Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu mere si crema...
Postat de: PieleAlina in PrajituriFoi: Intr-un bol se amesteca apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim usor cu un tel, pana se topeste putin zaharul. Faina si praful de copt se cern, apoi incepem...Citeste continuarea
Desert placinta dobrogeana
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta. Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire....Citeste continuarea
Sfintisori moldovenesti impletiti,...
Postat de: RODIMUR in DulciuriSe pune făina (cu praful de sare) în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul căreia se pun: drojdia mărunțită, gălbenușurile, untul feliat,...Citeste continuarea
Paste cu broccoli si piept de pui -...
Postat de: caroline in PasteCum se prepara Paste cu broccoli si piept de pui - Reteta rapida si sanatoasa Pieptul de pui il spalam si il taiem fasii potrivite ca marime. Punem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si...Citeste continuarea
Desert mucenici cu aluat de cozonac
Postat de: licurici_lra in DulciuriFaina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...Citeste continuarea
Supa de legume, cu perisoare de...
Postat de: RODIMUR in SupeSe amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie...Citeste continuarea
Placinta cu leurda si urda
Postat de: MonicaHoroiu in Aperitive / GarnituriCernem făina într-un castron. Presărăm sarea. Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină. Frământăm aluatul adăugând câte...Citeste continuarea
Cotlet de porc cu bere, ghimbir si...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...Citeste continuarea
Navarin – tocana frantuzeasca de...
Postat de: Ksenya in Slow CookerCarnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place....Citeste continuarea
Chiftele de ton
Postat de: caroline in TonCuratam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare. Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii...Citeste continuarea
Desert negresa cu fulgi de cocos
Postat de: auragiuverdea1990 in PrajituriMixez untul topit si racit cu zaharul si cele 4 oua. Adaug apoi fulgii de cocos si pudra de roscove, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si laptele, compensand. Torn in tava tapetata...Citeste continuarea
Supa crema de urzici cu leurda
Postat de: merisor67 in SupeAlegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe de padure
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...Citeste continuarea
Salata de dovleac copt si sfecla rosie
Postat de: MonicaHoroiu in SalateCoacem dovleacul si sfecla, pentru 40 minute, apoi le curatam si le taiem cubulete. Taiem frunzele de salata si ardeiul iute. Mie imi place la nebunie combinatia dintre dulceata dovleacului si...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de biscuiti,...
Postat de: MonicaHoroiu in TorturiSfărâmam biscuiții, fie prin metoda clasică (pusi în punga si batuti bine cu facaletul/ciocanul de snitele) fie cu ajutorul unui robot de bucatarie. Topim untul și...Citeste continuarea
Desert pasca cu iaurt si ciocolata
Postat de: MonicaHoroiu in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma. Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei. Presărăm grisul peste iaurt și...Citeste continuarea
Tagliatelle la tigaie, cu unt si...
Postat de: RODIMUR in PastePastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea
Peste afumat la cuptor
Postat de: antici_gabytza in PesteSpalam peștii si ii curatam daca e cazul, eu i-am afumat acasa asa ca erau deja curatati de mine. Curatam cepele si le tocam. Punem in tava uleiul impreuna cu lingurile de bulion si ceapa...Citeste continuarea
Desert pateuri cu gem de gutui
Postat de: RODIMUR in DulciuriAluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural. Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da...Citeste continuarea
Gulas de porc cu cartofi si galuste
Postat de: rocsi_1612 in PorcCarnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....Citeste continuarea
Desert clatite
Postat de: trifadalia in DulciuriSe amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie...Citeste continuarea
Sos bolognese pentru paste la...
Postat de: Oana in MulticookingPune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Cand s-a incins adauga ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si morcovul dat pe razatoarea cu...Citeste continuarea
Somon la aburi cu salsa de mango la...
Postat de: Oana in MulticookingSe unge fileul de somon cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se presara cu susan. Se asaza pe gratarul de gatit la aburi in Multicooker-ul...Citeste continuarea
Desert mucenici muntenesti la...
Postat de: Oana in MulticookingPune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...Citeste continuarea
Aperitiv gogosi cu porumb
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga...Citeste continuarea
Placinta mediteraneana
Postat de: simona72 in TonPentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se...Citeste continuarea
Desert mere coapte in cuptor, cu...
Postat de: vasimur in DulciuriSpălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide,...Citeste continuarea
Salata de vinete, cu smantana si...
Postat de: RODIMUR in SalateSe scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie...Citeste continuarea
Desert gogosi din gris cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in PrajituriPunem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele. Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu ciocolata
Postat de: antici_gabytza in TorturiIntr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida. Treptat incepem sa...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars
Postat de: antici_gabytza in PrajituriIncepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am...Citeste continuarea
Desert budincuta in foi fragede
Postat de: trifadalia in PrajituriPentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca. Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina,...Citeste continuarea
Salata calda de teci
Postat de: GABRIELAGH in SalateSe spala prazul, apio si se taie rondele subtiri. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga prazul, apio si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se adauga rosiile si dupa un minut de pun...Citeste continuarea
Spanac cu tortelloni si oua ochiuri
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legumeSe pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriAluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu...Citeste continuarea
Salata de fructe cu inghetata
Postat de: cristina1985 in SalateSalata de fructe : Pepenele galben trebuie sa aiba miezul portocaliu si a cantarit 1,115 kg, dar nu l-am pus pe tot. Se spala, se taie felii, se curata de seminte si se taie cubulete. La fel se...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu branza si...
Postat de: merisor67 in PuiPorționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au...Citeste continuarea
Chicken pesto roll-up
Postat de: caroline in PuiRosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie. Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa. Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare...Citeste continuarea
Smoothie de spanac cu patrunjel si...
Postat de: merisor67 in Love SmoothiesFrunzele de spanac conţin renumitele vitamine: B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K. Dar conțin și caroten, protide, lipide, glucide, fier și magneziu. În consecință sunt nutritive și...Citeste continuarea
Desert prajitura cu visine, bezea,...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se mixează mai întâi untul moale cu zahărul pudră și vanilia, până ce devine cremos. Se adaugă apoi unul câte unul gălbenușurile și se amestecă...Citeste continuarea
Foccacia-floare
Postat de: ancutsa in PiineSe fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se...Citeste continuarea
Aperitiv coltunasi cu carne tocata...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece...Citeste continuarea
Desert Kinder Pingui 2
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam...Citeste continuarea
Pizza cu blat de dovlecel si branza
Postat de: merisor67 in PizzaPornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm...Citeste continuarea
Aperitiv tarta cu legume si branzeturi
Postat de: TAB1TA in Aperitive / GarnituriIntr-un bol mai mare se pun ouale si se bat. Se adauga sunca. Branzeturile se rad si se adauga. Castravetii se taie in bucatele mici si se adauga. Se adauga maslinele, sare si piper dupa...Citeste continuarea
Desert brownie cheesecake
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un vas, pe baie de aburi, se pune ciocolata rupta bucatele si untul si se lasa sa se topeasca. Din cand in cand se mai amesteca sa se omogenizeze crema de ciocolata. Se ia vasul deoparte si...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de mango si...
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...Citeste continuarea
Pilaf cu ciuperci
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postMai intai se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca marunt. Morcovii se taie rondele cat mai subtiri. Ciupercile se scurg de apa. Orezul se pune intr-un bol cu apa. Intr-o cratita...Citeste continuarea
Tocana de gnocchi cu carne de porc
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea. Cand carnea e...Citeste continuarea
Desert tort Martisor
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...Citeste continuarea