Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave

de burdulea56 in Zacusca, 1 Oct 2010 | 16744 vizualizari

 

Imi place mai mult gustul de zacusca cu gogosari copti, decat gustul acesteia cu gogosari proaspeti, in plus nu trebuie sa o fierbi asa mult.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg vinete,
  • 6 kg de gogosari,
  • 1,5 kg ceapa,
  • 700 ml ulei,
  • 1 l bulion,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.
Portii: 23
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave:

De ani de zile eu coc vinetele si gogosarii inainte cu mult de a prepara zacusca. Imi place mult sa prepar zacusca cu gogosari copti, este mai gustoasa. Cu o seara inainte de preparare, scot din congelator gogosarii si vinetele. Tot acum spal borcanele si le sterilizez in cuptorul preincalzit vreme de 20-30 minute.

Pasul urmator: se curata ceapa, se spala se da prin masina de carne, sau se razuieste pe razatoarea cu gauri mari daca rezista ochii la piscaturile ei. O alta varianta este sa zdrobiti ceapa cu blenderul, asa cum am procedat eu anul acesta. Intro oala, puneti uleiul la incins, adaugati ceapa si paziti mereu oala sa nu ardeti ceapa. Fierbeti ceapa in ulei, la foc mic,  cu rabdare cam 1 ora. Acum e momentul sa adaugati gogosarii dati prin masina sau zdrobiti cu blenderul, fierbeti ingredientele inca 1 ora, adaugati bulionul si vinetele, potriviti de sare, puneti piperul si dafinul. Continuati fierberea inca 1 ora, fara sa va pierdeti rabdarea si cu gandul la zacusca, amestecand des sa nu se arda.

Acum, dupa cea de-a treia ora de rabdare, zarzavatul trebuie sa fie fiert in intregime, stingem focul si turnam zacusca in borcane. Ceva timp pierdeti si aici, aveti nevoie de alte 30 minute de rabdare. Eu am folosit borcane cu capace, nu sunt prea scumpe si prezinta siguranta pt conserve, acestea nu scad, chiar daca aveti o camara mai calda asa cum e la mine. Daca ati ajuns in aceasta faza, nu mai aveti nevoie decat de alte 30 minute de rabdare, ultimele la aceasta reteta, doar pt a aseza borcanele cu zacusca in tava aragazului peste o carpa, puneti in tava cateva cani de apa calda pt ca borcanele sunt calde, apoi dati tava la cupor pt  o jumatate de ora de rabdare. Daca acestea s-au scurs, sunteti o invingatoare! V-ati ales cu vreo 20-23 de borcane de zacusca pt iarna si ati scapat pana anul viitor, daca va calcati promisiunea si totusi faceti din nou zacusca.

 

TIPS-URI

1

Coc gogosarii si fierb zacusca mai putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacuscă de vinete