Taci si inghite
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata si legume...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carneUntul, sarea, oul si faina (care se pune treptat) se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se da la rece pentru cel putin 30 de minute. Intre timp,...Citeste continuarea
Tocanita de purcel cu orez
Postat de: mihaelar63 in PorcLegumele se curata si se spala. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Carnea se spala si se taie cubulete. Sarati carnea si prajiti usor in...Citeste continuarea
Tocanita de pui cu oregano
Postat de: mihaelar63 inCarnea de pui portionata se curata si se spala bine. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute. Ceapa verde se curata si se taie rondele....Citeste continuarea
Tort Paccheri cu carne
Postat de: panacris inCeapa curățată și tocată mărunt se călește în puțin ulei de măsline și apă. Între timp carnea tocată se asezonează cu condimentele pentru chiftele de la Delikat, sare,...Citeste continuarea
Turtite cu seminte
Postat de: RODIMUR in PiineSe amestecă făina albă cu sarea fină, se pune într-un vas pentru frământat aluat și se face în mijloc o adâncitură în care se pun: oul, zahărul și drojdia...Citeste continuarea
Tocanita de legume, de post
Postat de: mirela0911 inSe curata dovleacul de coaja, se taie in doua pe lungime si se scot samburii (daca sunt mari). Se taie in cubulete. Cartofii se curata si se taie la fel, in cubulete. Ceapa se curata si se taie...Citeste continuarea
Tocanita din cartofi noi
Postat de: Valclaudia inCartofii se curata, se spala si se taie bucati marisoare (cartofii medii ca marime pot fi taiati intai in jumatate, apoi in sferturi). Ceapa, ardeiul si usturoiul se curata, se spala, ceapa si...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci creasta cocosului
Postat de: abetina inSe spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert; se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele...Citeste continuarea
Tocanita din carne de porc
Postat de: panacris inCeapa și ardeii curățați, se feliază și se pun la călit în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic. Eu l-am pus la treabă pe Alin, CrockPot-ul din dotare :D. După...Citeste continuarea
Tajina de dorada
Postat de: ctlina in PesteCuratati si spalati legumele. Ungeti bine pestele cu o lingura de sos chermoula (reteta aici ). Taiati linii pe pielea pestelui pentru ca sosul sa patrunda bine. Lasati sa...Citeste continuarea
Taitei lati cu galbiori, smantana,...
Postat de: simona72 inPentru paste, am sa va invat cel mai simplu mod in care sa faceti pastele de casa. Puneti toate ingredientele pentru paste intr-un robot. Mixati si lasati cateva secunde pana aluatul se formeaza...Citeste continuarea
Tocana de legume cu ou
Postat de: sufletista inCuratam vanata, dovlecelul, le taiem cubulete si asezam intr-o sita, presam sare deasupra si lasam 20 min. Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, adaugam condimentele si lasam cateva secunde...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu cubulete de...
Postat de: Adinabubu inCuratam toate legumele, le spalam, le tocam pe rand; ceapa se toaca julien; Carnea o spalam si o taiem cubulete. Punem uleiul intr-o cratita, calim carnea putin, apoi o...Citeste continuarea
Tocanita de hribi putin...
Postat de: abetina inSe curata ceapa si se pune la prajit cu ulei de masline, se prajeste ceapa foarte bine, pana devine translucida, apoi se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se...Citeste continuarea
Tocanita de hribi cu ceapa si marar
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postPunem, într-un ceaun wok, în cazul meu), uleiul la încins. Tocăm ceapa solzișori și doi căței de usturoi, rondele. Le călim în uleiul încins,...Citeste continuarea
Tochitura
Postat de: Valclaudia inCeafa de porc se taie bucatele si se asaza in tava. Preincalzim cuptorul la 220 grade C. Carnaciorii semi-afumati se taie bucatele, la fel si cabanosii. Adaugam untura peste carne in...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci brune
Postat de: Constelatialeu inCiupercile le-am spalat de eventualele impuritati, apoi le-am taiat in bucati mai mari. Am asezat pe foc un tuciulet, am pus untul. Separat am taiat ceapa marunt si apoi am adaugat-o peste...Citeste continuarea
Tarta cu varza, ciuperci si piept...
Postat de: cristina1985 inSe taie ciupercile si se fierb (separat) in apa cu sare, timp de 15-20 min. Ceapa se toaca marunt, se caleste, se adauga pieptul de pui (cubulete) si se lasa pana devine alb. Adaugati...Citeste continuarea
Tarte si rozete cu branza, ierburi...
Postat de: ancutsa inAluatul: se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de faina si sare pana devine faramicios alatul, dupa care se pune borsul, apa, drojdia, zahar se amesteca...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: Gheorghita_T inSe curata legumele si se pregatesc pentru tocanita: cartofii, ceapa si ardeiul kapia se taie cubulete, (cartofii cubulete mai mari), morcovii, telina si dovlecelul se dau pe razatoare, iar...Citeste continuarea
Tajine cu fasole, rosii, masline si...
Postat de: Satisfyyourcravings inCeapa si usturoiul se toaca marunt. Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si...Citeste continuarea
Tort de orez cu piept de pui
Postat de: eumimi inTaiem pieptul de pui cubulete, il amestecam cu condimentul pentru pui de la delikat ( il puteti inlocui cu sare, ardei boia dulce, ardei boia iute si piper) si il punem la prajit in ulei...Citeste continuarea
Tortilla umplute cu linte si pui...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade. Se...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu galuste din porumb
Postat de: katty inSpalam carnea si o taiem cubulete. Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem ardeiul gras cubulete. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional pana isi schimba...Citeste continuarea
Tarta cu ciuperci si carne tocata
Postat de: RODIMUR in PorcSe face un aluat fraged din făină, unt, sare și un ou. Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este elastic și nelipicios, se aplatizează, se pune într-o...Citeste continuarea
Tocana de ciuperci
Postat de: Ksenya inIntr-o tigaie incapatoare, calim ceapa in ulei, adaugam ardeiul gras taiat cubulete; cand ardeiul s-a calit putin, adaugam ciupercile si vinul. Peste 5 minute, adaugam si rosiile si condimentele...Citeste continuarea
Tocanita de ardei copti, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii grași se spală și se coc, la foc mic, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se pun întrun vas acoperit cu un capac și după 15-20 de minute se curăță de pielițe, de semințe...Citeste continuarea
Tocana picanta de porc
Postat de: BakeUpArtist inPentru o preparare mai ușoară, folosiți o cratiță care merge băgată și în cuptor. Întâi am călit carnea în puțin ulei, până a căpătat puțină...Citeste continuarea
Turnulete de pui, vinete si dovlecei
Postat de: ladydi in PuiTaiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs. Un dovlecel il dam pe razatoarea mica, iar celalalt il taiem la fel ca vanata si il lasam sa se scurga. Tocam marunt ceapa verde,...Citeste continuarea
Tocanita de galbiori cu sos de...
Postat de: privatelaura in Mancaruri de legumeSe spala galbiorii, se lasa la scurs. Ideal ar fi sa se curete cu o perie. Daca sunt micuti, se lasa intregi, daca sunt mai mari, se taie. Se calesc in putin ulei, o ceapa, cativa catei...Citeste continuarea
Tigaie de cartofi noi cu ardei kapia
Postat de: Valclaudia inCuratam cartofii de coaja, ii taiem si ii clatim bine in apa rece, apoi ii punem intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam 3 linguri de ulei de masline, ardeiul spalat si taiat bucatele, presaram...Citeste continuarea
Tocanita din carne de vitel si...
Postat de: diaconta inCarnea de viţel am taiat-o cubulete si am presarat pe ea ierburi cu boia. Am curatat si spalat ciupercile. Am taiat ceapa si am calit-o în ulei. Când aceasta a devenit...Citeste continuarea
Tortellini cu carne si legume
Postat de: trifadalia in TortelliniSe spala dovlecelul si se taie cubulete, apoi se lasa 10 minute cu sare sa se inmoaie. Se pune apa la fiert, apoi se opareste dovlecelul taiat cubulete. In alta oala se pune apa cu sare la...Citeste continuarea
Tarta cu legume si branza
Postat de: momo121 in Mancaruri de legumeDovleceii si morcovii ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra. Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si capsune
Postat de: sufletista in DulciuriBlat - intr-un vas cernem faina,cacao,adaugam zaharul praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam ouale, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Adaugam...Citeste continuarea
Tocanita de curcan cu ardei
Postat de: oanapl inCureţi ceapa şi o tai julienne. Încingi uleiul într-o cratiţă şi călești ceapa. Tai cubuleţe pieptul de curcan. Speli roșiile, le opărești și le decojești, apoi le tai...Citeste continuarea
Tocana de iepure cu prune uscate si...
Postat de: ctlina in IepureTaiati carnea in bucati potrivite. Curatati si spalati ceapa (partea verde am folosit-o in crochetele de cartofi). Intr-o oala mica puneti prunele si stafidele, adaugati coniacul si puneti...Citeste continuarea
Tarta cu pleurotus si legume
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit. Apoi se mărunțesc...Citeste continuarea
Tentacule de calamar la slow cooker...
Postat de: xana in Slow CookerSpalam bine tentaculele si le punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline....Citeste continuarea
Tarta cu sparanghel
Postat de: oanapl in Mancare copiiDin ingredientele de mai sus framanti un aluat fraged, dupa care il pui in frigider pentru cel putin o ora. Sparanghelul trebuie mai intai spalat, curatat si fiert. Intre timp, intr-o oala...Citeste continuarea
Tiramisu Milkshake
Postat de: Meea in BauturiSeparat, amestecăm bine cafeaua cu laptele. Punem apoi toate ingredientele într-un blender până când obținem un piure fin. Decorăm cu frișcă...Citeste continuarea
Tagliatele cu sos de rosii si...
Postat de: CameliaComan inPentru inceput trebuie sa inmuiem painea in putina apa iar apoi o punem intr-un bol impreuna cu carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust, amestecul...Citeste continuarea
Turte la tigaie cu branza si ceapa...
Postat de: merisor67 in PiineSpălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile. Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo...Citeste continuarea
Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se adauga ceapa...Citeste continuarea
Tocanita de pui Yassa
Postat de: ctlina in PuiPuneti la marinat carnea cel putin 2 ore (o noapte intreaga este mai bine). Am amestecat ingredientele marinatei cu carnea si am pus si lamaia scursa taiata in 8. A 2-a zi scoateti carnea si...Citeste continuarea
Tagliatelle proaspete cu sos cremos...
Postat de: ctlina in PasteGatiti sunca afumata intr-o tigaie fara sa adaugati grasime. Adaugati smantana lichida, puneti piper si lasati sa fiarba 2-3 minute. Puneti branza mozzarella taiata bucati si lasati-o sa se...Citeste continuarea
Trandafiri dospiti, cu branza...
Postat de: Valclaudia in PiineZdrobim drojdia proaspata intre degete intr-un castron mare. Adaugam drojdia uscata, sarea si zaharul. Punem branza framantata, apoi apa calduta. Amestecam. Incorporam toata faina, apoi...Citeste continuarea
Tajine de pui cu masline
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiVasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza,...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ciuperci
Postat de: eumimi in PorcPunem ceapa tocata marunt impreuna cu ciupercile feliate la calit. Separat prajim carnea de porc, iar dupa ce s-a prajit, o adaugam peste ciuperci, adaugam si ardeiul taiat julien, adaugam...Citeste continuarea