Zacusca

de Ana_Maria269 in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2010 | 8935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ulei
  • 1 kg de ceapa
  • 1 kg de morcovi
  • 4 kg de vinete
  • 3 kg de gogosari amestecati cu kapia
  • 2 teline
  • 1 borcan de pasta de tomate; 800 de g 24 % concentratie
  • 4 catei de usturoi mari sau 5 mici
  • 3 legaturi de patrunjel
  • sare, piper, delicat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Se curata , se spala si se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei. Se aduga morcovul dat pe razatoarea mare , in continuare se pune telina rasa pe razatoarea mare. Ardeii capia si gogosarii se toaca la masina de tocat. Se adauga in cratita. Vinetele coapte si scurse se adauga in fasii ( ne tocate). Se lasa totul sa fiarba aprox. 4 ore. Ultimul se adauga bulionul ( dupa ce se fierb restul legumelor).

Se condimenteaza dupa gust , se adauga usturoiul curatat si pisat , se presara cu patrunjelul tocat marunt. Se mai fierb cam o jumatate de ora  impreuna.

Se pune in borcane uscate, incalzite in cuptor. Se mai baga in cuptor , sa prinda o crusta. Se insurubeaza capacul si el incalzit in cuptor si se lasa o noapte in '' cuib''( sa se raceasca treptat intre paturi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

EUGENIAivan 1

27.11.2011, 19:15

bravo!!!!!!! mai ales ca este facuta cu dedicatie pentru ......................... stim noi doua cine!
te pup matusica!

Panacris 1

27.11.2011, 19:32

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 22:48

tocmai azi am mancat zacusca

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara cu dovlecei