A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Tort cu mousse de nuci, portocale...

Postat de: diaconta in

Pentru blat am folosit o reteta pe care o fac aproape de fiecare data când pregatesc tort. Reteta este foarte simpla si reusita este sigura. Ouale întregi le-am mixat cu un...Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone si cafea

Postat de: mirela0911 in

Blatul: Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, cafeaua instant, sarea si praful de copt. In alt bol se pun ouale, uleiul, iaurtul si esenta de vanilie....Citeste continuarea

Tort Castanola

Postat de: andaoana in

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le...Citeste continuarea

Tort din turta dulce, cu jeleu de...

Postat de: simona72 in

Pentru turta dulce: intr-un bol se pun ouale si zaharul. Se amesteca cu un tel pana sunt bine incorporate. Se adauga mierea si melasa se amesteca cu telul, se transfera pe foc la flacara cea mai...Citeste continuarea

Tocanita din inimioare de pui cu...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.  Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza...Citeste continuarea

Tocanita de porc (reteta ungureasca)

Postat de: momo121 in Porc

      Intr-o tigaie incapatoare topim untura, iar cand s-a incins, punem chimenul si lasam sa sfaraie putin si sa se simta aroma. Adaugam carnea si o amestecam bine pe toate partile...Citeste continuarea

Tort Red Velvet festiv

Postat de: Veronica22 in

Blat: Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam. Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua...Citeste continuarea

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Postat de: sufletista in Mancaruri de legume

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi. Carnea o spalam o...Citeste continuarea

Tocanita de pui cu legume

Postat de: DianaTrucmel in Pui

Se spala bine pieptul de pui si legumele, se curata, apoi se taie pieptul cubulete potrivite, alaturi de morcovii taiati rondele si ceapa taiata julien. Se taie si rosiile cubulete. Se pune...Citeste continuarea

Tort centenar Romania

Postat de: gurita_ta2005 in

Cu o seara inainte se pregateste blatul de tort. Albusurile se separa si se mixeaza cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul pudra si cel vanilat. Se pun galbenusuriile si esenta si...Citeste continuarea

Turte cu gem

Postat de: abetina in Piine

   Se pune faina de grau intr-un vas.    Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.    Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se...Citeste continuarea

Tarta cu pui si ghebe

Postat de: rocsi_1612 in Pui

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cubulete, oul si sarea. Le amestecati putin cu o paleta, apoi puneti faina treptat si apa. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Pregatiti o...Citeste continuarea

Tarta cu unt de arahide, crema de...

Postat de: Oana in

Mixeaza biscuitii pentru blat si amesteca-i cu untul topit. Rastoarna-i in tava de tarta si preseaza-i bine la baza si pe margini. Pune tava in frigider pana pregatesti umplutura. Mixeaza crema...Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie, banane...

Postat de: Oana in

Pentru baza , mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider. Crema : Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul,...Citeste continuarea

Tagliatelle cu ciuperci in sos alb

Postat de: mirela0911 in Paste

Se spala si se curata ciupercile, apoi se taie feliute. Sunca se taie bucatele mici ca bastonasele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ciupercile si sunca la calit. Se presara...Citeste continuarea

Tort Feerie de Iarna

Postat de: ancutsa in

  Decoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă...Citeste continuarea

Tort Red Velvet, cu crema de branza...

Postat de: diaconta in

Pentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama...Citeste continuarea

Tort G

Postat de: Constelatialeu in

Blat cu nuca : Am folosit o forma patrata 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat foarte bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...Citeste continuarea

Turtite picante, la tigaia grill

Postat de: RODIMUR in Piine

Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat. După ce s-au amestecat...Citeste continuarea

Tagliatelle cu pui si busuioc

Postat de: mihaelar63 in Paste

Tagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza...Citeste continuarea

Tagliatelle in sos cremos de...

Postat de: Satisfyyourcravings in Fructe de mare

Baconul se toaca, rosia se taie bucati, iar ceapa, usturoiul si patrunjelul se toaca marunt.  Se prajeste baconul in putin ulei de masline pana devine crocant.  Intre timp, se...Citeste continuarea

Tocanita picanta de pui cu naut si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii.  Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase,...Citeste continuarea

Tocanita piperata, de vacuta, cu...

Postat de: mihaelar63 in Vita

Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt....Citeste continuarea

Tocanita din pipote, ficatei de pui...

Postat de: oanapl in Pui

Speli pipotele și ficățeii de pui, le tai în bucăți mai mici și le pui la fiert în apă cu sare (eu le-am pus în vase diferite). Le lași să fiarbă pe jumătate. Scurgi...Citeste continuarea

Tocana banateana cu galuste si...

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

In untura topita adaugam bucatile de carne, acoperim cu un capac si lasam pana ce se albeste carnea; dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele....Citeste continuarea

Tortellini cu smantana si prosciutto

Postat de: caroline in Tortellini

Punem o oala cu apa la fiert la foc iute. Intre timp pregatim sosul. Punem o tigaie la foc potrivit. Cand tigaia s-a incins punem untul. Adaugam apoi prosciutto taiat cuburi sau felii...Citeste continuarea

Tocana spaniola din coada de taur...

Postat de: mosuletulene in Vita

1. Tocati legumele (ceapa, morcovi, patrunjelul/telina, ardei ) in cuburi mai mari. 2. Tocati rosiile decojite tot cubulete 3. Tocati rondele usturoiul. 4. Dupa ce in prealabil ati...Citeste continuarea

Tocanita cu afumatura

Postat de: MotanLaOale in Porc

Ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune ardeiul, vegeta, piper, boia...Citeste continuarea

Tajina tunisiana cu conopida si carne

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet. Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida. O puteti gati la aburi...Citeste continuarea

Tocanita de ardei

Postat de: MotanLaOale in Mancaruri de post

Ardeiul se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Ceapa se curata si se toaca mai mare. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa si se caleste 4-5 minute. Se pune ardeiul, vegeta,...Citeste continuarea

Tocana padurarului

Postat de: simona72 in Mancaruri de legume

Am tocat ceapa marunt si am calit-o in ulei si unt. Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, am adaugat si usturoiul tocat fin. Am lasat sa se caleasca putin, maxim un minut, sa fiu sigura...Citeste continuarea

Taci si-nghite

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

    Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine. Pentru mamaliga -punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: abetina in Mancaruri cu carne

Taci si inghite este o vorba pe care o spun eu celor dragi mie atunci cand fac mofturi la masa, atunci cand imi reproseaza ca nu e buna mancarea, ca ar mai trebui sare sau zahar sau e prea cruda...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Pentru ca dupa ce este gata mamaliga, trebuie sa ne miscam destul de repede, am preferat sa imi pregatesc mai intai ingredientele si apoi sa prepar mamaliga (ca sa fiu corecta, m-a ajutat...Citeste continuarea

Tocanita de curcan in crusta de...

Postat de: miha in Curcan

Cartofii ii fierbem in apa cu sare. Cand sunt gata ii zdrobim ca pentru piure, adaugand apoi untul, telemeaua sfaramata. oul, sare si piper dupa gust. Omogenizam amestecand energic.  Ceapa...Citeste continuarea

Taci si inghite, varianta rapida

Postat de: privatelaura in Mancare copii

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga. Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie...Citeste continuarea

Tarta de dovlecei cu legume

Postat de: trifadalia in Mancaruri de legume

Dovlecelul se spala si se rade pe razatoarea mare. La fel si ceapa, si se lasa jumatate de ora sa stea la inmuiat cu sare. In alt bol se rade si branza telemea, peste care se adauga ardeiul...Citeste continuarea

Tocanita de legume, cu cus-cus

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se curăță mai întăi ceapa roșie, se spală și se taie în felii mari. Într-o tigaie se toarnă uleiul și după ce s-a încălzit se pune untul, tăiat felii pentru...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu rasol de...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul kapia se curata, se spala si se taie cuburi. Carnea de vitel si...Citeste continuarea

Taitei cu salata de castraveti si...

Postat de: Satisfyyourcravings in Vita

Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii.  Se toaca...Citeste continuarea

Tocanita de hribi cu smantana

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Speli hribii și îi tai felii și îi pui la fiert în apă cu sare pentru 10-15 minute. Îi clătești cu apă rece și îi pui la scurs într-o sită....Citeste continuarea

Tajine cu dorada si masline

Postat de: Satisfyyourcravings in Peste

Pentru sosul Chermoula, se toaca patrunjelul marunt, se piseaza usturoiul si se amesteca cu restul ingredientelor.  Se curata dorada daca este nevoie si se unge cu sosul obtinul anterior....Citeste continuarea

Tarta cu piersici si bezea

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...Citeste continuarea

Tuslama din uger si burta de vita

Postat de: ladydi in Vita

Spalam bine burta, osul si ugerul. Punem la fiert in apa rece cu sare osul si burta si intr-un alt vas ugerul. Spumuim bine si adaugam in ambele oale frunze de dafin si boabe de piper. Lasam sa...Citeste continuarea

Tuslama regala

Postat de: Constelatialeu in Vita

Dupa parerea mea si a altora ca sa iasa o ciorba de burta sau o tuslama delicioase musai sa cumparam burta proaspata si oase de vita cu zgarciuri. Am ales o burta de vita cu muchie, e partea mai...Citeste continuarea

Taitei lati cu cabanos si branza...

Postat de: mihaelar63 in Paste

Taiteii care erau mai lungi eu i-am taiat bucati mai scurte . Fierbeti pastele in apa sarata timp de 10 minute . Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste Scurgeti...Citeste continuarea

Tocana de porc

Postat de: Constelatialeu in Porc

MAi intai ne pregatim ingredientele, spalam si taiem carnea in bucatele mici. Separat curatam ceapa si o taiem solzisori, curatam gogosarii si ardeii capia, apoi ii taiem bucatele mai mici....Citeste continuarea

Tuslama domneasca de burta, cu...

Postat de: simona72 in Vita

Pentru inceput punem burta, care e prefiarta si taiata fideluta, intr-o oala cu multa apa. Adaugam 3-4 frunze de dafin, cateva boabe de piper, o ceapa curata si taiata pe jumatate si 1 lingurita...Citeste continuarea

Tocanita cu porc si cartofi

Postat de: ancutsa in Porc

  Se taie carnea în bucăţi potrivite, care se prăjesc într-o cratiţă cu puţin ulei încins. Se rumeneşte bine carnea, se condimentează după gust, se acoperă din...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]