Desert prajitura Fanta

de nana in Prajituri, 19 Mai 2019 | 2839 vizualizari

 

Negru, alb și portocaliu

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • Cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  • Pentru crema:
  • 500 g brânza de vaca (eu folosesc de la Lidl)
  • 1 fiola esența de vanilie
  • 200 g zahar pudra
  • 190 g unt topit
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri de zahar
  • 800 ml suc fanta de portocale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

Blatul:
Albușul se amesteca bine pana devine tare (cu sare), și se da la frigider. Gălbenușul și zaharul se bat bine pana devine cremos, pui uleiul in fir subtire. Faina, cacao și praful de copt se amesteca și apoi se pun peste crema de galbenus și amesteci bine, apoi unești cu albușul (se amesteca ușor pana devine o crema densa).
Intr-o tava pui foaie de copt și întinzi compoziția de blat apoi dai la cuptor 35-40 minute la 148grade. Când e gata, lasi blatul la răcit (eu îl pun in congelator pana se răcește).

Crema:
Amesteci bine untul moale cu zaharul, pana devine o crema apoi pui esența de vanilie și brânza și amesteci bine pana Se unesc toate.
După ce s-a răcit blatul, întinzi crema uniform peste blat și lsi sa stea la frigider 2 ore.

Glazura:
Pui 500 ml de suc intr-o crăticioară la fiert, și separat Amesteci budinca cu zaharul și pui peste 300 ml suc sa se formeze o crema. Când sucul din crăticioară începe sa fiarbă ,torni compoziția de budinca Și amesteci încontinuu pana e gata . Lasa glazura la răcit pana in momentul când se poate întinde peste crema de brânza (când pui glazura, trebuie sa curga singura peste toată suprafața cremei).
Apoi Lasa la frigider câteva ore, de preferat peste noapte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tavalita lui Sabina