63 in SalateSpalati spanacul si-l uscati cu ajutorul uscatorului pentru frunze sau cu a unui servet curat de panza. Spalati, curatati si taiati rondele ardeiul kapia. Feliati muschiuletul...Citeste continuarea
Stiuca crocanta cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PesteRondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout. Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15...Citeste continuarea
Fasole scazuta cu ciolan
Postat de: sufletista in Mancaruri de legumeFasolea o spalam bine in cateva ape, o punem intr-un vas cu apa la inmuiat cateva ore. Aruncam apa si o punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Dupa ce a fiert cateva clocote, aruncam...Citeste continuarea
Vitel cu mustar si ceapa rosie la...
Postat de: mihaelar63 in VitaFeliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite. Condimentati cu piper macinat. Turnati deasupra berea Nu sarati decat dupa...Citeste continuarea
Desert prajitura cu smantana si nuca
Postat de: sufletista in PrajituriFoi-Mixam ouale cu zaharul pana ce se topesc, adaugam uleiul si untul la temperatura camerei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie,...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu doua creme
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu...Citeste continuarea
Desert spirale cu ciocolata si nuca
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si...Citeste continuarea
Desert tort C
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat 1 ( 28 cm diametru ) Albusurile cu un praf de sare se bat bine pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem. Adaugam galbenusurile si le incorporam cu miscari lente de jos...Citeste continuarea
Pasta de ardei copt
Postat de: cristinutanicolita in ConserveArdeiul se spală, se coace si se curata de pielita, cotor si seminte. Se trece ardeiul prin blender. Se pune uleiul la incins. Se adaugă pasta de ardei, mustarul,...Citeste continuarea
Gogosari in otet, la rece
Postat de: cristinutanicolita in ConserveGogosarii se spală și se curata de cotoare si seminte. Se taie in 4 sau mai multe bucati, in functie de cât de mari sunt ardeii. Se pun intr-un vas incapator, se pun...Citeste continuarea
Supa de rosii cu bacon si galuste...
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea....Citeste continuarea
Friptura coapta de mistret
Postat de: mihaelar63 in PorcJambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment...Citeste continuarea
Fasole batuta, in chifle, cu sos de...
Postat de: vasimur in Mancaruri de postCu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea (dintr-un kg de fasole a rămas cca 800 g!), o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte, în...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si nuci
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai pregatim umplutura. Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem intr-o tigai wok la calit, impreuna cu zaharul. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam...Citeste continuarea
Orez cu dovleac si carnati
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeCarnatii ii taiem bucati mici si ii prajim. Cand sunt gata, ii scoatem pe o farfurie si ii punem deoparte. Taiem partea superioara de la dovleac pentru a obtine un capac. Scobim cu...Citeste continuarea
Friptura aromata de vitel cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la...Citeste continuarea
Desert cozonac trandafir cu mere si...
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a pregati umplutura. Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare. Le punem intr-o tigaie, adaugam cele 2 linguri cu zahar si lasam la foc potrivit, amestecand mereu pana...Citeste continuarea
Mini gnocchi cu ton, peperoncino si...
Postat de: gurita_ta2005 in PasteIntr-o cratita punem apa cu sare, iar cand incepe sa clocoteasca, punem mini gnocchi la fiert cateva minute, cat scrie pe fiecare punga. Intr-o tigaie punem putin unt, ceapa taiata rondele si...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: gurita_ta2005 in PrajituriMerele se spala foarte bine, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita preincalzita. Se adauga zaharul, merele se calesc aproximativ 10 minute pana cand se vor inmuia si lichidul va...Citeste continuarea
Desert melcisori din foietaj, cu...
Postat de: RODIMUR in DulciuriDecongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze...Citeste continuarea
Piept de pui cu mozzarella, la cuptor
Postat de: mirela0911 in PuiSe spala pieptul, se tamponeaza de surplusul de apa,apoi se feliaza in felii putin mai groase decat pentru snitele. Se bat usor cu ciocanul, apoi se asaza intr-o punga. Se presara sare, piper,...Citeste continuarea
Desert cozonac cu dovleac
Postat de: antici_gabytza in PrajituriPrima data luam miezul la dovleac si il tocam; eu l-am dat prin robot. Punem o tigaie la foc impreuna cu o lingura de unt, apoi adaugam miezul de la dovleac. Le calim bine impreuna, amestecand...Citeste continuarea
Chiftele cu legume
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeIncepem prin a curata cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand au fiert, ii scurgem bine de apa, ii punem intr-un bol si ii pisam ca pentru piure. Lasam sa se racoreasca....Citeste continuarea
Chiftele marinate cu ciuperci de...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea tocata o amestecam cu pesmetul, condimente dupa gust, morcovul, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocat (eu am preferat robotul) simplu si rapid si asa sta cuminte si bebelina:) Adaugam...Citeste continuarea
Desert placinta taraneasca cu gutui
Postat de: Ksenya in PrajituriUntura am mixat-o cu zaharul, pana s-a format o spuma, am adaugat ouale, esenta de vanilie si sarea. Bicarbonatul si praful de copt le-am stins cu o lingura zeama de lamaie si...Citeste continuarea
Desert brioche cu crema de vanilie...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam...Citeste continuarea
Desert prajitura gemi de placere
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de...Citeste continuarea
Desert placinta cu mere
Postat de: dantes in PrajituriCuratam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare, le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zahar si scortisoara, apoi le calim. Intr-un vas spargem ouale si le amestecam cu...Citeste continuarea
Dulceata de struguri albi
Postat de: sufletista in Dulceata / GemSpalam strugurii, ii rupem boabele de pe ciorchine. Decojim boabele cu mana sau cu un cutitas, dar daca sunt foarte copti, merg usor cu mana. Asezam boabele intr-un bol, adaugam zaharul, zeama...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata, cu...
Postat de: momo121 in PrajituriMixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare. Amestecam...Citeste continuarea
Desert prajitura turnata cu branza
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-un bol mixam ouale cu sarea si zaharul pudra pana cand isi vor dubla volumul. Adaugam esenta de vanilie, laptele si uleiul, mai mixam putin si la final faina...Citeste continuarea
Chiftele in crusta din fulgi de porumb
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCartofi ii curatam si ii dam prin razatoare, ii scurgem bine de lichid. Intr-un vas amestecam carnea cu cartofii, morcovul dat prin razatoare, ceapa data prin razatoare si scursa bine de...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si dovleac copt
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...Citeste continuarea
Aperitiv scones cu bacon si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriBaconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele. Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu...Citeste continuarea
Paste cu prosciutto si caju
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecand din cand in cand. Intre timp ceapa o tocam...Citeste continuarea
Piept de rata cu piure de dovleac
Postat de: mirela0911 in RataSe curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este...Citeste continuarea
Supa crema de sfecla rosie
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata toate legumele si se spala. Sfecla se taie in cubulete mai mici, morcovul se taie rondele, iar cartofii cubulete. Ceapa se taie marunt. Intr-o oala de inox se pune uleiul sa se...Citeste continuarea
Supa crema de conopida la slow...
Postat de: Oana in Slow CookerIn vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital se pun legumele taiate cubulete: cartofii, prazul si conopida. Se adauga laptele de cocos si apa, se condimenteaza cu nucsoara,...Citeste continuarea
Desert mini tarte cu mere si pere
Postat de: antici_gabytza in PrajituriIncepem prin amestecarea untului rece cu zaharul si praful de sare. Dupa aceea adaugam faina si framantam, treptat adaugam apa minerala rece. Dupa ce am terminat de framantat, aluatul rezultat il...Citeste continuarea
Paine impletita cu mix de seminte...
Postat de: Oana in Slow CookerIn apa calda pune drojdia, zaharul si 2 linguri de faina. Amesteca bine si lasa sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald. Pune faina in bolul unui robot de bucatarie, adauga...Citeste continuarea
Poiana cu ciuperci
Postat de: caroline in SalatePunem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt. Cartoii si morcovii ii curatam de coaja...Citeste continuarea
Tocana banateana cu galuste si...
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIn untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele....Citeste continuarea
Desert mere umplute cu ciocolata si...
Postat de: sufletista in DulciuriMerele spalate le taiem capacul si scoatem cotoarele cu lingurita sau cutitul. Intr-un bol amestecam ciocolata taiata marunt, fulgi de ovaz, merisoarele, pulpa de portocala, untul de arahide si...Citeste continuarea
Ciorba de iepure
Postat de: sufletista in CiorbeIntr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...Citeste continuarea
Dulceata de gutui, cu scortisoara...
Postat de: RODIMUR in Dulceata / GemGutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa,...Citeste continuarea
Desert chec dungat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAm pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul. Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul...Citeste continuarea
Desert carrot cake
Postat de: caroline in TorturiBlat : Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam...Citeste continuarea

















