A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu mere si crema...

Postat de: PieleAlina in Prajituri

Foi: Intr-un bol se amesteca apa minerala, uleiul, zaharul, coaja rasa de portocala si invartim usor cu un tel, pana se topeste putin zaharul. Faina si praful de copt se cern, apoi incepem...Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.  Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire....Citeste continuarea

Sfintisori moldovenesti impletiti,...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina (cu praful de sare) în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul căreia se pun: drojdia mărunțită, gălbenușurile, untul feliat,...Citeste continuarea

Paste cu broccoli si piept de pui -...

Postat de: caroline in Paste

Cum se prepara Paste cu broccoli si piept de pui - Reteta rapida si sanatoasa Pieptul de pui il spalam si il taiem fasii potrivite ca marime. Punem putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si...Citeste continuarea

Desert mucenici cu aluat de cozonac

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se...Citeste continuarea

Supa de legume, cu perisoare de...

Postat de: RODIMUR in Supe

Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie...Citeste continuarea

Placinta cu leurda si urda

Postat de: MonicaHoroiu in Aperitive / Garnituri

Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea.  Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină.  Frământăm aluatul adăugând câte...Citeste continuarea

Cotlet de porc cu bere, ghimbir si...

Postat de: mihaelar63 in Porc

 Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se  aseaza carnea intr-o marinata formata din bere,...Citeste continuarea

Navarin – tocana frantuzeasca de...

Postat de: Ksenya in Slow Cooker

Carnea o asezonam cu sare si piper, stropim cu ulei, amestecam totul si dam la cuptor pentru 40 minute la 160 grade C sau se poate rumeni si in tigaie. Alegeti metoda care va place....Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de: caroline in Ton

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi, ii spalam si ii punem la fiert in apa rece cu sare.  Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii...Citeste continuarea

Desert negresa cu fulgi de cocos

Postat de: auragiuverdea1990 in Prajituri

Mixez untul topit si racit cu zaharul si cele 4 oua. Adaug apoi fulgii de cocos si pudra de roscove, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si laptele, compensand. Torn in tava tapetata...Citeste continuarea

Supa crema de urzici cu leurda

Postat de: merisor67 in Supe

Alegem de la urzici doar frunzele și vârfurile, apoi le spălăm bine în 3-4 ape, pentru a se elimina tot nisipul și alte impurități. Spălăm leurda și o tocăm mărunt....Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de padure

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...Citeste continuarea

Salata de dovleac copt si sfecla rosie

Postat de: MonicaHoroiu in Salate

Coacem dovleacul si sfecla, pentru 40 minute, apoi le curatam si le taiem cubulete. Taiem frunzele de salata si ardeiul iute. Mie imi place la nebunie combinatia dintre dulceata dovleacului si...Citeste continuarea

Desert tort cu blat de biscuiti,...

Postat de: MonicaHoroiu in Torturi

Sfărâmam biscuiții, fie prin metoda clasică (pusi în punga si batuti bine cu facaletul/ciocanul de snitele) fie cu ajutorul unui robot de bucatarie.  Topim untul și...Citeste continuarea

Desert pasca cu iaurt si ciocolata

Postat de: MonicaHoroiu in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri, apoi batem albusurile spuma.   Intr-un alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei. Presărăm grisul peste iaurt și...Citeste continuarea

Tagliatelle la tigaie, cu unt si...

Postat de: RODIMUR in Paste

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea

Peste afumat la cuptor

Postat de: antici_gabytza in Peste

Spalam peștii si ii curatam daca e cazul, eu i-am afumat acasa asa ca erau deja curatati de mine. Curatam cepele si le tocam. Punem in tava uleiul impreuna cu lingurile de bulion si ceapa...Citeste continuarea

Desert pateuri cu gem de gutui

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural. Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da...Citeste continuarea

Gulas de porc cu cartofi si galuste

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Carnea o spalati, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, iar morcovul si ardeii kapia ii taiati cubulete. Intr-o cratita incingeti uleiul....Citeste continuarea

Desert clatite

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se amesteca faina impreuna cu zaharul intr-un castron. Se bat ouale si se toarna peste amestecul de faina, amestecati si laptele si se bat ingredientele cu un tel pana se obtine o compozitie...Citeste continuarea

Sos bolognese pentru paste la...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Cand s-a incins adauga ceapa taiata cubulete, usturoiul maruntit si morcovul dat pe razatoarea cu...Citeste continuarea

Somon la aburi cu salsa de mango la...

Postat de: Oana in Multicooking

  Se unge fileul de somon cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie si se presara cu susan. Se asaza pe gratarul de gatit la aburi in Multicooker-ul...Citeste continuarea

Desert mucenici muntenesti la...

Postat de: Oana in Multicooking

Pune apa si zaharul in Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Inchide capacul, inchide supapa de presiune si seteaza pe modul Manual pentru 5 minute. Cand...Citeste continuarea

Aperitiv gogosi cu porumb

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca ingredientele uscate intr-un bol si anume: faina, praf de copt si sarea. In alt vas se bat ouale si apoi se adauga laptele. Se amesteca  cele doua compozitii si se adauga...Citeste continuarea

Placinta mediteraneana

Postat de: simona72 in Ton

Pentru aluat: asa cum v-am obisnuit, simplu, la robotul de bucatarie. Se pune faina, untul taiat cubulete si sarea in bolul robotului. Se mixeaza cateva secunde pana obtinem un aluat nisipos. Se...Citeste continuarea

Desert mere coapte in cuptor, cu...

Postat de: vasimur in Dulciuri

Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide,...Citeste continuarea

Salata de vinete, cu smantana si...

Postat de: RODIMUR in Salate

Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie...Citeste continuarea

Desert gogosi din gris cu ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Punem untul la topit, apoi adaugam laptele si lasam pe foc pana se incalzeste laptele. Intr-un bol amestecam grisul, zaharul, sarea si praful de copt. Facem o gaura in mijloc si adaugam crema...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu ciocolata

Postat de: antici_gabytza in Torturi

Intr-un bol adaugam crema de mascarpone si o amestecam impreuna cu zaharul. Dupa aceea adaugam ciocolata topita si racita si mixam din nou. Separat mixam frisca lichida. Treptat incepem sa...Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de: antici_gabytza in Prajituri

Incepem prin a face caramelul: Intr-o oala care nu se lipeste, punem pe foc si adaugam zaharul cu esenta de vanilie si amestecam energic pana se topeste tot zaharul si se formeaza caramelul. Eu am...Citeste continuarea

Desert budincuta in foi fragede

Postat de: trifadalia in Prajituri

Pentru inceput fierbem cele doua budinci de vanilie in 500 ml de lapte si 200 gr de zahar si le lasam sa se raceasca.  Pentru foi se pun intr-un castron ingredientele uscate ( faina,...Citeste continuarea

Salata calda de teci

Postat de: GABRIELAGH in Salate

 Se spala prazul, apio si se taie rondele subtiri. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga prazul, apio si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se adauga rosiile si dupa un minut de pun...Citeste continuarea

Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri de legume

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt. Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Aluatul foietaj intins il taiem in patrate suficient de mari sa le putem strange capetele. Punem cate o felie groasa de branza in fiecare patrat si strangem capetele. Punem pateurile cu...Citeste continuarea

Salata de fructe cu inghetata

Postat de: cristina1985 in Salate

Salata de fructe : Pepenele galben trebuie sa aiba miezul portocaliu si a cantarit 1,115 kg, dar nu l-am pus pe tot. Se spala, se taie felii, se curata de seminte si se taie cubulete. La fel se...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu branza si...

Postat de: merisor67 in Pui

 Porționăm pieptul de pui în jumătăți, apoi filetăm fiecare jumătate așa încât să obținem niște foi mai subțiri.Eu am avut 2 bucăți de piept de pui, deci mi-au...Citeste continuarea

Chicken pesto roll-up

Postat de: caroline in Pui

Rosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie. Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa. Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare...Citeste continuarea

Smoothie de spanac cu patrunjel si...

Postat de: merisor67 in Love Smoothies

Frunzele de spanac conţin renumitele vitamine: B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K. Dar conțin și caroten, protide, lipide, glucide, fier și magneziu. În consecință sunt nutritive și...Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine, bezea,...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se mixează mai întâi untul moale cu zahărul pudră și vanilia, până ce devine cremos. Se adaugă apoi unul câte unul gălbenușurile și se amestecă...Citeste continuarea

Foccacia-floare

Postat de: ancutsa in Piine

  Se fierbe cartoful dulce, în coajă, apoi se lasă la răcit. Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se adaugă puţină făină, se amestecă până se...Citeste continuarea

Aperitiv coltunasi cu carne tocata...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece...Citeste continuarea

Desert Kinder Pingui 2

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

  Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam...Citeste continuarea

Pizza cu blat de dovlecel si branza

Postat de: merisor67 in Pizza

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu legume si branzeturi

Postat de: TAB1TA in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol mai mare se pun ouale si se bat. Se adauga sunca. Branzeturile se rad si se adauga. Castravetii se taie in bucatele mici si se adauga. Se adauga maslinele, sare si piper dupa...Citeste continuarea

Desert brownie cheesecake

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un vas, pe baie de aburi, se pune ciocolata rupta bucatele si untul si se lasa sa se topeasca. Din cand in cand se mai amesteca sa se omogenizeze crema de ciocolata. Se ia vasul deoparte si...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mango si...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...Citeste continuarea

Pilaf cu ciuperci

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de post

Mai intai se curata si se spala legumele. Ceapa se toaca marunt. Morcovii se taie rondele cat mai subtiri. Ciupercile se scurg de apa. Orezul se pune intr-un bol cu apa. Intr-o cratita...Citeste continuarea

Tocana de gnocchi cu carne de porc

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea. Cand carnea e...Citeste continuarea

Desert tort Martisor

Postat de: ancutsa in Torturi

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]