Zacusca de ciuperci
Postat de: Sylvia in ConserveEu am tocat ciupercile cu robotul dar nu le-am lasat foarte mult sa se faca pasta si le-am mai maruntit putin cu cutitul. Galbiorii si pleurotusul i-am tocat cu cutitul. Am pus...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: Sylvia in ConservePreparare se coc vinetele si ardeii si se curata de coaja. In ceaunul de fonta am pus uleiul si ceapa tocata marunt cu robotul si am lasat la foc mic timp de vreo 20 de minute. Dupa aceea am...Citeste continuarea
Zacusca cu peste
Postat de: Sylvia in ConserveDe aceasta zacusca am citit pe un forum de mamici, Mihaela ( Cosminiq pe www.desprecopii.com ) a fost cea care a postat reteta de zacusca de peste si am fost foarte curioasa de...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: Ana_Maria269 in Aperitive / GarnituriSe curata , se spala si se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei. Se aduga morcovul dat pe razatoarea mare , in continuare se pune telina rasa pe razatoarea mare. Ardeii capia si gogosarii...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole,gogosari si vinete
Postat de: kamy in ZacuscaAm curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti...Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorba (by oana)
Postat de: nadina73 in ConserveSe curata ardeii si se toaca sau se taie cubulete. Patrunjelul si telina frunze se toaca si ele marunt. Rosiile se decojesc si se taie marunt . Se amesteca toata cu sare,se...Citeste continuarea
Zacusca gustoasa de vinete cu...
Postat de: burdulea56 in ZacuscaDe ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa. Cu o seara inainte de preparare, scot din...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: LALY in ZacuscaIata cum am preparat reteta de Zacusca de vinete: Se coc pe rand vinetele,ardeii si gogosarii.Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora. Se dau prin masina de tocat ...Citeste continuarea
Zarzavat pentru iarna
Postat de: Sylvia in ConserveSe dau pe razatoare toate legumele, se amesteca cu frunzele de telina si sarea si se lasa 12 ore. Dupa aceea se pun la borcan si se pune deasupra putina aspirina ( conservant spunea...Citeste continuarea
Zacusca de fasole boabe
Postat de: Corina33 in ZacuscaFasolea se pune la inmuiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se schimba apa si se pune sa fiarba cca o ora la foc potrivit amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert se strecoara si se...Citeste continuarea
Zarzavat pentru bors
Postat de: adriana_bobu in ConserveSe curata ardeii si gogosarii de seminte si cotoare si rosiile si se spala, dupa care se taie cubusoare mici. De asemenea se curata morcovul, patrunjelul si telina radacina si se dau...Citeste continuarea
Zacusca de vinete cu fasole boabe...
Postat de: mimmi in ZacuscaFasolea se pune in apa cu o seara inainte.Se prajesc pe o plita vinetele si gogosarii.Se curata ceapa si morcovii,ceapa se lasa 1 ora in apa iar morcovii se razalesc.Fasolea se pune la fiert.Se...Citeste continuarea
Zacusca de ardei cu vinete
Postat de: miha in ZacuscaArdeii, gogosarii, vinetele si rosiile se coc, apoi se curata de coaja si de seminte. Ardeii si gogosarii se taie cubulete mici, vinetele se toaca, iar rosiile se paseaza. Ceapa se curata si se...Citeste continuarea
Zacusca fina cu arome noi
Postat de: lia in ZacuscaPunem uleiul la incins intr-o cratita mare ( eu am de tuci), adaugam ceapa si sarea si o lasam cam 10’ sa se inmoaie, sa devina sticloasa si apoi adaugam ardeii, amestecam si mai lasam inca...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole pastai
Postat de: Anamaria7 in ZacuscaLegumele se spala. Ceapa se toaca marunt si se opareste, apoi se scurge. Kapia si gogosarul se desfac si se curata de cotoare si orice urma de seminte sau pete care fermenteaza, apoi se dau pe...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: luminita20_2006 in Conservevinetele si gogosarii se coc apoi se curata si se pun la scurs intr-o sita. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razaroare. Se...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: Bunica in ConserveArdeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot. Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa. Ciupercile...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: bitza in ZacuscaVinetele se coc,se cuarata si se pun intr-o strecuratoare cu un praf de sare.Ardeiul se coace,se pune ina apa rece si se curata de pielite si cotor.Ceapa si morcovul se curata si se dau pe...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci
Postat de: bitza in ConserveCiupercile se fierb in apa cu sare,apoi se curata si se toaca marunt.Ceapa si gogosarul se toaca marunt sau se dau prin masina de tocat.In uleiul incins se pune ceapa si se tine pe foc oana...Citeste continuarea
Zacusca de ardei
Postat de: Julie in ZacuscaArdeii se pun la copt, se curata de coaja si seminte, apoi se taie in bucati mici. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul tocat cuburi mici,se inabusa in ulei pana cand se inmoaie. Se adauga...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: bitza in Zacusca1. dovleceii se curata de coaja,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare pana se inmoaie.Ceapa se curata si se taie julien,morcovii se dau pe razatoare,ardeii se curata de seminte si se...Citeste continuarea
Zarzavat pentru iarna
Postat de: rocsi_1612 in Conservegogosarii,ardeii galbeni si ardeii kapia ii spalam bine sub jetul de apa. le curatam cotoarele si toate semintele. ii taiem rand pe rand cubulete mici(sau mai mari...mie imi place zarzavatul...Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorbe
Postat de: ionix in ConserveRosiile se dau prin masina speciala pentru suc de rosii. Sucul de rosii se da intr-un clocot impreuna cu 4 linguri cu ulei, cat sa se lege un pic sucul (eu l-am lasat cam vreo 2 ore si 30 min)....Citeste continuarea
Zacuscă iute
Postat de: ionix in ZacuscaVinetele se coc, se scot pe ziare, se curăţă cât sunt fierbinţi, se lasă în apă rece circa 15-20 de minute şi apoi se pun la scurs. Ardeii capia şi gogoşarii se coc, se dau...Citeste continuarea
Zacusca de fasole boabe
Postat de: bitza in Zacusca1. Fasolea se pune de seara in apa.A doua zi se pune la fiert cu sare,pana se inmoaie boabele.Restul legumelor,cu exceptia rosiilor, le-am tocat potrivit,apoi le-am bagat la robot.Rosiile se...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: Sidy in ZacuscaSe coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in...Citeste continuarea
Zacusca de ardei cu fasole
Postat de: lili in ZacuscaArdeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit pana lasa ulei. Ceapa se curata si se prajeste la fel. Fasolea se taie bucatele mici si se fierbe. Dupa ce ceapa s-a...Citeste continuarea
Zacusca rapida
Postat de: madi_marin in ZacuscaVinetele si ardeii se coc, se lasa sa se raceasca si sa se scurga, apoi se toaca marunt cu cutitul. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in mai mult ulei. Cand a devenit...Citeste continuarea
Zacuscă cu dovlecei
Postat de: ionix in ZacuscaVinetele se coc, se curate si se lasa la scurs. La fel facem si cu ardeii grasi. Vinetele si ardeii copti se vor taia cubulete. Ceapa se curate, se spala si se taie cubulete. Dovleceii se...Citeste continuarea
Zmeura cu frisca
Postat de: madi_marin in DulciuriSe bate frisca de la frigider spuma tare. Se aranjeaza in pahare straturi alternative de zmeura si frisca. Se da desertul la frigider inainte de servire. Citeste continuarea
Zeama de pui
Postat de: vero_closca in Supe/Ciorbepuiul se curata,se spala,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare. se spumeaza bine. zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete apoi se caleste in ulei pana se inmoaie...Citeste continuarea
Zacusca de vara
Postat de: silvi0ara in Mancaruri de postSe curate ceapa, se toaca marunt si se caleste in ulei impreuna cu sucul de rosii si pasta de ardei si gogosari.(eu am folosit un borcan pregatit in toamna).Vinetele se coc,se curata de coaja si...Citeste continuarea
Zucchini umplut cu feta
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriZuchini se spala si se taie felii insa nu pana la capat. Feta si cascavalul se taie felii si se pun intre feliile de zuchini. Se condimenteaza si se aseaza pe folii se aluminiu se stropesc cu...Citeste continuarea
Zurek - ciorba poloneza
Postat de: Brindusa in Supe/CiorbeMai intai se fierb legumele ( morcov, ceapa, telina, patrunjel si 4 catei de usturoi) in apa. Cand s-au fiert se scot din apa si se pun in ea carnatii, cartofii si maghiranul. In timpul...Citeste continuarea
Zacusca rapida
Postat de: ionela2682 in Zacusca-ceapa se toaca si se pune la calit in ulei ,iar in momentul in care a devenit sticloasa se adauga si ardeiul tocat si el si se mai caleste cateva minute -dupa carese adauga si bulionul...Citeste continuarea
Zacusca Pestisor
Postat de: epurasha2bb in SalauSe fierbe carnea de peste cu un praf de sare. Se scurge. Se paseaza. Separat calim ceapa tocata, morcovul ras, ardeiul tocat si grauntele de usturoi in uleiul de masline si putina zeama...Citeste continuarea
Zahar pudra cu aroma de lamiie sau...
Postat de: janet in Dulciuricojim lamaia sau portocala si punem cojile la uscat, cand s-au uscat le dam prin blendar si amestecam cu zaharul. In acest fel avem la indemina zahar cu ce arome dorim. (Eu dupa ce am maruntit...Citeste continuarea
Zacusca cu vinete
Postat de: nadina73 in ZacuscaArdeiul se spala si se prajesc pe plita ,apoi se lasa intr-un castron cu sare acoperiti ,apoi se curata si se toaca prin masina de carne Vinetele se prajesc si ele si se lasa la scurs apoi se...Citeste continuarea
Zucchini slice-felia cu dovlecei a...
Postat de: pansy1 in Aperitive / GarnituriSe spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici prea subtiri. atentie!!!dovlecelul nu se curata de coaja. Se amesteca in castron dovleceii...Citeste continuarea
Zacusca ca la mama
Postat de: susu in ZacuscaSe coc vinetele si gogosarii . Peste gogosarii copti se pune sare si se acopera cu un prosop pentru a se curata mai usor. Ceapa curatata se da prin masina de tocat. Vinetele se curata si se pun la...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: bitza in ZacuscaVinete,ardeiul galben,gogosari se coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se...Citeste continuarea
Za'atar
Postat de: miha in Pt. carneSusanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin. Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina. Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: ionix in ZacuscaSe prepara mai intai sucul de rosii dand pe masina speciala astfel incat sa nu ramana semintele si nici coaja. Sucul se pune la fiert cu 3 linguri de ulei. Se lasa la fiert circa 4-5 ore, pana...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: Bunica in ZacuscaVinetele, gogosarii, ardeii capia copti se curata si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ceapa se curata si se da prin masina de tocat. Intr-o cratita mai mare (10 l.) se pune uleiul si ceapa...Citeste continuarea
Zacusca cu vinete
Postat de: Michelle in ZacuscaCoacem ardei,gogosari ,capia si vinetele.Le curatam de coaja si ii dam prin masina de tocat. Curatam ceapa si morcovul deasemenea ii dam prin masina si ii punem cu 1 litru de ulei si 1litru de apa...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: anaiordan in ZacuscaAm copt vinetele si ardeii, am copt intai vinetele pentru a le putea lasa sa se scurga de zeama cat se coc ardeii. Am tocat ceapa la robot, apoi ardeii i-am tocat si pe iei la robot, si...Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorba
Postat de: Oana in BulionRosiile se spala, se curata de piele, se scot cotoarele (toata partea verde) si se maruntesc la robot (sau se dau prin masina de tocat). Ardeiul gras se spala, se curata si se taie cubulete cat...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: Oana in ZacuscaAvem nevoie de o oala mare si adanca. Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga morcovul si se mai lasa pe foc pana se inmoaie si el. Apoi se adauga ardeiul si vinetele si se lasa la...Citeste continuarea