Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii.
Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se amsteca cu sare, piper, carnea tocata, sosul de peste, oul si amidonul de porumb. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se imparte compozitia in 32 de parti si se modeleaza in chiftele care se prajesc in putin ulei, 12-15 minute pana sunt gatite complet, la foc mediu.
Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se adauga mierea peste chiftele, se amesteca cu grija si se mai lasa pana se caramelizeaza. Se adauga taiteii, impreuna cu sosul de soia si restul de patrunjel/coriandru tocat. Se amesteca usor.
Se aseaza in farfurii si se servesc cu frunze prosapete de menta, salata de castraveti si alunele sfaramate usor.