Desert gogosi

de dantes in Dulciuri, 16 Mai 2019 | 2995 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pahar lapte
  • 20 g drojdie
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 varf decutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi:

Drojdia se dizolva in putin lapte caldut indulcit. Separat intr-un vas se bat ouale intregi cu zaharul si putina sare, apoi se toarna peste faina si se amesteca incet ca sa se absoarba toata faina, daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se amesteca si se framanta bine pana cand se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului si se adauga treptat untul topit framantandu-se mereu. Aluatul se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca intr-un loc caldut circa o ora.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe o planseta unsa cu ulei in foi groase de circa 1 cm. din care se decupeaza gogosile cu un pahar subtire la gura, trecut prin faina si se mai lasa sa creasca pe planseta circa 20 minute.

Intre timp se pune uleiul intr-un vas si cand s-a incins se pun gogosile, prajindu-se pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot cu o spumiera se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)