Zacusca de ciuperci

de Bunica in Conserve, 19 Sep 2010 | 9815 vizualizari

 

Din aceasta cantitate ies cam 8 borcane de 400 gr

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci champignon
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ardei capia
  • 2 kg ceapa
  • 400 ml ulei
  • sare
  • piper
  • foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Ardeiul se coace, se curata de coaja, se da prin masina de tocat sau robot.

Rosiile se fac suc (se dau prin masina de rosii) si se fierb pina scad la o treime din cantitatea pusa.

Ciupercile se spala, si se taie marunt.

Ceapa se toaca marunt.

Se pune uleiul intr-o cratita mai mare (cam de 8 litri la aceste cantitati), se adauga ceapa la inabusit, apoi ciupercile (amestecind continu), ardeiul capia si rosiile. Se fierb pe foc, mestecindu-se cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Trebuie sa scada o treime din intreaga cantitate.

Se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin si se lasa la fiert pina uleiul iese deasupra. 

Se pune calda in borcane, se capacesc si se baga in cuptor inca 30 de minute.

TIPS-URI

1

la sfirsit, inainte de capaceala :), se adauga in fiecare borcan o lingura de miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sos de roşii