Zarzavat
Postat de: sufletista in ConserveSe curata ardeii de cotoare si seminte, se spala si se trec prin masina de tocat Morcovii se curata, se taie in bucati si se trec prin masina Ceapa se curata, se spala si se taie sferturi,...Citeste continuarea
Zarzavat (2)
Postat de: antici_gabytza in BulionSpalam morcovii ii curatam si ii dam prin razatoare.Spalam ardeii,ii curatam de seminte si ii dam prin masina de tocat si ii punem la fiert cu jumatate de litru de ulei ca sa tina pe...Citeste continuarea
Zarzavat
Postat de: antici_gabytza in BulionSpalam ardeii si ii curatam de seminte, ii taiem bucatele si ii dam prin masina de tocat. Spalam rosiile si tot asa le dam prin masina de tocat. Curatam morcovul si il dam prin razatoare....Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: ianculubita in ZacuscaVinetele si ardeiii copti in cuptor intr-o tava,curatate de coaja si puse la scurs intr-o sita;intre timp,restul ingredientelor curatate spalate,date prin masina de tocat carne si puse la calit in...Citeste continuarea
Zacusca de fasole boabe
Postat de: Anamaria7 in ZacuscaFasolea se fierbe in apa cu sare si o legatura de cimbru. Ceapa, gogosarul si morcovul se toaca marunt. Intr-o oala maaaare punem uleiul la incins, calim ceapa, apoi adauam morcovul, iar cand...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: postavaru in ZacuscaCuratam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul. Vinetele si ardeiul kapia le coacem pe plita si le curatam. Putem coace si gogosarul. Eu l-am lasat necopt de data aceasta....Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorbe
Postat de: ianculubita in ConserveToate legumele curatate,spalate,le dau prin masina de tocat carne cu sita cu ochiuri mai mari,inclusiv verdeata;amestec totul cu sare si zahar,mai las 5-10min sa se topeasca,apoi pun zarzavatul in...Citeste continuarea
Zacusca cu ciuperci dietetica
Postat de: Bunica in ZacuscaSe curata ceapa, ardeiul, ciupercile si se maruntesc cu blenderul. Ceapa se pune intr-o cratita cu putina apa la fiert. Cand ceapa este sticloasa , se adauga gogosarul, apoi ciupercile si se...Citeste continuarea
Zacusca de vinete cu fasole boabe
Postat de: mimmi in ZacuscaSe coc vinete,gogosarii si ardeii se curata de pielita si seminte Se macina vinetele,gogosarii si ardeii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine transparenta se...Citeste continuarea
Zucchini cu telemea
Postat de: meosiris in Aperitive / GarnituriSe spala zucchini, se taie feliute si se asaza intr-o tava feliuta langa feliuta. Se presara sare si piper apoi telemeaua data pe razatoare. Se lasa in cuptor la 180C pana se rumenesc frumos....Citeste continuarea
Zama saracului
Postat de: Sidy in CiorbeMorcovul se curata si se da pe razatoasea cu gauri mari. Ceapa se curata si se lasa intreaga. Se pune 1 l apa la fiert cu putina sare, adaugam morcovul razuit, ceapa intreaga, pasta de...Citeste continuarea
Zarangollo
Postat de: Sidy in Mancaruri de legumeCartofii si dovleceii se spala bine si se sterg cu un servet absorbant. Cartofii se curata si se taie rondele. Dovleceii se taie si ei rondele, cu seminte cu tot. Ardeiul il taiem fasii subtiri....Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorbe
Postat de: carla27carla in ConserveSe spala morcovii si patrunjelul ,se curata si se toaca prin masina de tocat sau prin razatoarea cu ochiuri mari.Ardeiul se curata se spala si se toaca marunt cubulete.Se amesteca.Verdeata se...Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorbe si sosuri
Postat de: Ina in ConserveSpalam cu apa rece, legumele si verdeata. Taiem rosiile in jumatati, iar ardeii cubulete mici. Frunzele de telina le tocam marunt. In borcane bine spalate si scurse asezam un strat cu jumatati de...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole
Postat de: lacrimioara in ZacuscaFasolea se pune in apa cu o zi inainte sa se faca zacusca, iar a doua zi se pune la fiert. Ardeii ii dam prin masina de tocat carne (eu i-am tocat cu robotul). ii punem deoparte,...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: mimmi in ZacuscaPreparare zacusca de ciuperci Prima data,coacem ardei pe gratar,ii decojim si ii tocam marunt. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt,la fel procedam si cu rosiile. Ciupercile le curatam de...Citeste continuarea
Zacusca sarbeasca
Postat de: mirela0911 in ZacuscaPreparare zacusca sarbeasca : Se spala vinetele, se sterg si se pun la copt pe plita. Se curata si se lasa la scurs. Ardeii se taie bastonase. Rosiile se oparesc, se decojesc de piele si se...Citeste continuarea
Zacusca de vara cu dovlecei
Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri1. Am spalat si am taiat cubulete dovleceii...eu nu i-am curatat de coaja( Andreea da), apoi i-am fiert pana s-au inmuiat in apa cu putina sare. Eu am pus ceapa si morcovii in robot la...Citeste continuarea
Zaharele
Postat de: dentistutza in DulciuriOuale intregi se bat cu zaharul pana la dizolvare. Se adauga uleiul treptat pana la incorporare. Se pune 1.5 cups faina, sarea, praful de copt stins vanilia si cocosul. Daca aluatul pare prea...Citeste continuarea
Zacusca de ... iarna
Postat de: Ina in Mancaruri de postAm decongelat cate un pachet de vinete si ardei copt , apoi le-am tocat marunt . Am curatat ceapa si morcovul, le-am dar pe razatoare si le-am calit in 5-6 linguri cu ulei . Am adaugat sare,...Citeste continuarea
Zmeura cu alcool
Postat de: ianculubita in BauturiZmeura curatata de codite,pusa intr-o sita,o spal sub jet de apa rece apoi o pun in sticla,deasupra zaharul iar a doua zi umplu sticla cu tuica si o dau la camara;poftiti la o gura de zmeurata(nu...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: Dya in Mancaruri de postTocam ceapa si gogosarii/ardeii marunt, se calesc bine in ulei, dupa care se adauga vinetele tocate (coapte in prealabil). Se fierb pana capata consistenta. Se serveste cu o salata de...Citeste continuarea
Zahluc - salata de vinete tunisiana
Postat de: mitinita in Aperitive / GarnituriSe toaca vinetele marunt sau se dau prin robot. Eu am folosit stick blenderul. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Se lasa la rece cel putin o ora ca sa se...Citeste continuarea
Zitumbuwa - Gogosele de banane
Postat de: mitinita in DulciuriSe sfarama bananele cu furculita pana devin pireu. Se adauga zaharul,sarea si faina de porumb. Se prajesc in ulei fierbinte . Citeste continuarea
Zi si noapte
Postat de: Julie in PrajituriSe mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untul. Se adauga cacaua,esenta si faina amestecata cu praful de copt.Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Zama de cartofi cu carnati afumat...
Postat de: Sidy in CiorbeCuratam si apoi spalam toate legumele.Le taiem apoi le punem intr-o oala cu putin ulei si le sotam putin. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba.Carnatul il taiem felii subtiri si il adaugam in ciorba...Citeste continuarea
Zeppole di San Giuseppe
Postat de: RuxyRux in DulciuriAmestecati ingredientele si framantati un aluat lipicios. Incingeti uleiul si luati cu lingura bucati de zepolle( gogosi) si prajiti-le cu grija 3-4 minute pana capata o culoare...Citeste continuarea
Zacusca cu fasole
Postat de: stelianaioana in ZacuscaFasolea se fierbe separat.Gogogosarii se toaca prin masina . ceapa se toaca si se caleste. dupa ce s-a calit ceapa se adauga gogosarul ,morcovul razalit pe razatoarea mica,. dupa care...Citeste continuarea
Zmeurata
Postat de: mitinita in CocktailSe adauga zmeura ,zaharul si alcoolulintr-o sticla sau damigeana. Se lasa 1-2 zile,ca sa se topeasca zaharul.Se scutura sticla din cand in cand. Se adauga apa si se mai tine doua saptamani,nu...Citeste continuarea
Zacusca a la Nana
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriVinetele se pun pe tabla la copt. Se coc pe toatele parti cand sunt gata se iau de pe foc, se lasa 5-10 minute in asteptare, dupa care se trece la curatatul pielitei vinetei. Ardei i-am...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: nico15 in ZacuscaVinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa rece si se lasa la scurs aproximativ 30 min, ardeii kapia se coc pe tabla , cand sunt copti se...Citeste continuarea
Zwetschgendatschi (prajitura cu prune)
Postat de: cris2711 in PrajituriBranza de vaci,uleiul,oul,laptele,sarea,zaharul vanilat,faina,praful de copt se amesteca pana se obtine un aluat optimal.Aluatul se intinde pe tava unsa in prealabil cu cele 20 grame...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: Retetegg in ZacuscaAm pus la copt vinetele si ardeii. Intre timp am tocat ceapa si ciupercile cu robotul marunt. Cand s-au copt vinetele le-am curatat si le-am taiat marunt (eu nu le tai cu robotul, pentru ca...Citeste continuarea
Zacusca de vinete si ardei gogosari
Postat de: corina241 in ZacuscaVinetele se coc bine in cuptor sau pe plita.Se lasa la scurs pentru 1 ora . Intre timp se pregateste un ceaun de fonta in care punem uleiul si ceapa tocata marunt in robotul de bucatarie.Lasam...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: nadina73 in ZacuscaEste o zacusca destul de costisitoare,dar merita va spun sincer. Se prajesc ardei pe plita (ma rog, pe gratar sau unde aveti posibilitatea) se lasa apoi intr-un vas acoperiti cu putina sare(se...Citeste continuarea
Zacusca de fasole
Postat de: Julie in ZacuscaFasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: AndreeaMaria in ZacuscaSe da ceapa prin masina de tocat. Morcovii si telina se dau pe razatoarea mica,frunzele de telina le taiati marunt; Se pune in cratita uleiul,ceapa morcovii si telina;se calesc la foc mic...Citeste continuarea
Zeama de pui de tara
Postat de: rocsi_1612 in CiorbeSe ia una bucata pui de tara. Se curata bine de tot ,de tot puful,apoi il parliti putin pe flacara aragazului. il transam si spalam bine fiecare bucata in parte. Punem bucatile de pui intr-o oala...Citeste continuarea
Zacusca cu peste" Crap"
Postat de: nadina73 in ZacuscaDaca tot am avut peste si nu mai aveam loc in congelator unde sa-l depozitez solutia a venit foarte rapid ,vazand reteta la Sylvia,o zacusca cu peste minunata zic eu,si...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: divainbucatarie in ZacuscaCoacem pe gratar vinetele, gogosarii si ardeii kapia. Cand ardeii si gogosarii sunt luati de pe foc ii saram pentru a se curata mai usor. Curatam legumele de coaja si le lasam la scurs cateva ore...Citeste continuarea
Zacusca mixta
Postat de: lia in ZacuscaVinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi, se spala bine, se indeparteaza coditele si se lasa la zvantat (uscat). Ceapa si morcovii se...Citeste continuarea
Zacusca de vinete
Postat de: gugugh in ConserveVinetele se coc, se curata si se lasa la scurs o zi. Gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Ceapa de asemenea se curata si se...Citeste continuarea
Zacusca de ghebe
Postat de: AndreeaRodica in ZacuscaMigaloasa treaba, dar va asigur ca merita. Totul a inceput cu cumparatul si curatatul ghebelor. Apoi le-am fiert, cam 30-40 de minute, schimband apa de vreo 2-3 ori. Le-am scurs, le-am...Citeste continuarea
Zdrente de cartofi cu sos de...
Postat de: silvi0ara in Mancaruri cu carneSe spala cartofii si se fierb in apa cu sare 25 de minute.Se scurg si se lasa sa se racoreasca,se decojesc si se paseaza.Se adauga faina,oul si galbenusul,se condimenteaza cu sare si piper.Se...Citeste continuarea
Zacusca de gogosari cu ghebe
Postat de: adriana_bobu in ZacuscaSe coc gogosarii, se curata de coaja si seminte si se toaca (eu am folosit mixerul)Ghebele se spala foarte bine, se oparesc , se scot din apa se toaca usor si se trag cu o ceapa in ulei (3-4...Citeste continuarea
Zacusca de ciuperci
Postat de: ony in ZacuscaPui uleiul la incins,apoi adaugi ceapa tocata si lasi sa fiarba bine ,pana iese uleiul deasupra;apoi adaugi ciupercile taiate de mana, ca sa iaba un aspect frumos in zacusca; dupa ce si acestea...Citeste continuarea
Zargan in sos marinat
Postat de: ANCA in PesteAsezam pestele intr-un vas termorezistent, il stropim cu ulei de masline, il condimentam, apoi turnam peste peste sucul de rosii. Deasupra punem cateva felii de lamaie, fara coaja, pentru a nu...Citeste continuarea
Zupa de chimen
Postat de: Corina33 in SupeSe curata si se spala zarzavatul si legumele si se pun la fiert in aprox. doi litri de apa. Cand au fiert se scot cu spumiera. Se incinge uleiul, se adauga faina si chimenul, se amesteca mereu...Citeste continuarea
Zacusca cu bureti
Postat de: rocsi_1612 in ZacuscaPregatim legumele: gogosarii si ardeii ii spalam. Le scoatem toate semintele apoi ii dam prin masina de tocat carne. Ceapa se curata,se spala si se toaca foarte marunt(sau puteti sa o dati pe...Citeste continuarea
Zarzavat pentru iarna
Postat de: ionela2682 in Conserve-cantitatile nu sunt fixe,fiecare dupa cum doreste -se trec prin robot,sau masina de tocat,se amesteca cu sare dupa gust,se pune in borcan si se sterilizeaza,30-40 min calculat din momentul in...Citeste continuarea