Tocanita piperata cu carne de porc
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala carnea si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune untura la topit. Dupa ce s-a incins, se adauga carnea si se amesteca pana devine alba peste tot. Se lasa pe foc mic si...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de postCeapa se taie marunt, se caleste in putin ulei, se adauga morcovul si ardeiul (eu nu am pus) taiati, boiaua si se toarna apa. Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete mici (sau...Citeste continuarea
Taitei cu legume si sos de stridii
Postat de: mitinita in Mancaruri de legumeTaiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele...Citeste continuarea
Tarta cu linte rosie
Postat de: Ela68 in Mancaruri de legume1. Intr-un vas de doi litri puneti la calit cu o lingura de ulei ceapa, usturoiul, telina apio si morcovii. Lasati la calit 10 minute, apoi adaugati pudra de curry si mai gatiti inca un minut....Citeste continuarea
Tocanita cu ciuperci si legume
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de postMai intai curatam si spalam usturoiul, ceapa si le tocam. Apoi curatam, spalam si taiem cubulete cartofii. Intr-o oala, punem putin ulei la incins si calim usturoiul. Apoi adaugam ceapa si...Citeste continuarea
Tarta cu blat raw vegan si pere
Postat de: mimmi in Vegan / Raw vegan1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore. Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat. Blenduim...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ton si hribi
Postat de: simona72 in PastePentru inceput ne pregatim ingredientele, le scoatem din frigider si le punem la indemana. Avem grija sa citim timpul de fierbere de pe ambalajul pastelor. Este important pentru ca vom fierbe...Citeste continuarea
Tagliatelle la tigaie, cu unt si...
Postat de: RODIMUR in PastePastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de...Citeste continuarea
Tocana de gnocchi cu carne de porc
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se spala, se taie cuburi si se pune intr-un ceaun cu ulei de masline, sa se rumeneasca putin pe toate partile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba carnea. Cand carnea e...Citeste continuarea
Tort martisor
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea
Tagliatelle cu sunculita taraneasca...
Postat de: mirela0911 in PasteSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se taie marunt....Citeste continuarea
Tarte cu peste
Postat de: cristina1985 in PesteCodul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca...Citeste continuarea
Tarta cu ceapa si bacon
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriUmplutura : Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci si sos de...
Postat de: RODIMUR in PastePastele se pun la fiert, conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare. Cât timp pastele fierb, se pregătesc ciupercile și sosul. Ciupercile se...Citeste continuarea
Tocana de cartofi cu scarita de...
Postat de: AdrianUdrea in PorcSe portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se...Citeste continuarea
Tagliatelle cu ciuperci si afumatura
Postat de: RODIMUR in PasteAfumătura se feliază și se prăjește ușor în ulei suficient și la foc mic, după care se transferă în alt vas. Se curăță ciupercile, se spală în câteva ape,...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata, mozzarella...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carnePreparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2...Citeste continuarea
Tocana de legume cu vita
Postat de: Retetegg in VitaPulpa de vitel se taie cuburi. Se pune la calit in ulei si se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se lasa 2-3 minute la foc mare, apoi se adauga 1 ceasca de apa si se acopera cratita cu un...Citeste continuarea
Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)
Postat de: sufletista in TorturiBlat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si...Citeste continuarea
Taitei cu kaiser, unt si cașcaval,...
Postat de: RODIMUR in PasteCât timp se fierb tăițeii (8-9 minute) în apă clocotită cu sare, se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mică și se feliază subțire kaiserul. Când tăițeii au...Citeste continuarea
Terci de ovaz cu fructe
Postat de: cristeena20 in Mancare copiiCuratam marul si para; le taiem cubulete; Alegem fructele mai moi si bine coapte. Punem laptele cu fructele si putina coaja de portocale mai intai la fiert la foc mic-sa se inmoaie fructele;...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: claudiaO in Mezel de casaCapul de porc il curățăm, eventual mai parlim pe ici pe colo daca mai este nevoie. După ce il spălăm, punem la fiert cu apa rece, cat sa acopere de vreo palma.Tot aici punem si urechile...Citeste continuarea
Tocanita rosie cu ficatei si piept...
Postat de: mihaelar63 in FicatFicateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa . Punetii ficateii la scurs intr-o sita de excesul de lichid . Feliati mai marunt pieptul de pui afumat ....Citeste continuarea
Taitei cu cascaval si telemea, la...
Postat de: RODIMUR in PasteSe răzuiește cașcavalul pe răzătoarea fină, iar telemeaua se taie cubulețe. Se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc cu...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata, nuca si...
Postat de: mirela0911 in TorturiAmandoua blaturile se pregatesc la fel, atat doar ca unul va iesi mai gros care se va taia in doua, dupa racire, iar celalalt va iesi mai subtire si va ramane asa. Blaturi: Se separa ouale....Citeste continuarea
Tocanita de pipote si inimi
Postat de: ladydi in Mancaruri cu carneTaiem ceapa solzisiori, o calim in putin ulei, presaram boia si adaugam inimile si pipotele spalate si curatate. Turnam apa cat sa le acopere, potrivim gustul de sare si piper si lasam sa...Citeste continuarea
Toba
Postat de: antici_gabytza in Mezel de casaSpalam ficatul, rinichiul, urechile, limba si soricul sa nu aibe sange pe ele. Le punem la fiert impreuna cu bucati de carne, sare, piper si foile de dafin. Lasam sa fiarba, dar ficatul fierbe...Citeste continuarea
Tochitura cu bere neagra
Postat de: violeta30 in PorcAm avut cativa carnaciori si carne ramase de la gratarul de ieri. Am pus in cratita uleiul, ciupercile feliate, carnea proaspata taiata cuburi si inimioarele cu pipotele de pui. Le-am lasat sa...Citeste continuarea
Tartine cu pasta din file de hering
Postat de: RODIMUR in PesteMai întâi se prepară pasta de pește, mixând bine fileul de hering cu: ceapa galbenă, tăiată foarte fin, untul, sarea și zeama de lămâie. Se taie fiecare...Citeste continuarea
Tocana mixta cu carnati de casa
Postat de: eumimi in PorcTaiem carnatii rondele, iar carnea o tocam cubulete. Punem carnatii si carnea in ulei incins la calit pentru 4-5 minute, apoi adaugam ceapa tocata si mai lasam cateva minute pana cand...Citeste continuarea
Tarta cu foietaj, ciuperci si peste
Postat de: rocsi_1612 in PesteCeapa curatata o tocati marunt, ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il faceti cubulete. Ciupercile le spalati, le scurgeti si le tocati in robot, dar nu foarte marunt. Desfaceti conservele,...Citeste continuarea
Tort festiv salata de boeuf
Postat de: gurita_ta2005 in SalateCartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare. Pulpa de manzat se curata de pielite si se pune la fiert. Mazarea o scurgem de zeama si o punem intr-un castron. Castravetii se taie...Citeste continuarea
Taitei cu creveti si varza de...
Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mareCrevetii se decongeleaza, daca este cazul si se curata. Intr-un bol, se amesteca 2 linguri miere cu otetul, sosul de soia si ghimbirul. Se adauga crevetii si se lasa la marinat minim 30 de...Citeste continuarea
Tortellini cu rosii cherry si...
Postat de: Satisfyyourcravings in TortelliniSe indeparteaza tulpinile de la cavolo nero si se taie frunzele in bucati mici. Rosiile se taie in jumatati, iar usturoiul se piseaza. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe...Citeste continuarea
Tocana de legume
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de postMai întâi se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală și se taie sub formă de rondele, sau de triunghiuri, dar de dimensiuni mai mari. (Toate legumele...Citeste continuarea
Tort aperitiv, pentru zilele cu...
Postat de: RODIMUR in PesteSe taie blatul (pâinița) în trei felii. Se curăță și se spală cele două cepe. Una din ele se taie foarte mărunt, pentru pasta de pește, iar cealaltă se taie rondele/felii....Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata si crema...
Postat de: mirela0911 inBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeazsa pana se obne o spuma densa ca pentru bezea. Se adauga apa si se mai mixeaza...Citeste continuarea
Tort cu creme de ciocolata si...
Postat de: merisor67 inPregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase,...Citeste continuarea
Tort cu trei blaturi si trei creme
Postat de: Pungasa_Rogue inSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca...Citeste continuarea
Turtite cu magiun, la tigaia grill
Postat de: RODIMUR in PiineSe pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă...Citeste continuarea
Tort cu fructe uscate si turron
Postat de: sufletista inBlat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Dupa ce...Citeste continuarea
Tiramisu cu dulceata de lapte
Postat de: panacris inBrânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune...Citeste continuarea
Toba de casa
Postat de: dantes in Mezel de casaStomacul de porc l-am cumparat din magazin, el trebuie spalat bine in mai multe ape caldute. Maruntaiele de porc si carnea se vor spala bine si se vor portiona in bucati potrivite si se vor...Citeste continuarea
Tort Bradut de Craciun
Postat de: ancutsa inPentru blatul: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă în fir subţire uleiul,...Citeste continuarea
Tort cu frisca Montare d'oro
Postat de: camiionescu inSe pregătesc ouale, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare până devin spumă. Se adaugă zahărul, esentele, uleiul si laptele si se omogenizeaza...Citeste continuarea
Tort cu crema de lamaie si afine
Postat de: simona72 inPentru blat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare pentru 3-4 minute. Se adauga...Citeste continuarea
Tocana de opintici-reteta de post
Postat de: abetina in Mancaruri de postSe curata buretii, se clatesc si se fierb foarte bine, apoi se clatesc in multe ape; se pot pune intr-o strecuratoare pentru a nu se pierde prin chiuveta, se toaca marunt si asteapata sa...Citeste continuarea
Tocana de cocosei
Postat de: abetina in Mancaruri cu carneSe portioneaza cocoseii si se pun la fiert cu apa, se adauga cartofii taiati cuburi, gogonelele tocate, morcovii tocati rondele, ceapa tocata marunt, telina cuburi, ardeii cubulete, sare, ierburi...Citeste continuarea
Turte cu cartofi
Postat de: antici_gabytza in PiineCuratam cartofi si ii spalam. Dupa care ii taiem cubulete si ii punem la fiert impreuna cu putina sare. Intre timp pregatim maiaua din drojdia, laptele caldut si zaharul. Scurgem apa de...Citeste continuarea
Tocana cu carnat, ciuperci si lapte
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneCeapa se curata si se toaca marunt. Carnatul afumat se taie felii subtiri Carnatul proaspat l-am oparit cu apa fierbinte si l-am lasat sa dea un clocot. Se...Citeste continuarea